עוגת תפוחים לפסח

עוגת תפוחים לפסח זו עוגה עסיסית וטעימה לחג המורכבת מתחתית, מלית תפוחים עם סוכר וקינמון וציפוי פירורי פריך של אגוזים עם סוכר וקינמון
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

עוגת תפוחים שהייתה כל כך אהובה על הלקוחות של הקונדיטוריה שהם לחצו להמשיך ולקבל אותה כל השנה, בגרסה הכשרה לפסח…

המתכון מתוך הספר של הקונדיטור בן עמי “מתוק מהחיים” שהפיק השף הצמוד שלי (קוקימדיה, בשבילכם).

מצרכים

מלית

  • 8
    בינוניים או 1 ק"ג תפוחי עץ גרני סמיט
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 4 כפות מיץ לימון

בצק (תחתית+כיסוי)

  • 200
    גרם או 2 1/2 כוסות קמח מצה
  • 70
    גרם או 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 400
    גרם או 2 כוסות סוכר לבן
  • 6 ביצים L
  • 240
    מ"ל או 1 כוס שמן קנולה

ציפוי

  • 50
    גרם או 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 100
    גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 כפיות קינמון טחון

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים תפוחים ופורסים לפרוסות. קוצצים אגוזים.
  2. בקערה מערבבים תפוחים, סוכר, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ- 30 דקות, עד הרכבת העוגה.
  3. מכינים את הבצק: לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוח אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף. מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
  4. מכינים את הציפוי: בקערה שלישית, מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
  5. מרכיבים את העוגה: בידיים רטובות, משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים. מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות או בעזרת מרית, לכיסוי אחיד של התפוחים. מפזרים את הציפוי מעל הבצק.
  6. אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהבצק זהוב.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody