עוגת שיש רכה ועסיסית

עוגת שיש רכה ועסיסית זו עוגה בחושה ביתית נוסטלגית, טעימה ופשוטה להכנה, שמכינים משתי תערובות בשני צבעים מנוגדים ליצירת מראה שיש
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

עוגה

תערובת שוקולד

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית לתערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח תוך עיבוד במהירות נמוכה. לאחר שהקמח נבלע מוסיפים 1/2 מהרוויון ומעבדים עד שהוא נבלע לחלוטין. ממשיכים עם 1/3 נוסף מהקמח, אחריו מחצית אחרונה רוויון, ולבסוף 1/3 אחרון של קמח. עוצרים ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית מדי פעם לערבוב אחיד ולמניעת היווצרות גושים.
  2. מכינים תערובת שוקולד ליצירת השיש: בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד עם קפה, קקאו ושמנת. הכי קל - במיקרוגל. אפשר גם בסיר קטן או מעל אדים. מעבירים מחצית מהבצק לקערה נפרדת ומוסיפים פנימה את תערובת השוקולד. מערבבים היטב לקבלת תערובת כהה בצבע אחיד.
  3. מרכיבים ואופים: משטחים בתבניות כ-3/4 מהתערובת הבהירה. מורחים עליה את התערובת הכהה ומכסים ביתרת התערובת הבהירה. מערבבים קלות ליצירת מראה שיש. אופים כ-50 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי, והעוגות קפיציות למגע.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody