-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
1/4 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
-
200 גרם אגוזי פקאן
הגשה
-
2 כוסות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר חום, סירופ מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פנימה פקאנים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד בבצק. מקררים את הבצק במקרר עד שנוח לעבוד איתו (כחצי שעה).
- מגלגלים את הבצק הקר לכדורים בקוטר 3 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות (גם בתחתית) - הן אמורות להישאר בהירות.
- מצננים מעט ומגלגלים את העוגיות החמימות באבקת סוכר.
- שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר או במקרר (בטמפרטורת החדר העוגיות נוטות להתפורר קצת- מי שמעדיף אותן פחות מתפוררות יכול להגיש קר).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר חום, סירופ מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פנימה פקאנים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד בבצק. מקררים את הבצק במקרר עד שנוח לעבוד איתו (כחצי שעה).
- מגלגלים את הבצק הקר לכדורים בקוטר 3 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות (גם בתחתית) - הן אמורות להישאר בהירות.
- מצננים מעט ומגלגלים את העוגיות החמימות באבקת סוכר.
- שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר או במקרר (בטמפרטורת החדר העוגיות נוטות להתפורר קצת- מי שמעדיף אותן פחות מתפוררות יכול להגיש קר).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (30)
הפקאן גרוס או שלם?
שלם
אפשר להקפיא ולפני ההגשה לפזר את האבקת סוכר?
בהחלט