קראנץ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה

קראנץ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה זה מאפה שמרים עשיר, טעים, יפהפה ומרשים בצורת בורג עם מלית עשירה של פרג בתוספת דבש, שקדים וצימוקים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק

מלית

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
  2. מכינים מלית הפרג: מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את יתרת חומרי המלית ושומרים במקרר עד השימוש.
  3. מרכיבים את העוגה , מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס”מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס). מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
  4. מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות. מברישים בביצה טרופה.
  5. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים.
  6. אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (14)

Avatar

      Avatar
      דניאל

      איך עושים מילית שוקולד אגוזים טעימה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר למלא בנוטלה או להכין גנאש שוקולד ולהוסיף אגוזים טחונים

    Avatar
    אסתי

    אם אני רוצה אני יכולה להחליף בקינמון טחון במקום בפרג?

      Foody team
      Foody team

      היי חגית, בצד שמאל תוכלי לבחור בכמות שתרצי והמצרכים ישתנו בהתאם 🙂

    Avatar
    אתי חביב

    איך אפשר להמיר את המילוי פרג לפרווה?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להשתמש בשמנת צמחית ובתחליפי פרווה (מחמאה וכדומה). בהצלחה!

    Avatar
    ענת מחפודה

    האם ניתן להשתמש השמרים יבשים?אם כן בכמה?

    Avatar
    רותי סלע

    נאמן ניתן להשאיר במקרר ללילה ולא ארבע שעות?

      Foody team
      Foody team

      אחרי 4 שעות הבצק עלול לתפוח מדי ולגלוש מהקערה. אפשר להתפיח לילה אך יהיה צורך להוציא ממנו אויר תוך כדי התפיחה… בהצלחה.

    Avatar
    טליה בניטה

    אפשר לקצר בזמן שהעוגה תהיה במקרר או יש אופציה אחרת ?

      Foody team
      Foody team

      הדרך הטובה ביותר להצלחת הבצק היא התפחה איטית במקרר, אם חייבים אפשר להתפיח מחוץ למקרר (יכול להיות שיהיה פחות נוח לעבוד עם הבצק). בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody