פאי בוטנים

קבלו מתכון של פאי בוטנים: יפה, טעים ופשוט להכנה, שמורכב מתחתית שחומה של בצק פריך ומלית עשירה ומתוקה של בוטנים קראנצ'יים בדבש וקרמל
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

קלתית

מלית

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
  2. משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לריבוע או מלבן בעובי 1/2 ס”מ (לפי התבנית בה משתמשים), ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
  6. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  7. בסיר מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה 2 סוגי בוטנים.
  8. יוצקים את תערובת הבוטנים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
  9. משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית. מצננים ומגישים.
  10. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • אפשר להכין את הפאי בתבנית ריבועית בגודל 22-23 ס"מ, או בתבנית מלבנית בגודל 35X10 ס"מ.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody