לדף הבית
 
מתכוניםללא קמח חיטה
העוגה המתגלצ'ת
לכל משפחה יש שמות קוד מיוחדים לאוכל, שרק הם מבינים. אצלנו "פה גדול" זה סנדביץ' פסטרמה ע-נ-ק-י שאבא שלי מכין ובקושי אפשר לתת בו ביס בלי לנקוע את הלסת, "תפוז-מפוחית" זה כינוי שההורים שלי המציאו לתפוז חתוך לשמיניות על קליפתו, כדי לשכנע את אחותי לאכול תפוזים (וזה עבד!), ו"המתגלצ’ת" הוא הכינוי לעוגה הכי חגיגית של אמא שלי – עוגה שפשוט מחליקה בגרון ו"מתגלצ’ת" לתוך הבטן. אני מכירה אותה בגרסאות שונות ("עוגת קרמבו" או "קרם על קרם") אבל כזו עוד לא אכלתם: תחתית טורט שוקולד ללא קמח (עם הרבה שוקולד!) שנמסה בפה, שכבת קרם וניל קריר וקטיפתי וציפוי מתוק של שוקולד חלב וקפה.
כמות: תבנית קפיצית 24 ס"מ
חומרים
לטורט שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
6 ביצים, בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר (100 גרם)
לקרם וניל:
2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ”ל)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2  גביעים שמנת חמוצה (400 מ”ל)
לציפוי שוקולד:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
1 כפית שטוחה אבקת נס קפה
150 גרם שוקולד חלב
המתגל'צת
אופן ההכנה
מכינים את טורט השוקולד, ומצננים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים בקערה שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל. מניחים בצד לצינון עד שהתערובת פושרת.
במיקסר מקציפים ביצים וחצי כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד.
מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת – היא לא תיראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
מכינים את הקרם, מרכיבים ומקררים: 
מקציפים במיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה עם רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה, עד לקבלת קרם יציב.
משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות במקרר (4 שעות) או במקפיא (שעה).
מכינים את ציפוי השוקולד, מצפים ומגישים: 
שמים בקערה חצי מיכל שמנת מתוקה, נס קפה ושוקולד חלב וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם.
מחזירים לקירור והתייצבות הציפוי במקרר (10 דקות) או במקפיא (5 דקות). מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה מהתבנית. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.
 
 *** סוד מתוק: ***
במקום להכין קרם פודינג וניל רגיל, אני משדרגת אותו עם שמנת חמוצה – הברקה של חברתי לילך ביטון, האופה האלופה מאילת. השמנת החמוצה מעשירה את הקרם וגם שוברת קצת את המתיקות שלו.

 
 
רוצים עוד מתכונים ללא קמח? הנה כמה רעיונות:
         
 
   
   
פצצת שוקולד-קפה עם אספרסו
למתכון
  עוגת קצפת, תותים ומרנג הפלאים
למתכון
  מיני פומפייה (לשוקולד ועוד) 
למוצר בחנות האתר