רותם ליברזון מתארחת ומכינה: עוגת שוקולד הפוכה ללא גלוטן

רותם ליברזון משדרגת לנו את אוסף מתכוני עוגות השוקולד ומוסיפה לו עוגה עשירה ומפנקת בתוספת אגוזי לוז משובחים. והבונוס? מדובר בעוגה ללא גלוטן כלל
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

עוגה

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים את התנור לחום של 150 מעלות ומשמנים היטבה את התבנית.
  2. ממיסים בבאן מרי או במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהופכים לתערובת הומוגנית ומצננים.
  3. מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס סוכר עד שנוצר קצף יציב.
  4. את החלמונים מערבבים במקצפת ידנית כשלוש דקות עם חצי כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מוסיפים את החלב, אגוזי הלוז ואת תערובת השוקולד ומערבבים לעיסה אחידה.
  6. מקפלים פנימה בעדינות ובשני סבבים את החלבונים המוקצפים ומוזגים לתבנית.
  7. מכניסים תנור ואופים 45 דקות בלי לפתוח את התנור. אחרי 45 דקות מסובבים את התבנית כדי להבטיח אפיה אחידה וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה. מצננים ומכניסים למקרר לשלוש שעות.
  8. להגשה: הופכים את העוגה על צלחת הגשה (כך שהחלק הפחות יפה מונח למטה) ולמעלה העוגה חלקה ויפה. מאבקים היטב באבקת סוכר ופורסים לפרוסות עם סכין חדה טבולה במים חמים. אפשר לקשט עם מעט תותים באמצע ושמנת חמוצה ליד.

    מתכון ב-10 דקות: עוגת שוקולד ונס קפה ממכרת

    הכי מוצלחת שיש! עוגת שוקולד יומולדת שילדים אוהבים

    אוהבים שוקולד? עוגת שמרים דאבל שוקולד שוקולדית בטירוף

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    אאא

    אפשר להפוך את המתכון לפרווה?

      Foody team
      Foody team

      מחמאה במקום חמאה

    Avatar
    גבי

    במה אפשר להחליף את האגוזים? והאם זה משפיע על הטעם?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody