עוגת בייגלה עשירה בשכבות בכמה מרקמים

קרין גורן מארחת את אבישג שאר ישוב והן מכינות יחד עוגת בייגלה מושחתת במיוחד שמשלבת כמה מרקמים שונים וחגיגה גדולה בפה. בשביל הביס המושלם צריך להשקיע!
קרין גורן מארחת את אבישג שאר ישוב והן מכינות יחד עוגת בייגלה מושחתת במיוחד שמשלבת כמה מרקמים שונים וחגיגה גדולה בפה. בשביל הביס המושלם צריך להשקיע!
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

שכבת בסיס הבייגלה

שכבת טופי קרמל

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת הבסיס עם הבייגלה: מצפים תחתית של רינג קוטר 20 בניילון נצמד ומניחים על מגש יציב שיכול להיכנס למקפיא (מומלץ לצפות בשקף את השוליים). אם אתם משתמשים בתבנית, פשוט רפדו את התחתית בנייר אפייה.
  2. במעבד מזון טוחנים את הבייגלה לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה (מומלץ להיעזר בתחתית של כוס) מעבירים להקפאה.
  4. מכינים את שכבת טופי הקרמל: מחממים על אש בינונית במחבת את הסוכר והגלוקוזה עד לקבלת גוון קרמל (כדאי מידי פעם לערבב עם כף עץ).
  5. מוסיפים את השמנת ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר (ניתן גם לחמם את השמנת כדקה במיקרוגל ולמזוג בזרזיף דק ובזהירות אל המחבת עם הקרמל).
  6. מערבבים בעזרת כף מעץ ומבשלים על להבה בינונית (לעיתים נוצרים גושים, יש להמשיך ולערבב עד שהגושים נמסים לתוך התערובת).
  7. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים בבישול עוד 3-4 דקות לקבלת מרקם אחיד. מצננים מספר דקות.
  8. מוציאים את שכבת הבסיס מהמקפיא ומפזרים על גבי שכבת הבייגלה את הבוטנים החצויים.
  9. מוזגים על הבוטנים את הטופי קרמל ומחזירים להקפאה.
  10. מכינים את שכבת מוס השוקולד: ממיסים במיקרו בקערה את השוקולד המריר, שוקולד החלב, ממרח בייגלה והחמאה (בפולסים של כ-30 שניות, מערבבים עד לקבלת נוזל אחיד). מצננים לטמפ’ החדר.
  11. מקציפים במיקסר את השמנת לקצפת רכה! (היזהרו שלא להקציף יותר מידי).
  12. מעבירים 1/3 מתערובת השוקולד אל השמנת המוקצפת ומקפלים עם מרית .מוסיפים את 2/3 הנותרים מהשוקולד לקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.
  13. שופכים את מוס השוקולד ומשטחים לשכבה אחידה. מעבירים להקפאה.
  14. מכינים את הגנאש: מעבירים לקערה את השוקולד המריר.
  15. מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
  16. מצננים את הגנאש 2-3 דק ושופכים על מוס השוקולד בשכבה אחידה. מעבירים להקפאה של 8 שעות.
  17. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, חמאת הבוטנים, פודינג הוניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  18. מעבירים בעזרת כף תלוליות מהקצפת למרכז העוגה.
  19. מחלצים את העוגה הקפואה מהרינג (מומלץ לעבור עם מגבת חמה על השוליים החיצוניים של התבנית) ומקשטים בשברי חטיפים ובייגלה (לא חובה) ומגישים.
עוגת בייגלה
עוגת בייגלה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (85)

Avatar

    Avatar
    עמית

    במקום מטבעות שוקולד אפשר להשתמש בשוקולד רגיל באותה הכמות?

      Avatar
      קרין גורן

      הי עמית. כן, אפשר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות