קראנץ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה

קראנץ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה זה מאפה שמרים עשיר, טעים, יפהפה ומרשים בצורת בורג עם מלית עשירה של פרג בתוספת דבש, שקדים וצימוקים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1
    קובייה או 50 גרם שמרים טריים
  • 4 ביצים L
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1 1/2
    כוסות או 380 מ"ל חלב פושר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית גרידת לימון
  • 375 גרם חמאה רכה
  • 2 כפיות מלח דק

מלית

  • 200 גרם פרג טחון
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל חלב 3%
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 3
    כפות או 60 גרם דבש
  • 100 גרם חמאה
  • 1
    כוס או 100 גרם שקדים טחונים
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1/4 כוס צימוקים בהירים

זיגוג

  • 1 ביצה L

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
  2. מכינים מלית הפרג: מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את יתרת חומרי המלית ושומרים במקרר עד השימוש.
  3. מרכיבים את העוגה , מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס”מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס). מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
  4. מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות. מברישים בביצה טרופה.
  5. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים.
  6. אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    עמיר צאושו

    תודה על מתכונים נהדרים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody