קרם ברולה

קרם ברולה - קינוח צרפתי מפורסם עם שכבת קרמל שרוף מעל קרם עדין וקטיפתי בטעם וניל. קינוח מסעדות שקל להכין בבית ולהפתיע את בני המשפחה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

מצרכים

קרם

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  2. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו עד לסף רתיחה.
  3. במקביל טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת הופכת בהירה.
  4. עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה, שיתחממו מעט. רק כשהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבוב.
  5. מוזגים את התערובת לכלים חסיני חום, מניחים בתוך תבנית עמוקה ומוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה הכלים עם הברולה (זה נקרא אמבט מים או בן מארי. זהירות שהמים לא יחדרו לכלים עם הברולה).
  6. אופים ב-120 מעלות עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין רוטט במרכז כל כלי. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר באמבט המים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר עד שהקרם קר מאוד, לפחות שעתיים.
  7. לפני ההגשה מפזרים סוכר בשכבה דקה ואחידה על כל מנה ומשחימים בברנר או בתנור שחומם למצב גריל. מגישים מיד.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (79)

    Avatar
    עדי

    כמה זמן צריך לשים את הברורה בתנור

      Foody team
      Foody team

      בערך כ-30 דקות

      Avatar
      אופיר

      אני ילדהנאני מכינה את זה אבל אמא שלי שורפת את הסוכר אני מפחדת וזה יהפוך להיות חביתה זה לא יקרה לי צריך לשים את על להבאה קטנה

      Foody team
      Foody team

      קרם ברולה אופים בתנור ואת הסוכר שורפים עם מבער (“ברנר”) מכשיר מעט מסוכן לשימוש ע”י ילדים. כדאי שמישהו מבוגר יעזור. בהצלחה (:

    Avatar
    אביגיל

    ראוי לציין, שעל מנת שיווצר קרם חלק בלי בועיות על פני השטח, יש להקפיד בשלב של ערבוב החלמונים והסוכר שלא להכניס יותר מדי בועות אויר, ע״י ערבוב עם כף עץ.

      Foody team
      Foody team

      תודה על ההערה. אפשר לערבב במטרפה לערבוב אחיד ואז “לדפוק” על משטח העבודה את הקערה עם הבלילה מעט כדי שיצאו בועות האויר ולהמתין כמה דקות או באמת לבחוש היטב בכף עץ.

    Avatar
    שירי

    כשמערבבים בין החלמונים והסוכר לשמנת אמור להווצר קרם? או שהתערובת מימית?

      Foody team
      Foody team

      התערובת נשארת נוזלית. מתקשה באפייה ואחר כך בקרור. בהצלחה.

    Avatar
    שחר רוזנבלו

    אם אני דתייה ואני רוצה את זה לשישי בערב אני יכולה לשים את הסוכר ולשרוף בערך 6 שעות לפני?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ. שכבת הסוכר עלולה “להרטב” ואז היא לא תהיה פריכה כמו שאמורה להיות.

      Avatar
      נוי

      יכול להיות שאפשר להכין מראש בתנור טוויל / דף סוכר בנפרד בגודל הקערה ע”י שבלונה מתאימה.. ואז להניח על כל מנת קרם לפני ההגשה 🙂

      Foody team
      Foody team

      אפשרי. בהצלחה.

    Avatar
    רמי

    שכחתם לציין שלב הסינון , לאחר ערבוב השמנת עם החלמון יש לסנן את המסה ע”מ שלא יהיו גושים בקרם.

    Avatar
    שירה בירקה

    מה אפשר במקום מקל וניל

      Foody team
      Foody team

      1 כפית תמצית וניל איכותית.

    Avatar
    רותם אונא

    האם אפשר להשתמש בקלי סיליכון

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להשתמש בסיליקון לאפיית קרם ברולה אלא בכלי חרסינה חסינים. בהצלחה.

    Avatar
    רומי אברגל

    על איזה מצב שמים את התנור?

      Foody team
      Foody team

      מצב אפייה רגיל לא טורבו. בהצלחה (:

    Avatar
    Ariel

    ערבבנו את השמנת המתוקה עם החלמונים ואפינו כמו שכתוב(120 מעלות חימום מלמעלה ולמטה) למשך 25 -30 דקות ותערובת נשארה נוזלית לגמרי, אפילו אם נתנו לזה עוד פעם המרקם לא היה שונה, איפה יכול להיות שטעינו שהשפיע על המרקם?

      Foody team
      Foody team

      יכולות להיות כמה סיבות: כמות החלמונים לא היתה מספקת (אולי הביצים היו קטנות מדי), חום התנור היה נמוך מדי (יש הבדלים בין תנור לתנור). יש לתת לקרם הברולה להתקרר עדיין בתוך התבנית עם המים החמים. לעיתים מה שעוזר לבלילה להתייצב זה להמשיך ולבשל אותה מעט בסיר לאחר השוואת הטמפ, כלומר להחזיר את הבלילה לסיר על אש קטנה-בינונית ולערבב עד הסמכה קלה (בעצם מה שמתקבל נקרא קרם אינגלז). את הנוזל שמתקבל מסננים (כדי לסנן ממנו שאריות “חביתה” אם נותרו בו כאלו) ורק אז מעבירים לכלים ולתנור. עוד דבר חשוב מאד לדעת הוא שקרם ברולה מתייצב סופית רק אחרי כמה שעות במקרר. בהצלחה ((:

    Avatar
    נידא

    רציתי לשאול לגבי מקל הוניל אפשר לשים תמצית וניל שהיא ניתנת להשגה יותר???

      Foody team
      Foody team

      כמובן. יש מחסור חמור בוניל בעולם. אפשר להשתמש במחית וניל או תמצית איכותית. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody