צ’ורוס

אוהבים צ'ורוס? אל תפספסו את הסופגניות הדרום אמריקאיות הכי טעימות שיש - סופגניות צ'ורוס זהובות, פריכות וממכרות במיוחד שמגישים עם רוטב ריבת חלב או שוקולד
אוהבים צ'ורוס? אל תפספסו את הסופגניות הדרום אמריקאיות הכי טעימות שיש - סופגניות צ'ורוס זהובות, פריכות וממכרות במיוחד שמגישים עם רוטב ריבת חלב או שוקולד
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

אם אתם אוהבים צ’ורוס – אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים – שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.

מצרכים להכנת צ'ורוס

מצרכים להכנת צ'ורוס


plus minus

בצק צ'ורוס


 

אופן הכנה

  1. בצק צ’ורוס: בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
  2. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
  3. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
  5. על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
  6. טיגון צ’ורוס: מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  7. מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.

הישר מדרום אמריקה לישראל במיוחד לחנוכה - עוד מתכון נפלא של צ’ורוס

הערות

  • תצטרכו למתכון 3-4 ביצים, תלוי בסמיכות הבצק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (112)

Avatar

    Avatar
    יצחק כהן

    לא יצא טוב יותר מדי ביצים לא ממליץ בכלל מבחיל גרם לי להקיא מלכל את המיתבח מה שהציל את המתכון (שניצל)זה הסוכר והקינמון

      Avatar
      קרין גורן

      היי יצחק, הכמויות בצ’ורוס מדויקות, הערבוב של העיסה צריך להיות מהיר כדי שהביצים לא יתחממו ויתבשלו, זה יכול לדרוש קצת אימון

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

אם אתם אוהבים צ’ורוס - אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים - שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.