קרם ברולה

קרם ברולה - קינוח צרפתי מפורסם עם שכבת קרמל שרוף מעל קרם עדין וקטיפתי בטעם וניל. קינוח מסעדות שקל להכין בבית ולהפתיע את בני המשפחה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

קרם

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  2. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו עד לסף רתיחה.
  3. במקביל טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת הופכת בהירה.
  4. עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה, שיתחממו מעט. רק כשהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבוב.
  5. מוזגים את התערובת לכלים חסיני חום, מניחים בתוך תבנית עמוקה ומוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה הכלים עם הברולה (זה נקרא אמבט מים או בן מארי. זהירות שהמים לא יחדרו לכלים עם הברולה).
  6. אופים ב-120 מעלות עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין רוטט במרכז כל כלי. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר באמבט המים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר עד שהקרם קר מאוד, לפחות שעתיים.
  7. לפני ההגשה מפזרים סוכר בשכבה דקה ואחידה על כל מנה ומשחימים בברנר או בתנור שחומם למצב גריל. מגישים מיד.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (43)

    Avatar
    שיראל

    האם אפשר לחצות כמויות על מנת לקבל 6 מנות אישיות, או שזה לא יצא טוב?

    Avatar
    מיה

    האם חייב לשים שעתיים במקרר לפני ההגשה או שאפשר לתת להתקרר לטמפרטורת החדר, להבעיר את הסכור ולהגיש?

      Foody team
      Foody team

      צריך להכניס למקרר לפחות לשעתיים

    Avatar
    רחל

    כל פעם כשאני טורפת את הביצים והסוכר יוצא מין קצף לבלילה וזה עוד יותר מורגש אחרי הוספת את השמנת.. האם אני עושה משהו לא נכון או שעליי להוציא את הקצף? או לתת לו לנוח והוא ייצא לבד?

    Avatar
    יובל

    כשרק עכשיו שרפתי את הסוכר יש לו את השבירה הזאת אבל כשהוא במקרר אז הסוכר כאילו מתרכך ואין שבירה , מה אפשר לעשות כדי שתישאר השבירה ואיפה כדי לשים את הקרם ברולה?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody