קסטה קוקי’ז משפחתית

קסטה קוקי'ז משפחתית זו עוגת גלידה מעולה ומפנקת תוצרת בית, שמכינים בתבנית גדולה ומגישים למרכז השולחן עם תוספת ציפוי שוקולד מבריק
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    12 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

למעשה, העוגה הזו נפלאה גם כשמגישים אותה בשלמותה לשולחן, כעוגת גלידה ביתית. אבל הכיף הגדול הוא לפרוס מנות בגודל ביסקוויט (ממש כמו ה”קסטות” הקנויות - לכן אני משתמשת דווקא בביסקוויטים לקסטה, עם שוליים ישרים) ואז לצפות כל מנה בשוקולד עד חצי הגובה.

מצרכים

  • 2
    מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1
    קופסת שימורים או 400 גרם חלב מרוכז
  • 12 עוגיות אוראו בינוניות
  • 1
    חבילה או 300 גרם פתי בר וניל
  • 300 גרם שוקולד חלב

אופן הכנה

  1. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים פירורי עוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בתבנית בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
  3. סוגרים את מכסה התבנית ומקפיאים למשך הלילה.
  4. מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
  5. ממיסים שוקולד במיקרוגל (אפשר לדלל עם 2 כפות שמן, אם הוא סמיך מדי). מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק.
  6. טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות.
  7. מגישים קפוא.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody