עוגת שוקו-בננה מטריפה עם גומות חן

קבלו מתכון מיוחד וטעים של עוגת שוקו-בננה מטריפה עם גומות חן מלאות בקרם שוקולד. עוגה מהממת ופשוטה להכנה שנראית מיליון דולר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

שירה, האחיינית שלי, קיבלה ממני במתנה לפני כמה שנים עוגה על שמה - עוגת שוקולד עם גומות חן מלאות בקרם שוקולד. היום, כשהיא כבר ילדה גדולה ומתוחכמת, ש”סתם” עוגה בציפוי שוקולד לא מספיקה לה, אני מקדישה לה כבר את הגרסה המשודרגת: עם קרם בננה-וניל וגם פרוסות בננה, קצפת ופירורי שוקולד לקישוט.

מצרכים

עוגה

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 6 ביצים L
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/2
    כוס או 70 גרם קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות קורנפלור

פודינג בננה

  • 2
    כוסות או 480 מ"ל משקה חלב בטעם בננה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

שכבת פרוסות בננה

  • 3 בננות בינוניות

קצפת

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 3 כפות סוכר לבן

קישוט

  • שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה ביצים. מוסיפים קפה ומלח ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקורנפלור וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”). משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. מחוררים את העוגה ומוזגים פודינג: בקנקן או קערה טורפים פודינג וכוס חלב בננה עד שאין גושים. מוסיפים עוד כוס חלב בננה וטורפים לאיחוד. משהים בצד להסמכה קלה (הפודינג לא צריך עדיין להתייצב, אלא רק להיות פחות נוזלי).
  5. יוצרים בעוגה כ-16 חורים בעזרת ידית של כף עץ - נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך). מוזגים את הפודינג מעל העוגה למילוי החורים.
  6. מניחים פרוסות בננה, משטחים קצפת ומקשטים בשוקולד: פורסים בננות לפרוסות ומסדרים מעל הפודינג בצפיפות.
  7. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת בשכבה אחידה מעל הבננות, לכיסוי מלא שלהן.
  8. מקשטים מעל הקצפת בפירורי שוקולד - מפזרים באופן חופשי או נעזרים בשבלונה.
  9. מקררים שעתיים ומגישים: מעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות. שומרים במקרר ומגישים קר. פורסים בסכין חדה (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody