פאי תפוחים צרפתי

פאי תפוחים צרפתי נפלא עם קלתית מושלמת שלא מתכווצת בתנור במילוי ערימות של פרוסות תפוחים שמסודרות יפה, כמו בוויטרינה בצרפת. קלאסיקה מנצחת
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

את מלית הפאי הבאה למדתי להכין בקורס צרפתי בבית הספר לנוטר, אבל את הקלתית המצאתי לבד. נמאס לי מבצק פריך שמתכווץ באפייה, ואחרי מיליון ניסיונות הגעתי לקלתית המושלמת - שלא מתכווצת אפילו במילימטר בתנור. וכמה שהיא קלה להכנה! מעליה יבואו ערימות של פרוסות תפוחים, אבל מסודרות יפה, כמו בצרפת - פאי תפוחים מושלם שאתם חייבים לנסות.

מצרכים להכנת פאי תפוחים

קלתית פאי תפוחים

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100
    גרם או 1 שקית אבקת סוכר
  • 1 ביצה L
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן

מלית פאי תפוחים צרפתי

  • 1 כוס רסק תפוחים
  • 6 תפוחי עץ אדומים גדולים

הברשה לפני האפייה

  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 כף סוכר לבן

זיגוג אחרי האפייה

  • 1/2 כוס ריבת משמש
  • 1/4 כוס מים רותחים

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית פאי תפוחים: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים במזלג.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים שומרים את התבנית עם הבצק במקפיא.
  3. מכינים מלית פאי תפוחים: קולפים, חוצים ומגלענים כל תפוח. פורסים דק דק במנדולינה (כ-20 פרוסות מכל ½ תפוח).
  4. מורחים את הבצק ברסק תפוחים ומפזרים מעט פרוסות תפוחים (הפחות יפות) לכיסוי ראשוני בשכבה אחת.
  5. מסדרים את הפרוסות בחפיפה כמו קלפים במעגל החיצוני - נשענות מעט על הבצק. מסדרים עוד שכבה מעל (חופפת מעט) בעיגול פנימי יותר. מגביהים את המרכז בעוד פרוסות תפוחים (פחות יפות). מסדרים עיגול שלישי. מגביהים מרכז ומסדרים עוד 5 פרוסות כמו פרח, ומסיימים עם פרוסה עבה שנחתכה עם חותכן פרח, לקישוט. מברישים בחמאה מומסת (בעדינות, לא להזיז את הפרוסות) ומפזרים סוכר.
  6. מכניסים לתנור ואופים כ-50-40 דקות, להשחמה.
  7. זיגוג פאי תפוחים: מברישים בעדינות בריבת משמש מדוללת במים רותחים. משתמשים בכל כמות הריבה, לזיגוג בשכבה נדיבה. מצננים לגמרי לפני שמגישים.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים פאי תפוחים? אל תפספסו את המתכון הבא. פאי תפוחים צרפתי מטריף עם קלתית בצק פריך שמכינים עם טריק שמונע התכווצות של הבצק לאחר האפייה במילוי המון תפוחים עסיסיים ולקישוט מניפת תפוחים יפהפיה שהופכת את הפאי למפונפן ומדויק ממש כמו בויטרינה בפריז.