עוגת שוקולד עסיסית בטירוף (וזולה)
תראו כמה יתרונות יש לעוגת שוקולד עסיסית בטירוף (וזולה): ההכנה מהירה, החומרים לא יקרים, והיא אפילו פרווה ומאוד מאוד טעימה. אם רוצים להכין את העוגה בתבנית מלבנית ענקית שתספיק לכל הכיתה, מכפילים את המרכיבים פי 2
תראו כמה יתרונות יש לעוגת שוקולד עסיסית בטירוף (וזולה): ההכנה מהירה, החומרים לא יקרים, והיא אפילו פרווה ומאוד מאוד טעימה. אם רוצים להכין את העוגה בתבנית מלבנית ענקית שתספיק לכל הכיתה, מכפילים את המרכיבים פי 2
- קרין גורן
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כוסות סוכר לבן
-
2/3 כוס אבקת קקאו
-
1/3 כוס אבקה להכנת שוקו
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
3 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
2 שקיות סוכר וניל
-
2 כוסות מים רותחים
ציפוי
-
1 כוס ממרח שוקולד פרווה
-
1/4 כוס מים רותחיםאו שמנת מתוקה על סף רתיחה
אופן הכנה
-
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
- בקנקן טורפים ביצים עם שמן וסוכר וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה תוך כדי הוספת מים רותחים בהדרגה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים: מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.
רוצים לראות איך מכינים עוד עוגת שוקולד מחוררת ועסיסית? לחצו כאן
מתכון ב-10 דקות: עוגת שוקולד ונס קפה ממכרת
חיתוכיות נחטפות של שוקולד וחמאת בוטנים
עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו
אופן הכנה
-
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
- בקנקן טורפים ביצים עם שמן וסוכר וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה תוך כדי הוספת מים רותחים בהדרגה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים: מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.
רוצים לראות איך מכינים עוד עוגת שוקולד מחוררת ועסיסית? לחצו כאן
מתכון ב-10 דקות: עוגת שוקולד ונס קפה ממכרת
חיתוכיות נחטפות של שוקולד וחמאת בוטנים
עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו
הערות
- הכמויות מספיקות ל-3 תבניות אינגלישקייק.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-3 תבניות אינגלישקייק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (853)
עוגה טעימה וקלה להכנה! יוצאת עבה ואוורירית!המתכון המועדף עליי כבר שנה רביעית שעושה רק את העוגה הזו!כולם אוהבים אותה! וכל פעם יוצאת טעימה ויפהפיה..מוצלחת גם בתבנית מלבנית בינונית!
איזה כיף לשמוע קתרין! 🙂
במה אפשר להמיר את השוקולית?
היי רחל, אפשר להמיר את כמות השוקולית באבקת קקאו.
קרין, תודה לך! אין כמוך! איך חשוב לך לפרט ולהסביר כדי שלא נעשה פאדיחות. אז תודה על הכל. העוגה מושלמת אני עושה אותה כל הזמן והכי חשוב לא צריך להפריד ביצים.
תודה לך! איזה כיף לשמוע מיכל 🙂