עוגת תפוחים לפסח

עוגת תפוחים לפסח זו עוגה עסיסית וטעימה לחג המורכבת מתחתית, מלית תפוחים עם סוכר וקינמון וציפוי פירורי פריך של אגוזים עם סוכר וקינמון
עוגת תפוחים לפסח זו עוגה עסיסית וטעימה לחג המורכבת מתחתית, מלית תפוחים עם סוכר וקינמון וציפוי פירורי פריך של אגוזים עם סוכר וקינמון
  • קרין
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגת תפוחים שהייתה כל כך אהובה על הלקוחות של הקונדיטוריה שהם לחצו להמשיך ולקבל אותה כל השנה, בגרסה הכשרה לפסח…

המתכון מתוך הספר של הקונדיטור בן עמי “מתוק מהחיים” שהפיק השף הצמוד שלי (קוקימדיה, בשבילכם).

מצרכים

מצרכים


מלית

בצק (תחתית+כיסוי)

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים תפוחים ופורסים לפרוסות. קוצצים אגוזים.
  2. בקערה מערבבים תפוחים, סוכר, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ- 30 דקות, עד הרכבת העוגה.
  3. מכינים את הבצק: לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוח אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף. מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
  4. מכינים את הציפוי: בקערה שלישית, מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
  5. מרכיבים את העוגה: בידיים רטובות, משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים. מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות או בעזרת מרית, לכיסוי אחיד של התפוחים. מפזרים את הציפוי מעל הבצק.
  6. אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהבצק זהוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (30)

Avatar

    Avatar
    חיה

    מתכון מעולה כמו כל המתכונים שניסיתי הוא כל כך טוב שעשיתי אותו אחרי פסח עם קמח מצה

    Avatar
    שלי אשרי

    השתמשתי בתבנית יחסית גדולה, כדי שהבצק לא יהיה עבה מדי. יצא ממש טעים – במיוחד למחרת ! תודה !!

הצג עוד

קטגוריות