עוגת שוקולד עסיסית בטירוף (וזולה)

תראו כמה יתרונות יש לעוגת שוקולד עסיסית בטירוף (וזולה): ההכנה מהירה, החומרים לא יקרים, והיא אפילו פרווה ומאוד מאוד טעימה. שווה לנסות
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

עוגה

ציפוי

אופן הכנה

    1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
    2. בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
    3. בקנקן טורפים ביצים עם שמן, מים, סוכר וניל ותמצית וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
    4. מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים: מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.מתכון ב-10 דקות: עוגת שוקולד ונס קפה ממכרת

מאפי שמרים אישיים עם שוקולד ובננה

גם עוגיה וגם סוכריה - בראוניז על מקל

חיתוכיות נחטפות של שוקולד וחמאת בוטנים

עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-3 תבניות אינגלישקייק.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (246)

Avatar

    Avatar
    עדי ירחי

    מה נותנים המים הרותחים/ שמנת רותחת לעומת מים פושרים או חמימיים?

      Foody team
      Foody team

      המים/שמנת לא חייבים להיות רותחים, מספיק על סף רתיחה (קצת יותר חמים מפושרים) משום שהחום “מפעיל” את אבקת האפייה והסודה לשתייה (בעזרת החום נוצרת הראקציה הכימית הדרושה). לכן מומלץ גם להכין את הבלילה ולא להמתין איתה יותר מדי זמן אלא להעביר מיד לתבנית ולהכניס לתנור (שחומם מראש). בהצלחה!

    Avatar
    בתאל

    מה אפשר לשים במקום שוקולד נוטלה? אפשר להמיס שוקולד מריר ומים?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר שאוהבים ואפשר להמיס שוקולד עם מעט מרגרינה או מחמאה (לא עם מים). בהצלחה!

    Avatar
    תמר

    אם אני שמה מעל העוגה מלא ממתקים מתוקים…. האם כדאי להוריד מהסוכר כדי שלא יהיה מתוק מידי?

      Foody team
      Foody team

      היי, מאחר ואת הממתקים בדרך כלל אוכלים לחוד ורק אחרי זה את העוגה (זה לא כמו לקחת ביס של העוגה והציפוי יחד) אז אין טעם להוריד מכמות הסוכר בעוגה. בהצלחה!

    Avatar
    מירי

    היי, הכנתי את העוגה ויצא לי מעולה.. לא מוותרים עליה- כמעט כל שבת. החלפנו נוטלה בממרח שוקולד בגלל הכשרות.

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף לשמוע! תודה ושבת שלום (:

      Foody team
      Foody team

      כוס מדידה בנפח של 240 מ”ל.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody