פאי פקאן מושקע ויפהפה

פאי פקאן מושקע ויפהפה המורכב מקלתית בצק פריך עדין וחמאתי במילוי פקאנים מקורמלים ומעל הכל מניפת פקאנים יפהפיה בזיגוג מייפל. תתכוננו למחמאות!
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

למרות שכבר שנים מבקשים ממני, לא פרסמתי עד היום שום מתכון לפאי פקאן. זה לא שלא ניסיתי, פשוט לא הייתי מרוצה ב-100% מהתוצאות. ואם להודות על האמת, גם לא טעמתי פאי פקאן שעירפל את חושיי. עד הפאי הזה. זה פאי פקאן מושקע, שחוץ מבצק עדין ומלית פקאנים מתוקה יש בו גם פקאנים שלמים בזיגוג מייפל, שאני מסדרת בעיגולים יפים מעל המלית. את הפאי אופים בשני שלבים, אבל כל שלב בפני עצמו אינו מסובך להכנה. הדבר הכי קשה עם הפאי החתיך הזה, הוא לחכות לקירור כדי שאפשר יהיה להתנפל.

סוד קטן אבל חשוב מאוד: כדאי להוציא את הפאי האפוי מהתבנית כשהוא עדיין חמים, כי לאחר הקירור רוטב הטופי יתקשה, ידביק את שולי הפאי לתבנית ויקשה על החילוץ. הכי נוח להשתמש בתבנית פאי עם תחתית מתפרקת- כשמגיע רגע החילוץ מניחים את התבנית על כוס הפוכה ושולי התבנית יינתקו מעצמם.

מצרכים להכנת פאי פקאן

קלתית בצק פריך

מלית פאי פקאן וקישוט

אופן הכנה

  1. קלתית פאי פקאן: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  2. מלית פאי פקאן: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  4. חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
  5. לקערה מס’ 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  6. קישוט: מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס’ 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
  8. הגשה: פורסים את הפאי לפרוסות ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.

הערות

  • מחלקים את אגוזי הפקאן חצי-חצי וקוצצים רק חצי מהכמות (משאירים חצי שלמים לקישוט החלק העליון של הפאי).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (14)

Avatar

    Avatar

    וואי מזל טוב על האתר החדש!!! איזה כיף כזה אתר מאיר עיניים וידידותי עם המתכונים הישנים והטובים!!! תמשיכי להצליח!

    Avatar

    שלום, ממליצה לציין ש150 גרק מהפקאנים קוצצים ו150 משאירים שלמים לקישוט. בנוסף הייתי מציעה לרדד את הבצק הרך בין שני ניירות אפייה ולקרר ואז לסדר יפה וחלק בתוך התבנית ועוד סיבוב במקפיא. בנוסף, מחצית מרוטב המייפל היה יותר מידי בשביל זיגוג שני. משהו ביחסים לא היה מושלם. בנוסף, נשאר לי בצק לעוד קלתית קטנה. השתמשתי בקלתית טארט קוטר 24 ממש כמו בתמונה. מעבר לזה הטארט יצא מהמם וגרף מלא מחמאות. הורדתי מעט מכמות המייפל והסוכר ולהבא אוריד אפילו עוד. תודה:]

    Avatar

    האם ניתן לוותר על הסוכר של המלית?

      Avatar
      Foody Foody

      היי ויקה, לא מומלץ לוותר על הסוכר שתורם לטעם המתוק של הפאי וגם עוזר לקרמול.

    Avatar

    האם ניתן להמיר את הסירופ מייפל הסילאן או דבש

      Avatar
      Foody Foody

      וודאי, באותה כמות

    Avatar

    האם ניתן לעשות את הפאי עם בסיס פאי מוכן? שהוא כבר אפוי?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, אין שום בעיה!

    Avatar

    אם אני רוצה שהקלתית תהיה פרווה אפשר להמיר את החמאה לשמן? או שחובה למרגרינה? והאם ואותו הדבר לגבי המלית?

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף להמיר את החמאה בשמן קוקוס בשני המקרים. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס באותה כמות, ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית או קרם קוקוס

    Avatar

    היי, האם אפשר להחליף את אגוזי הפקאן במיקס אגוזים? כמו פקאן-לוז-מלך?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט אפשרי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody