צ’ורוס

אוהבים צ'ורוס? אל תפספסו את הסופגניות הדרום אמריקאיות הכי טעימות שיש - סופגניות צ'ורוס זהובות, פריכות וממכרות במיוחד שמגישים עם רוטב ריבת חלב או שוקולד
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

אם אתם אוהבים צ’ורוס - אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים - שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.

מצרכים להכנת צ'ורוס

בצק צ'ורוס

  • 1
    כוס או 240 מ"ל מים
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1
    כוס או 150 גרם קמח לבן
  • 4 ביצים L
  • 1 בקבוק שמן קנולה

ציפוי

  • סוכר לבן

אופן הכנה

  1. בצק צ’ורוס: בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
  2. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
  3. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
  5. על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
  6. טיגון צ’ורוס: מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  7. מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.

הערות

  • תצטרכו למתכון 3-4 ביצים, תלוי בסמיכות הבצק.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אם אתם אוהבים צ’ורוס - אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים - שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.