פצצת שוקולד-קפה עם רוטב אספרסו חם

עוגת שוקולד-קפה עשירה בטירוף, עסיסית וללא גלוטן שזכתה לכינוי פצצת שוקולד-קפה. מגישים עם רוטב אספרסו חם ומתקבל קינוח מושלם לנמנעים מגלוטן
עוגת שוקולד-קפה עשירה בטירוף, עסיסית וללא גלוטן שזכתה לכינוי פצצת שוקולד-קפה. מגישים עם רוטב אספרסו חם ומתקבל קינוח מושלם לנמנעים מגלוטן
  • קרין
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 26 ס"מ

עוגה

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8-10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  3. בינתיים ממיסים שוקולד, חמאה ונס קפה. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעתיים, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה אפויה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות.
  5. שומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים,
  6. יוצקים כוס אספרסו קצר רותח מעל העוגה הקרה. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    סיון

    הכנתי את העוגה ומשום מה היא לא עלתה הרבה וגם לא נסדקה בכלל היא ירדה חזרה לגובה בהתחלה הגיוני?!

      Foody team
      Foody team

      לא הגיוני. כנראה שמשהו השתבש לך בדרך..

קטגוריות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody