
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כולל5 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים18
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
4 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 380 מ"ל חלב פושר
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/4 כפית גרידת לימון
-
375 גרם חמאה רכה
-
2 כפיות מלח דק
מלית
-
200 גרם פרג טחון
-
3/4כוס או 180 מ"ל חלב 3%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
3כפות או 60 גרם דבש
-
100 גרם חמאה
-
1כוס או 100 גרם שקדים טחונים
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
1/4 כוס צימוקים בהירים
זיגוג
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
- מכינים מלית הפרג: מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את יתרת חומרי המלית ושומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים את העוגה , מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס”מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס). מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
- מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות. מברישים בביצה טרופה.
- אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים.
- אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.
תגובות (14)
תודה על מתכונים נהדרים
איך עושים מילית שוקולד אגוזים טעימה
אפשר למלא בנוטלה או להכין גנאש שוקולד ולהוסיף אגוזים טחונים
אם אני רוצה אני יכולה להחליף בקינמון טחון במקום בפרג?
כמה עוגות יוצאות?
היי חגית, בצד שמאל תוכלי לבחור בכמות שתרצי והמצרכים ישתנו בהתאם 🙂
איך אפשר להמיר את המילוי פרג לפרווה?
אפשר להשתמש בשמנת צמחית ובתחליפי פרווה (מחמאה וכדומה). בהצלחה!
האם ניתן להשתמש השמרים יבשים?אם כן בכמה?
אפשר להשתמש בשמרים יבשים לפי ההסבר המצורף בלינק הבא: https://foody.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%94%d7%91%d7%93%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9d/?auto=1 בהצלחה.
נאמן ניתן להשאיר במקרר ללילה ולא ארבע שעות?
אחרי 4 שעות הבצק עלול לתפוח מדי ולגלוש מהקערה. אפשר להתפיח לילה אך יהיה צורך להוציא ממנו אויר תוך כדי התפיחה… בהצלחה.
אפשר לקצר בזמן שהעוגה תהיה במקרר או יש אופציה אחרת ?
הדרך הטובה ביותר להצלחת הבצק היא התפחה איטית במקרר, אם חייבים אפשר להתפיח מחוץ למקרר (יכול להיות שיהיה פחות נוח לעבוד עם הבצק). בהצלחה!