עוגת שיש רכה ועסיסית של קרין גורן

עוגת שיש רכה ועסיסית זו עוגה בחושה ביתית נוסטלגית, טעימה ופשוטה להכנה, שמכינים משתי תערובות בשני צבעים מנוגדים ליצירת מראה שיש
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

עוגה

תערובת שוקולד

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית לתערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח תוך עיבוד במהירות נמוכה. לאחר שהקמח נבלע מוסיפים 1/2 מהרוויון ומעבדים עד שהוא נבלע לחלוטין. ממשיכים עם 1/3 נוסף מהקמח, אחריו מחצית אחרונה רוויון, ולבסוף 1/3 אחרון של קמח. עוצרים ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית מדי פעם לערבוב אחיד ולמניעת היווצרות גושים.
  2. מכינים תערובת שוקולד ליצירת השיש: בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד עם קפה, קקאו ושמנת. הכי קל - במיקרוגל. אפשר גם בסיר קטן או מעל אדים. מעבירים מחצית מהבצק לקערה נפרדת ומוסיפים פנימה את תערובת השוקולד. מערבבים היטב לקבלת תערובת כהה בצבע אחיד.
  3. מרכיבים ואופים: משטחים בתבניות כ-3/4 מהתערובת הבהירה. מורחים עליה את התערובת הכהה ומכסים ביתרת התערובת הבהירה. מערבבים קלות ליצירת מראה שיש. אופים כ-50 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי, והעוגות קפיציות למגע.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

    Avatar
    שרון

    היי, אפשר להחליף את החמאה בשמן?

      Avatar
      Foody Foody

      לצערנו לא במקרה הזה

    Avatar
    קורל רומי

    היי אם יש לי ביצים מידה m כמה להשים?

      Avatar
      Foody Foody

      אותו מספר ביצים. ההבדל זניח

    Avatar
    עלמא

    במה אפשר להחליף את הרוויון?

      Avatar
      Foody Foody

      ביוגורט או שמנת חמוצה

    Avatar
    אמילי

    כמות השמנת המתוקה בטוח לא נכונה. יוצא בצק

    Avatar
    עוז בן יעקב

    עוגה נהדרת, טעימה ומתחסלת בשניה כל פעם מחדש! שידרגתי עם קצפת וניל וזה בכלל יצא שחיתות!

    Avatar
    עוז בן יעקב

    עוגה נהדרת! שידרגתי עם זילוף של קצפת וגירדתי עם פומפייה שוקולד חלב והיא חוסלה תוך דקות!

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף לקרוא!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody