פאי פקאן מושקע ויפהפה

פאי פקאן מושקע ויפהפה המורכב מקלתית בצק פריך עדין וחמאתי במילוי פקאנים מקורמלים ומעל הכל מניפת פקאנים יפהפיה בזיגוג מייפל. תתכוננו למחמאות!
פאי פקאן מושקע ויפהפה המורכב מקלתית בצק פריך עדין וחמאתי במילוי פקאנים מקורמלים ומעל הכל מניפת פקאנים יפהפיה בזיגוג מייפל. תתכוננו למחמאות!
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

למרות שכבר שנים מבקשים ממני, לא פרסמתי עד היום שום מתכון לפאי פקאן. זה לא שלא ניסיתי, פשוט לא הייתי מרוצה ב-100% מהתוצאות. ואם להודות על האמת, גם לא טעמתי פאי פקאן שעירפל את חושיי. עד הפאי הזה. זה פאי פקאן מושקע, שחוץ מבצק עדין ומלית פקאנים מתוקה יש בו גם פקאנים שלמים בזיגוג מייפל, שאני מסדרת בעיגולים יפים מעל המלית. את הפאי אופים בשני שלבים, אבל כל שלב בפני עצמו אינו מסובך להכנה. הדבר הכי קשה עם הפאי החתיך הזה, הוא לחכות לקירור כדי שאפשר יהיה להתנפל.

סוד קטן אבל חשוב מאוד: כדאי להוציא את הפאי האפוי מהתבנית כשהוא עדיין חמים, כי לאחר הקירור רוטב הטופי יתקשה, ידביק את שולי הפאי לתבנית ויקשה על החילוץ. הכי נוח להשתמש בתבנית פאי עם תחתית מתפרקת- כשמגיע רגע החילוץ מניחים את התבנית על כוס הפוכה ושולי התבנית יינתקו מעצמם.

פאי וטארט
קרין גורן
X

מצרכים להכנת פאי פקאן

מצרכים להכנת פאי פקאן


תבנית טארט 24 ס"מ

מלית פאי פקאן וקישוט


אופן הכנה

  1. קלתית פאי פקאן: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  2. מלית פאי פקאן: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום, שמנת וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  4. חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
  5. לקערה מס’ 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה 150 גרם פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  6. קישוט: מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים שנותרו (150 גרם) במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס’ 2 (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי, אפשר להוסיף כף שמנת מתוקה ולערבב) ומוזגים מעל בעדינות. מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
  8. הגשה: פורסים את הפאי לפרוסות ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.

 

רוצים לראות איך מכינים פאי שוקולד וקצפת ללא אפייה? לחצו כאן

חיתוכיות פאי פקאן ניחוחיות ומשמחות

 

הערות

  • מחלקים את אגוזי הפקאן חצי-חצי וקוצצים רק חצי מהכמות (משאירים חצי שלמים לקישוט החלק העליון של הפאי).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (297)

Avatar

    Avatar
    אסתי אוחיון

    היי קרין,אני תמיד מכינה ויוצא לי פצצה ,הפעם הכנסתי למקרר ואחרי שלוש שעות פרסתי חתיכה והמילוי ממש נוזל לי לפתח שחתכתי,או שזה הנוזל שמעל שלא התקרש..להכניס שוב לאפיה ?

      Avatar
      קרין גורן

      היי אסתי, יתכן ואכן צריך לאפות יותר זמן.

    Avatar
    חן

    הי קרין. אני רוצה להכין את הפאי במתכון פרווה, האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה ואת השמנת בקצפת צמחית?

      Avatar
      קרין גורן

      היי חן, אפשר לשנות את המתכון לפרווה עם מחמאה וקצפת צמחית אך הטעם יהיה שונה.

    Avatar
    מוטי

    תודה האם ניתן להחליף את המייל במשהו זול יותר?

      Avatar
      קרין גורן

      הי מוטי. אפשר להחליף בסירופ תירס

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות