דונאטס תפוחים

דונאטס תפוחים זה פרוסות תפוחים במעטפת קריספית שחומה ומטוגנת שמכינים בקלי קלות ומגישים עם תוספת מייפל או תערובת סוכר וקינמון
דונאטס תפוחים זה פרוסות תפוחים במעטפת קריספית שחומה ומטוגנת שמכינים בקלי קלות ומגישים עם תוספת מייפל או תערובת סוכר וקינמון
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

טוב, לא ממש דונאט, אבל פרוסות תפוחים במעטפת קריספית שחומה ומטוגנת (כמובן…). את התפוחים פורסים לא עבה מדי (1/2 ס”מ – בערך 8 פרוסות מתפוח גדול), קורצים באמצע כדי לנקות מליבה וליצור “חור” מושלם לדונאט. טובלים כל פרוסה בבלילה שמכינים בצ’יק ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. קלי קלות, נכון?!

אפשר להגיש את דונאט התפוחים בציפוי סוכר וקינמון, או עם אבקת סוכר מעל, ואני הכי אוהבת עם זילופי סירופ מייפל. העיקר לאכול אותם חמים וטריים, ובחברה טובה לאור נרות החנוכה. חג שמייח!

מצרכים

מצרכים


plus minus

תפוחים

בלילה


אופן הכנה

  1. קולפים את התפוחים, פורסים לרוחב לפרוסות של 1/2 ס”מ וקורצים עם חותכן עגול קטן (או אפילו פקק) עיגול קטן במרכז כל פרוסה.
  2. בקערה מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מוסיפים ביצה וחלב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
  3. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.
  4. טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה (מרימים את הפרוסה הטבולה בעדינות - שלא תישבר) ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  5. מגישים חם - עם סירופ מייפל מעל, או עם אבקת סוכר, או שמגלגלים בסוכר-קינמון.

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

הערות

  • אפשר להשתמש בכל זן של תפוח עץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    טניה

    מה עושים עם שאריות? (כלומר הכנתי, לא סיימנו לאכול הכל, מה עכשיו?) עדיף לחמם או לא לחמם? או שזה לא יהיה טעים ככה או ככה, לזרוק שאריות לפח?

      Avatar
      מערכת Foody

      עניין של טעם אישי
      אפשר לשמור ולחמם, זה לא יהיה ממש כפי שיצא מהשמן אבל זה עדיין אכיל 🙂

    Avatar
    רוית שלום

    נראה מהמם במה אפשר להחליף את החלב לפרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      בחלב סויה או שקדים

קטגוריות