פצצת שוקולד-קפה עם רוטב אספרסו חם

עוגת שוקולד-קפה עשירה בטירוף, עסיסית וללא גלוטן שזכתה לכינוי פצצת שוקולד-קפה. מגישים עם רוטב אספרסו חם ומתקבל קינוח מושלם לנמנעים מגלוטן
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

עוגה

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8-10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  3. בינתיים ממיסים שוקולד, חמאה ונס קפה. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעתיים, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה אפויה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות.
  5. שומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים,
  6. יוצקים כוס אספרסו קצר רותח מעל העוגה הקרה. מגישים מיד.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody