קסטה קוקי’ז משפחתית

קסטה קוקי'ז משפחתית זו עוגת גלידה מעולה ומפנקת תוצרת בית, שמכינים בתבנית גדולה ומגישים למרכז השולחן עם תוספת ציפוי שוקולד מבריק
קסטה קוקי'ז משפחתית זו עוגת גלידה מעולה ומפנקת תוצרת בית, שמכינים בתבנית גדולה ומגישים למרכז השולחן עם תוספת ציפוי שוקולד מבריק
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

למעשה, העוגה הזו נפלאה גם כשמגישים אותה בשלמותה לשולחן, כעוגת גלידה ביתית. אבל הכיף הגדול הוא לפרוס מנות בגודל ביסקוויט (ממש כמו ה”קסטות” הקנויות – לכן אני משתמשת דווקא בביסקוויטים לקסטה, עם שוליים ישרים) ואז לצפות כל מנה בשוקולד עד חצי הגובה.

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים פירורי עוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בתבנית בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
  3. סוגרים את מכסה התבנית ומקפיאים למשך הלילה.
  4. מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
  5. ממיסים שוקולד במיקרוגל (אפשר לדלל עם 2 כפות שמן, אם הוא סמיך מדי). מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק.
  6. טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות.
  7. מגישים קפוא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    מאיר פרידמן

    אם יש לי צנצנת של 300 גרם חלב מרוכז! עוד כמה כפות אני צריך להוסיף כדי שיהיה 400 גרם

    Avatar
    מאיר פרידמן

    כמה גרם זה כל כף של חלב מרוכז? והאם כף גדושה או לא?

    Avatar
    עופרה אבטבי

    אני מכינה את הקסטה הטעימה הזאת וכולם מבקשים את המתכון יש לי בבית באופן קבוע חלב מרוכז רק למתכונים של קרין היקרה

קטגוריות