צ’ורוס

אוהבים צ'ורוס? אל תפספסו את הסופגניות הדרום אמריקאיות הכי טעימות שיש - סופגניות צ'ורוס זהובות, פריכות וממכרות במיוחד שמגישים עם רוטב ריבת חלב או שוקולד
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

אם אתם אוהבים צ’ורוס - אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים - שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.

מצרכים להכנת צ'ורוס

בצק צ'ורוס

אופן הכנה

  1. בצק צ’ורוס: בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
  2. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
  3. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
  5. על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
  6. טיגון צ’ורוס: מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  7. מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

הערות

  • תצטרכו למתכון 3-4 ביצים, תלוי בסמיכות הבצק.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (68)

Avatar

    Avatar
    אריאלה

    האם ניתן להכין את הבלילה יום לפני ולשמור במקרר?

      Foody team
      Foody team

      רצוי לא לשמור את הבלילה יותר מכמה שעות במקרר, היא עלולה להתפרק (הנוזלים והמוצקים “ייפרדו”).

      Avatar
      Juls

      גם לי יצא מנופי מדי. 4 ביצים זה יותר מדי, יוצא בצק של פחזניות.

      Foody team
      Foody team

      היי, מומלץ להוסיף תחילה 3 ביצים (כפי שכתוב בהערות למתכון) ואם הבצק לא דביק מדי, להוסיף תחילה רק חלמון של ביצה נוספת (את החלבון אפשר להוסיף לפי הצורך). בהצלחה!

    Avatar
    משה שלו

    האם ניתן להקפיא עוגות צ’ורוס

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להקפיא.

      Foody team
      Foody team

      אפשרי אך דורש הרבה סבלנות (: בהצלחה!!!

    Avatar
    ענבל עופר גבאי

    יצא לי דליל מידי והם מתנפחות מאוד. או שיש עודף ביצים או שחסר קמח … אשמח לדעת מה התפקשש כי בפעם שעברה הכנתי ויצא מעולה!

      Avatar
      לענבל

      את צודקת לכמות כזאת מספיק 2 ביצים. שכחו לחלק את כמות הביצים.

      Foody team
      Foody team

      כ-25 צ’ורוס. תלוי כמובן בגודל (אם הם קצרים אז יצאו יותר…).

    Avatar
    מרים אלבז

    אשמח לדעת האם יתכן ויש יותר מדיי ביצים במתכון הנוכחי?

      Foody team
      Foody team

      במתכון זה יש צורך ב-4 ביצים גודל L. מאחר ויש שוני במשקל הביצים (משקל ביצה בגודל L יכול לנוע בין 63-73 גרם) יתכן ו4 ביצים שלמות יהיו יותר מהנדרש למתכון. לכן כדאי להוסיף בתחילה 3 ביצים בלבד, אחת אחרי השנייה, לא ביחד, ולראות איזה בצק מתקבל (אם הוא דביק מספיק). אם יש צורך בעוד “דבק” אפשר להוסיף תחילה רק את החלמון הנוסף ואז אם יש צורך חלק מהחלבון (כלומר לא חייבים להשתמש בכל הביצה הרביעית). בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אם אתם אוהבים צ’ורוס - אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים - שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.