
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל12 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים5
למעשה, העוגה הזו נפלאה גם כשמגישים אותה בשלמותה לשולחן, כעוגת גלידה ביתית. אבל הכיף הגדול הוא לפרוס מנות בגודל ביסקוויט (ממש כמו ה”קסטות” הקנויות - לכן אני משתמשת דווקא בביסקוויטים לקסטה, עם שוליים ישרים) ואז לצפות כל מנה בשוקולד עד חצי הגובה.
מצרכים
-
2
מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1
קופסת שימורים או 400 גרם חלב מרוכז
-
12 עוגיות אוראו בינוניות
-
1
חבילה או 300 גרם פתי בר וניל
-
300 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים פירורי עוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בתבנית בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
- סוגרים את מכסה התבנית ומקפיאים למשך הלילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל (אפשר לדלל עם 2 כפות שמן, אם הוא סמיך מדי). מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק.
- טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות.
- מגישים קפוא.
תגובה אחת
אני מכינה את הקסטה הטעימה הזאת וכולם מבקשים את המתכון יש לי בבית באופן קבוע חלב מרוכז רק למתכונים של קרין היקרה