קראנץ’ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה

קראנץ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה הוא מאפה שמרים עשיר, טעים, יפהפה ומרשים בצורת בורג עם מלית עשירה של פרג. הנה הדרך לעוגת פרג קלה ומרשימה. לאכול ולהתמכר!
קראנץ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה הוא מאפה שמרים עשיר, טעים, יפהפה ומרשים בצורת בורג עם מלית עשירה של פרג. הנה הדרך לעוגת פרג קלה ומרשימה. לאכול ולהתמכר!
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

זיגוג

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
  2. מכינים את המלית: בסיר רחב מביאים לרתיחה חלב וסוכר עד להמסת הסוכר.
  3. מוסיפים פרג ומבשלים 2 דקות עד שהפרג סופג את רוב הנוזלים.
  4. מגרדים תפוח עץ במעבד מזון או על פומפייה גסה, מוסיפים לסיר ובוחשים עוד דקה.
  5. מדללים קורנפלור במים, מוסיפים לסיר ומבשלים ברתיחה חזקה דקה אחת עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ובוחשים עד שהיא נמסה. מצננים היטב ושומרים בצד.
  7. מרכיבים את העוגה , מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5.
  8. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס”מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס).
  9. מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג.
  10. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
  11. מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות. מברישים בביצה טרופה.
  12. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים.
  13. אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (30)

Avatar

    Avatar
    רותם

    חסרות הוראות הכנה למלית – יש רשימת חומרים אבל באופן ההכנה אין התייחסות

      Avatar
      קרין גורן

      היי רותם, תודה על תשומת הלב. המתכון תוקן!

    Avatar
    אודל דן

    אפשר להשתמש במרגרינה במקום חמאה ומים במקום חלב??

      Foody team
      מערכת Foody

      כן, אבל עדיף חלב צמחי במקום חלב

    Avatar
    הנדי מני

    המתכון מושלם מדהים אני מת עליך אני מכין את רוב המתכונים המהממים שלך תודה רבה

      Foody team
      מערכת Foody

      תודה רבה 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות