פאי פקאן מושקע ויפהפה

פאי פקאן מושקע ויפהפה המורכב מקלתית בצק פריך עדין וחמאתי במילוי פקאנים מקורמלים ומעל הכל מניפת פקאנים יפהפיה בזיגוג מייפל. תתכוננו למחמאות!
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

למרות שכבר שנים מבקשים ממני, לא פרסמתי עד היום שום מתכון לפאי פקאן. זה לא שלא ניסיתי, פשוט לא הייתי מרוצה ב-100% מהתוצאות. ואם להודות על האמת, גם לא טעמתי פאי פקאן שעירפל את חושיי. עד הפאי הזה. זה פאי פקאן מושקע, שחוץ מבצק עדין ומלית פקאנים מתוקה יש בו גם פקאנים שלמים בזיגוג מייפל, שאני מסדרת בעיגולים יפים מעל המלית. את הפאי אופים בשני שלבים, אבל כל שלב בפני עצמו אינו מסובך להכנה. הדבר הכי קשה עם הפאי החתיך הזה, הוא לחכות לקירור כדי שאפשר יהיה להתנפל.

סוד קטן אבל חשוב מאוד: כדאי להוציא את הפאי האפוי מהתבנית כשהוא עדיין חמים, כי לאחר הקירור רוטב הטופי יתקשה, ידביק את שולי הפאי לתבנית ויקשה על החילוץ. הכי נוח להשתמש בתבנית פאי עם תחתית מתפרקת- כשמגיע רגע החילוץ מניחים את התבנית על כוס הפוכה ושולי התבנית יינתקו מעצמם.

מצרכים להכנת פאי פקאן

קלתית בצק פריך

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100
    גרם או 1 שקית אבקת סוכר
  • 1 ביצה L
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן

מלית פאי פקאן וקישוט

  • 1
    כוס או 320 גרם סירופ מייפל
  • 1/2
    כוס או 120 גרם סוכר חום כהה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 300 גרם אגוזי פקאן
  • 1 כף שמנת מתוקה 38%

הגשה

  • גלידה מוכנה
  • סירופ מייפל

אופן הכנה

  1. קלתית פאי פקאן: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  2. מלית פאי פקאן: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  4. חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
  5. לקערה מס’ 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  6. קישוט: מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס’ 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
  8. הגשה: פורסים את הפאי לפרוסות ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.

הערות

  • מחלקים את אגוזי הפקאן חצי-חצי וקוצצים רק חצי מהכמות (משאירים חצי שלמים לקישוט החלק העליון של הפאי).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    אסתר

    וואי מזל טוב על האתר החדש!!! איזה כיף כזה אתר מאיר עיניים וידידותי עם המתכונים הישנים והטובים!!! תמשיכי להצליח!

    יולי

    שלום, ממליצה לציין ש150 גרק מהפקאנים קוצצים ו150 משאירים שלמים לקישוט. בנוסף הייתי מציעה לרדד את הבצק הרך בין שני ניירות אפייה ולקרר ואז לסדר יפה וחלק בתוך התבנית ועוד סיבוב במקפיא. בנוסף, מחצית מרוטב המייפל היה יותר מידי בשביל זיגוג שני. משהו ביחסים לא היה מושלם. בנוסף, נשאר לי בצק לעוד קלתית קטנה. השתמשתי בקלתית טארט קוטר 24 ממש כמו בתמונה. מעבר לזה הטארט יצא מהמם וגרף מלא מחמאות. הורדתי מעט מכמות המייפל והסוכר ולהבא אוריד אפילו עוד. תודה:]

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody