קינוח בראוניז מושחת שלא תוכלו לעמוד בפניו

קינוח שוקולדי מפנק שהוא פרווה? קרין גורן מוכיחה שזה אפשרי ומכינה קינוח בראוניז מושחת עם רוטב שוקולד משגע
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בראוניז

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים נייר אפייה בתבנית, כשקצוות הנייר מציצים מהצדדים, ומשמנים את הנייר.
  2. בקערה מתאימה למיקרוגל מחממים את השוקולד להמסה. מערבבים לרוטב חלק, מוסיפים את השמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים את רוטב השוקולד לקערה גדולה. מוסיפים את הביצים וטורפים מיד במטרפה. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב לאיחוד.
  3. מוסיפים את המלח והקמח. טורפים עד שהקמח נטמע ואין גושים, ואז עוד 10 שניות נוספות. מערבבים פנימה את האגוזים. משטחים את התערובת בתבנית.
  4. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפה תפוח ורק מתחיל להיסדק בשוליים אבל עדיין רך למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורי שוקולד לחים (נזהרים מאפיית יתר).
  5. מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים סכין בצמוד לשולי התבנית, לשחרור, ונעזרים בנייר האפייה לחילוץ והעברת המאפה לקרש חיתוך.
  6. מקשטים באבקת סוכר ופורסים לריבועים. מגישים עם גלידה, סירופ שוקולד וקצפת.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (13)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך 🙂

      Foody team
      Foody team

      כתוב:
      1 1/2 כוסות או 210 גרם קמח לבן

    Avatar
    שושנה

    שלום קרן האם את קוביות הבראניס מאחסנים בכלי סגור?

      Foody team
      Foody team

      כדאי לאחסן בכלי סגור במקום קריר ויבש.

      Avatar
      סידי

      האם חייב את האגוזים?

      Foody team
      Foody team

      לא חייבים אגוזים. כלומר אפשר בלי בכלל ואפשר כמובן עם כל סוג של אגוז/שקד אחר שאוהבים. בהצלחה (:

    Avatar
    אבל

    האם אפשר ללא האגוזים?, זה משפיע?

      Foody team
      Foody team

      אפשר כמובן ללא אגוזים (: בהצלחה!

    Avatar
    אסאלה

    אפשר לערבב שוקלד מריר ואבקת קקאו ואיך אני אמורה לעשות את זה כי יש סכ״ה 100גרם מהשוקלד !

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להוסיף ל-100 גרם השוקולד המריר, כוס אחת של אבקת קקאו. בהצלחה רבה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody