לדף הבית
מתכוניםעוגיות
אוזני המן נימוחות

 

כבר פרסמתי בעבר כמה מתכונים לאוזני המן - אבל מאז שהתחלתי להכין אותן עם הבצק הזה (שאני קוראת לו "מאה–מאתיים-שתיים-שתיים". הציצו בכמויות ותגלו למה...) - אלה אוזני ההמן הקבועות שלי. תוספת החלמונים ממש עושה בעיניי את ההבדל, והעוגיות שמתקבלות עדינות, חמאתיות ונימוחות במיוחד.
במלית הפרג אני משתמשת בסוד מתוק של סבתות - סולת! תוספת הסולת מקצרת את משך הבישול ומסמיכה את המלית בצ’יק. 
*המתכון מתוך הספר החדש שלי "אם לסבתא היה מיקסר"
כמות: 35 עוגיות
חומרים
לבצק:
100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
200 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 חלמונים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
למלית:
2 כוסות פרג טחון (200 גרם)
1 כוס חלב (240 מ”ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/4 כוס סולת (40 גרם)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
50 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
3 כפות פירורי ביסקוויטים

לקישוט הבצק לפני האפייה (לא חובה):
1/4 כוס גרגירי פרג שלמים (לא טחונים)
 
 לקישוט אחרי האפייה (לא חובה):
 אבקת סוכר
/ קרין גורןאוזני המן נימוחות - מתוך אם לסבתא היה מיקסר
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומצננים שעתיים:
במעבד מזון מעבדים אבקת סוכר עם 200 גרם חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וקליפת לימון ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת כדור בצק אחיד (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף חלב, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח).
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות.
מכינים את מלית הפרג ומצננים:
בסיר מערבבים פרג, חלב, סוכר וסולת. מחממים על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד
שהתערובת נראית כמו דייסה (היא תסמיך עם הקירור). מסירים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ו-50 גרם חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד לצינון.
מערבבים פנימה פירורי ביסקוויטים ושומרים במקרר עד השימוש (אפשר להכין אפילו יומיים-שלושה מראש).
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה מקומח, לעובי 1/2 ס”מ. לבצק מנוקד בפרג מבחוץ – כמו בתמונה - מפזרים מעט פרג שלם על המשטח לפני הרידוד.
קורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 8-7 ס”מ (או כוס של קפה שחור) ומניחים כפית מלית פרג במרכז כל עיגול. צובטים 3 קצוות מעל המלית ליצירת אוזן המן. מרדדים שוב וקורצים את שאריות הבצק.
מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות, עד להזהבה קלה (אוזני ההמן אמורות להישאר בהירות יחסית).
מצננים לחלוטין.
מפזרים אבקת סוכר (אם רוצים) ומגישים. שומרים בקופסא סגורה בטמפ’ החדר.


 
צריכים עוד קצת עזרה בדרך למשלוח המנות? בבקשה:

אוזן נפוחה
 
   
איך הורסים אוזני המן- וכיצד להמנע מהבעיות
למתכון       
  רעיונות למשלוח מנות ביתי
לכתבה
 

מגש שקוף להגשת עוגה
למוצר בחנות האתר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap