עוגת שיש רכה ועסיסית של קרין גורן

עוגת שיש רכה ועסיסית זו עוגה בחושה ביתית נוסטלגית, טעימה ופשוטה להכנה, שמכינים משתי תערובות בשני צבעים מנוגדים ליצירת מראה שיש
עוגת שיש רכה ועסיסית זו עוגה בחושה ביתית נוסטלגית, טעימה ופשוטה להכנה, שמכינים משתי תערובות בשני צבעים מנוגדים ליצירת מראה שיש
  • קרין
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

תערובת שוקולד


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית לתערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח תוך עיבוד במהירות נמוכה. לאחר שהקמח נבלע מוסיפים 1/2 מהרוויון ומעבדים עד שהוא נבלע לחלוטין. ממשיכים עם 1/3 נוסף מהקמח, אחריו מחצית אחרונה רוויון, ולבסוף 1/3 אחרון של קמח. עוצרים ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית מדי פעם לערבוב אחיד ולמניעת היווצרות גושים.
  2. מכינים תערובת שוקולד ליצירת השיש: בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד עם קפה, קקאו ושמנת. הכי קל - במיקרוגל. אפשר גם בסיר קטן או מעל אדים. מעבירים מחצית מהבצק לקערה נפרדת ומוסיפים פנימה את תערובת השוקולד. מערבבים היטב לקבלת תערובת כהה בצבע אחיד.
  3. מרכיבים ואופים: משטחים בתבניות כ-3/4 מהתערובת הבהירה. מורחים עליה את התערובת הכהה ומכסים ביתרת התערובת הבהירה. מערבבים קלות ליצירת מראה שיש. אופים כ-50 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי, והעוגות קפיציות למגע.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (28)

Avatar

    Avatar
    ורד פופ

    שימו לב שבמתכון לא רשום ריוויון

      Foody team
      Foody team

      בוודאי שרשום

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות