פופקורן אפוי בציפוי מתוק

פופקורן אפוי בציפוי מתוק זה חטיף טעים וקל להכנה שהוא גם קינוח. בזכות הייבוש בתנור הפופקורן הזה נשמר פריך זמן ארוך לאחר ההכנה
פופקורן אפוי בציפוי מתוק זה חטיף טעים וקל להכנה שהוא גם קינוח. בזכות הייבוש בתנור הפופקורן הזה נשמר פריך זמן ארוך לאחר ההכנה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

תערובת הפופקורן


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר ומחכים שקולות הפיצוץ ייפסקו.
  2. מחממים תנור ל-120 מעלות (רצוי טורבו). מכינים 2 תבניות תנור מרופדות נייר אפייה.
  3. שמים בקערה הכי גדולה שיש את הפופקורן. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, לימון, מלח ותמצית וניל. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 8 דקות בדיוק (אם יש מדחום סוכר - 148 מעלות).
  4. מסירים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה בזהירות! התערובת תבעבע בטירוף וכמעט תגלוש (לכן חשוב סיר גדול) - מערבבים עד שהבעבוע נרגע. מוזגים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות לציפוי כל הפופקורן בקרמל.
  5. מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
  6. מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן. מגישים בטמפרטורת החדר.
  7. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד חודש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (13)

Avatar

      Avatar
      קרין גורן

      תודה רבה מיכל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות