
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל24 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים10
מצרכים
עוגה
-
1 כפית אבקת ג’לטין
-
20גרם או 1 1/3 כפות מים קרים
-
300 גרם זפירו חלבשל המזווה המתוק
-
600מ"ל או 2 1/2 כוסות שמנת מתוקה 38%
-
125גרם או 1/2 גביע גבינת מסקרפונה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כף גדושה אינסטנט פודינג בטעם ונילאו בטעם שוקולד
אופן הכנה
- מכינים את המוס: בקערה קטנה משרים את הג’לטין עם המים, מערבבים ומניחים בצד עד שמתקבל מעין ג’לי.
- במחבת קטנה או קלחת על אש נמוכה ממיסים יחד את השוקולד ו-100 מ”ל בלבד מהשמנת.
- מקציפים במיקסר מסקרפונה, סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת מרקם חמאתי חלק לגמרי ללא גושי סוכר.
- מוסיפים את השמנת שנותרה בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לאיחוד מלא.
- מערבבים היטב את הג’לטין עם תערובת השוקולד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: מעבירים לקערה את שוקולד החלב וחמאת הקקאו ומחממים בפולסים במיקרוגל (כלומר מחממים כ-15 שניות במיקרו ומערבבים, חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים) עד שהעיסה נוזלית וחלקה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז המסוכרים לקערה ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה: מוציאים את עוגת המוס הקפואה מהתבנית וטובלים אותה בתערובת השוקולד הנוזלית.
תגובות (25)
היי, יש אפשרות להשתמש בטבלת שוקולד רגילה? (נניח עלית) או שזה חייב להיות מטבעות שוקולד?
אפשר להשתמש בשוקולד רגיל. בהצלחה (:
אפשר לוותר על הגלטין?
לא כדאי. הקינוח יתפרק ללא ג’לטין…
אפשר לוותר על המסקרפונה?
לא מומלץ משום שהוא מאד מעשיר את המנה בטעם ובמרקם.