קייק פופס פיראטים על מקל

קייק פופס פיראטים על מקל הן סוכריות מגניבות שעשויות מעוגה בחושה קנויה או מוכנה, אותם שמקשטים כפיראטים ומפתיעים את הילדים במסיבות
קייק פופס פיראטים על מקל הן סוכריות מגניבות שעשויות מעוגה בחושה קנויה או מוכנה, אותם שמקשטים כפיראטים ומפתיעים את הילדים במסיבות
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

האופנה החדשה באפייה נקראת קייק-פופס. כדורי עוגה על מקל (כמו לולי-פופ, שזה סוכרייה על מקל – רק עם עוגה). הקייק פופס יכולים להיות בכל טעם – תלוי בעוגה בה משתמשים. פשוט טוחנים אותה לפירורים ומערבבים עם קצת שמנת מתוקה או ממרח טעים עד למרקם שאפשר לגלגל לכדורים. יש אפילו תבניות מיוחדות שמאפשרות להדק את התערובת לצורות שונות… לפיראטים על מקל, שלמדתי להכין מהספר של בייקרלה (ANGIE DUDLEY – בלוגרית שהוציאה ספר מקסים של קייקפופס)- דווקא הצורה העגולה והפשוטה הכי מתאימה. אל תדאגו, כל אחד יכול להכין אותם, וגם עם שתי ידיים שמאליות זה הולך.

מצרכים

מצרכים


plus minus

כדורי עוגה


אופן הכנה

  1. יוצרים כדורי עוגה על מקלות ומקפיאים: טוחנים פירורי עוגה ומוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה, לפי הצורך, רק עד לקבלת מרקם בצקי ונוח לגלגול.
  2. מעצבים כדורים בעזרת תבנית פלסטיק או מגלגלים בידיים לכדורים בגודל עגבניית שרי.
  3. ממיסים מעט זפירו לבן (ש”גונבים” מהקישוט).
  4. נועצים כדורים על מקלות: טובלים את קצה המקל בשוקולד המומס ותוקעים בתוך כדור עוגה (כשהשוקולד יתקשה, הוא יעזור להצמיד את המקל מבפנים).
  5. משכיבים על מגש ומעבירים למקפיא לשעה, להתייצבות.
  6. מצפים בזפירו לבן ומקפיאים: ממיסים 1/2 מהשוקולד הלבן.
  7. טובלים את הכדורים לכיסוי בשוקולד המומס ונועצים את המקלות בקלקר.
  8. מעבירים למקפיא עד להתקשות הציפוי.
  9. מקשטים בבנדנה אדומה ומקפיאים. מציירים רטיית עין וחיוך: ממיסים את יתרת השוקולד הלבן ומוסיפים לו צבע מאכל אדום או משתמשים בזפירו תות.
  10. טובלים רק עד 1/3 מהגובה בשוקולד הורוד (מחממים במיקרוגל אם הוא הספיק להתקשות), קצת באלכסון (כמו שקושרים בנדנה קצת עקום).
  11. מצמידים לצד סוכריית לב ורוד קטנה (כאילו היא הקשר של הבנדנה האדומה) ומקפיאים להתקשות.
  12. ממיסים שוקולד מריר, מעבירים לשקית זילוף וחותכים פתח קטן בקצה. מציירים בשוקולד עין ימין (בתור נקודה) ועין שמאל (בתור חצי עיגול גדול יותר שצמוד לבנדנה- זו הרטייה), ומוסיפים חיוך (במקום השוקולד, אפשר להשתמש גם בטוש לעוגות).
  13. אם רוצים להשקיע, אפשר לזלף משאריות השוקולד הלבן המומס נקודות לבנות על הבנדנה.
  14. שומרים במקרר עד להגשה.

הערות

  • להכנת מתכון צריך פירורי עוגה בערך בכמות של תבנית אינגליש קייק. אפשר להשתמש בבראוניז, ספוג, תפוזים, שוקולד - מה שרוצים.
  • אפשר להחליף את השמנת המתוקה בריבת חלב, נוטלה, ממרח שוקולד וכו'.
  • להרכבה והגשה תצטרכו מקלות לסוכריות ומלבן קלקר, לנעיצת המקלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות