עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח - סופר-מרשימה וטעימה עם תחתית קוקוס אפויה ועסיסית, מוס שוקולד עשיר ומהיר הכנה וציפוי קצפת מתוק. ויש גרסת פרווה
עוגת שוקולד וקוקוס לפסח - סופר-מרשימה וטעימה עם תחתית קוקוס אפויה ועסיסית, מוס שוקולד עשיר ומהיר הכנה וציפוי קצפת מתוק. ויש גרסת פרווה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

העוגה הזו סופר-מרשימה וטעימה בכל ימות השנה. בפסח היא יכולה לשמש קינוח חגיגי לשולחן החג, שאפשר להפוך לפרווה בקלות על ידי שימוש בשמנת צמחית. יש בה תחתית קוקוס אפויה (ועסיסית!), מוס שוקולד עשיר (ומהיר הכנה) וציפוי קצפת מתוק. כדי להכין את העוגה בגרסת פרווה בתור קינוח לליל הסדר – מחליפים את החמאה במרגרינה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית ומוודאים שהשוקולד המריר בו משתמשים אינו חלבי.

מצרכים

מצרכים


שכבת קוקוס

שכבת שוקולד

קצפת לשכבת השוקולד ולציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת הקוקוס ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס לקצף ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה (התחתית תתפח ותתייצב). מצננים.
  3. מתחילים בהכנת שכבת השוקולד: במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים ומחממים עוד 10 שניות במיקרוגל (כדי “לוודא הריגה” של החיידקים). מערבבים לאיחוד ומניחים בצד לצינון של 5 דקות.
  4. מכינים קצפת ומשתמשים בה גם לשכבת השוקולד וגם לציפוי: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה.
  5. מעבירים 1/2 מהקצפת לתערובת השוקולד הפושרת ומקפלים לתערובת אחידה. משטחים מעל תחתית הקוקוס האפויה (רצוי לייצב במקפיא 10 דקות לפני שממשיכים).
  6. מורחים את שאר הקצפת בעדינות מעל שכבת השוקולד.
  7. מעבירים לשעתיים למקרר, להתייצבות.
  8. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

רואים שאתם משקיעים בקינוחים לחג, אז למה לא להוסיף לעוגה הזו גם עוגת שכבות מרנג ושוקולד? מתכון כאן

ואם אתם מחפשים קינוח מטריף לפסח בכיוון הפירותי - קבלו מתכון לעוגת תפוחים פירורים נהדרת

אל תוותרו על הקינוח היוקרתי המושלם לפסח - מקרון שוקולד מרשים במיוחד

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (43)

Avatar

    Avatar
    אנה ברונשטיין

    אפשר במקום שוקולד להכין עם ריבת חלב?

    Avatar
    טלי סבו

    האם אפשר להוסיף לתחתית שקדים טחונים במקום קוקוס?

      Avatar
      קרין גורן

      אפשר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות