פאי פקאן מושקע ויפהפה

פאי פקאן מושקע ויפהפה המורכב מקלתית בצק פריך עדין וחמאתי במילוי פקאנים מקורמלים ומעל הכל מניפת פקאנים יפהפיה בזיגוג מייפל. תתכוננו למחמאות!
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

למרות שכבר שנים מבקשים ממני, לא פרסמתי עד היום שום מתכון לפאי פקאן. זה לא שלא ניסיתי, פשוט לא הייתי מרוצה ב-100% מהתוצאות. ואם להודות על האמת, גם לא טעמתי פאי פקאן שעירפל את חושיי. עד הפאי הזה. זה פאי פקאן מושקע, שחוץ מבצק עדין ומלית פקאנים מתוקה יש בו גם פקאנים שלמים בזיגוג מייפל, שאני מסדרת בעיגולים יפים מעל המלית. את הפאי אופים בשני שלבים, אבל כל שלב בפני עצמו אינו מסובך להכנה. הדבר הכי קשה עם הפאי החתיך הזה, הוא לחכות לקירור כדי שאפשר יהיה להתנפל.

סוד קטן אבל חשוב מאוד: כדאי להוציא את הפאי האפוי מהתבנית כשהוא עדיין חמים, כי לאחר הקירור רוטב הטופי יתקשה, ידביק את שולי הפאי לתבנית ויקשה על החילוץ. הכי נוח להשתמש בתבנית פאי עם תחתית מתפרקת- כשמגיע רגע החילוץ מניחים את התבנית על כוס הפוכה ושולי התבנית יינתקו מעצמם.

מצרכים להכנת פאי פקאן

תבנית טארט 24 ס"מ

קלתית בצק פריך

מלית פאי פקאן וקישוט

אופן הכנה

  1. קלתית פאי פקאן: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  2. מלית פאי פקאן: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  4. חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
  5. לקערה מס’ 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  6. קישוט: מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס’ 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
  8. הגשה: פורסים את הפאי לפרוסות ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.

עוגיות נוטלה מעולות למשלוח המנות (וגם בשביל עצמכם)

חיתוכיות פאי פקאן ניחוחיות ומשמחות

זהירות! סכנת התמכרות! עוגיות פרג ולימון

עוגיות שיבולת שועל, טחינה ותמרים שכייף לכרסם בדרך לבית הספר

הערות

  • מחלקים את אגוזי הפקאן חצי-חצי וקוצצים רק חצי מהכמות (משאירים חצי שלמים לקישוט החלק העליון של הפאי).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (117)

    Avatar
    רותם

    לא מובן איך להפריד בין הפקאנים הקצוצים ואלה לקישוט!

      Avatar
      מילס

      היי קחי את ה300 גרם פקאנים, תחלקי לשתי שקיות. שקית אחת תשברי את הפקאנים (אני דופקת בעדינות עם פטיש שניצלים).

    Avatar
    הדר

    העוגה יצאה לי נוזלית לחלוטין ומתוקה פחד. השתמשתי בתבנית 24.5.

    Avatar
    שקד

    האם ניתן להכין בתבנית בקוטר 28 סמ? ואם כן זה דורש שינויים בכמות?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להגדיל את קוטר הפאי. על כל תוספת של 2 ס”מ בקוטר יש להגדיל את כמות המצרכים ב-20 אחוז. בהצלחה!

    Avatar
    אירית פרנקו

    האם הפאי יכול להיות מחוץ למקרר ולהשמר טוב?

      Foody team
      Foody team

      אם הפאי נשמר בכלי סגור במקום יבש וקריר אז הוא יכול להשמר יממה, אך במזג אויר חם מוטב לשמור בקרור.

    Avatar
    מתן ג

    יצא לי פשוט מושלם. מתכון חלומי

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף! תודה רבה (:

    Avatar
    רחל קריגר

    עם אני רוצה תחליף לחמאה בשמן , מה הכמויות ?

      Foody team
      Foody team

      על כל 100 גרם חמאה יש להשתמש ב-85 מ”ל שמן. בהצלחה!

    Avatar
    מילס

    מתכון מצויין! עושה אותו כבר כמה שנים ותמיד יוצא מדהים

    Avatar
    אביבה אוליאל

    שלום. לא ברור מהמתכון: כמה אגוזים קצוצים שמים בשלב ראשון? זה נכנס לבצק? או שסך הכל יש 3 שכבות?

      Foody team
      Foody team

      לפאי יש שכבה של בצק ומעליה המלית שכוללת 3 כוסות של אגוזים. בהצלחה!

    Avatar
    יונתן

    האם אפשר להכין את הבצק ערב לפני ולשים במקפיא ולהמשיך ולהרכיב את הפאי יום אחרי?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody