-
מרכיבים5
-
הכנה 25 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
-
6 ביצים L
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה (לא משנה איזה גודל) וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- מאחדים בעדינות את קצף הביצים ואת תערובת השוקולד, משטחים בתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק, והיא בקושי יציבה.
- מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה (לא משנה איזה גודל) וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- מאחדים בעדינות את קצף הביצים ואת תערובת השוקולד, משטחים בתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק, והיא בקושי יציבה.
- מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
הערות
- אחרי האפייה העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר
- לפיזור יפה של אבקת הסוכר אפשר להשתמש בשבלונה מוכנה, למשל מפית נייר מחוררת, או נייר אפייה גזור
הערות
- אחרי האפייה העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר
- לפיזור יפה של אבקת הסוכר אפשר להשתמש בשבלונה מוכנה, למשל מפית נייר מחוררת, או נייר אפייה גזור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (61)
שלום
היי אם אני רוצה עוגה גבוהה יותר שאפשר לחצות באמצע כדי למלא בקרם. יש אפשרות לעשות אותה גבוהה יותר? בתבנית יותר קטנה? תודה!!
היי הדס. מכיוון והעוגה לא תופחת, בתנבית קטנה יותר יש סיכוי שהיא לא תאפה כמו שצריך. אם את רוצה שתי שכבות, אולי כדאי לחלק את הבלילה לחצי, ולהשתמש בתשי תבניות קטנות יותר וליצור בעצם שתי עוגות ולערום אותן אחת על השניה.
לא מפרידים את הביציםת׳