
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
עוגת וניל
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כוס קמח תופח
תערובת קייקפופס
-
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות אבקת סוכר
ציפוי
-
300 גרם מטבעות שוקולד מריר
-
300 גרם מטבעות שוקולד חלב
-
300 גרם מטבעות שוקולד לבן
אופן הכנה
- מכינים עוגת וניל: מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר. מוזגים לתבנית אינגליש קייק ואופים ב-170 מעלות כ-40 דקות להזהבה והתייצבות. מקררים לחלוטין.
- מפוררים בידיים את העוגה שהתקררה (אפשר במעבד מזון).
- מכינים תערובת קייק פופס: מערבבים מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל) עם 2 כפות אבקת סוכר.
- מוסיפים בהדרגה לפירורים, עד שמקבלים מרקם ‘בוץ’ שמתאחד בלחיצה. יוצרים מהעיסה כדורים, טובלים קצה מקל סוכריה בזפירו (לפי צבע הציפוי הסופי) ונועצים לעומק כל כדור. מקפיאים 10 דקות.
- מקשטים: ממיסים את הזפירו, טובלים כל כדור בזפירו מכל סוג שרוצים ומקשטים בסוכריות וממרחים שונים וצבעוניים בשקית זילוף.*אפשר להניח את הקייקפופ כשהמקל כלפי מעלה על נייר אפייה (ואז יהיה להן ‘ראש שטוח’). לכדור מושלם נועצים את הקייקפופ בקלקר או בסטנד ייעודי עם חורים.
תגובות (13)
שאלות – מה זה זפירו?
זפירו זה שוקולד מטומפרר. גגלי למקומות שמוכרים 🙂
אני מניחה שאופים ב- 160 מעלות? והשוקולדים – פשוט ממיסים מטבעות/פצפוצי שוקולד?
כן וכן 🙂
נראה לי שיש טעות, כתוב להכין את העוגה ב 10 מעלות
צודקת, מעבירים לתיקון 🙂
תודה!
בסירטון הם אומרים שיש תמצית וניל אבל במתכון לא מופיע. מה הכמות של התמצית?
כפית. תודה על ההערה, נתקן.
רוצה להכין פרווה. אפשר להחליף שמנת מתוקה בקצפת צמחית? מה אפשר במקום שמנת?
שמנת צמחית
כמה זמן אפשר לשמור אותם ואיפה אחרי ההכנה? אני מעוניינת להכין יום יומיים לפני תאריך המסיבה, האם זה אפשרי? תודה
אפשר במקום שמנת מתוקה לשים גאנש?
גנאש הוא תערובת של שוקולד ושמנת מתוקה. אי אפשר להחליף שמנת מתוקה בגנאש.