-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 27 |
---|
מצרכים
מצרכים
סיגרים
-
6 עלי בצק פילו קפוא
-
100 גרם חמאה רכה
מלית אגוזים וקינמון
-
2 כוסות אגוזי מלך
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כף קינמון טחון
הגשה
-
2 כפות דבש
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מכינים את מלית האגוזים: קולים וטוחנים גס את האגוזים. מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים בצד.
- מכינים את הסיגרים: מניחים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת ומכסים בעלה פילו נוסף. מברישים שוב בחמאה. חותכים את העלים ל-9 ריבועים שווים. מניחים כף ממלית האגוזים בשורה לרוחב השליש התחתון של כל ריבוע. מגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם כל הריבועים ומניחים את הסיגרים כשהתפר כלפי מטה, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותו אופן עוד שני זוגות של דפי פילו עם יתרת המלית.
- מברישים את הסיגרים בחמאה מומסת ואופים בחום של 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מסירים מהאש ומיד מוסיפים מיץ לימון ומי זהר
- מרכיבים ומגישים: טובלים את הסיגרים החמים בסירופ החם ל-2-3 שניות. מוציאים ומסדרים בפירמידה. יוצקים דבש מעל הכל (אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל כדי להפוך את הדבש לנוזלי) ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מכינים את מלית האגוזים: קולים וטוחנים גס את האגוזים. מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים בצד.
- מכינים את הסיגרים: מניחים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת ומכסים בעלה פילו נוסף. מברישים שוב בחמאה. חותכים את העלים ל-9 ריבועים שווים. מניחים כף ממלית האגוזים בשורה לרוחב השליש התחתון של כל ריבוע. מגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם כל הריבועים ומניחים את הסיגרים כשהתפר כלפי מטה, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים באותו אופן עוד שני זוגות של דפי פילו עם יתרת המלית.
- מברישים את הסיגרים בחמאה מומסת ואופים בחום של 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מסירים מהאש ומיד מוסיפים מיץ לימון ומי זהר
- מרכיבים ומגישים: טובלים את הסיגרים החמים בסירופ החם ל-2-3 שניות. מוציאים ומסדרים בפירמידה. יוצקים דבש מעל הכל (אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל כדי להפוך את הדבש לנוזלי) ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
האם ניתן לשמור את הסיגרים האפויים ללא הסירופ ורק לפני ההגשה לטבול אותם בסירופ. אם כן, היכן שומרים אותם?
הי עירית. זה לא הכי אופטימלי, אבל אפשרי. תצנני ותשמרי בקופסה אטומה. תטבלי בסירופ כשהוא ממש חם. בהצלחה!
מדובר על כוס חד פעמי שתיה קרה? אין לי כוס מידה . ועוד משהו, אפשר לגלגל את הבצק פילו אחרי שעשיתי הכול לגלגל אותו ולחתוך לחתיכות ולאפות כי לא כול כך הבנתי את עיניין הריבועים. תודה
לא, מדובר על כוס מידה של 240 מ”ל (כוס חד פעמית קרה היא 180 מ”ל)
וכן, אפשר לגלגל ואז לחתוך, רק שאז המילוי אולי קצת ישפך החוצה…