עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח - סופר-מרשימה וטעימה עם תחתית קוקוס אפויה ועסיסית, מוס שוקולד עשיר ומהיר הכנה וציפוי קצפת מתוק. ויש גרסת פרווה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

העוגה הזו סופר-מרשימה וטעימה בכל ימות השנה. בפסח היא יכולה לשמש קינוח חגיגי לשולחן החג, שאפשר להפוך לפרווה בקלות על ידי שימוש בשמנת צמחית. יש בה תחתית קוקוס אפויה (ועסיסית!), מוס שוקולד עשיר (ומהיר הכנה) וציפוי קצפת מתוק. כדי להכין את העוגה בגרסת פרווה בתור קינוח לליל הסדר - מחליפים את החמאה במרגרינה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית ומוודאים שהשוקולד המריר בו משתמשים אינו חלבי.

מצרכים

שכבת קוקוס

שכבת שוקולד

קצפת לשכבת השוקולד ולציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת הקוקוס ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס לקצף ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה (התחתית תתפח ותתייצב). מצננים.
  3. מתחילים בהכנת שכבת השוקולד: במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים ומחממים עוד 10 שניות במיקרוגל (כדי “לוודא הריגה” של החיידקים). מערבבים לאיחוד ומניחים בצד לצינון של 5 דקות.
  4. מכינים קצפת ומשתמשים בה גם לשכבת השוקולד וגם לציפוי: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה.
  5. מעבירים 1/2 מהקצפת לתערובת השוקולד הפושרת ומקפלים לתערובת אחידה. משטחים מעל תחתית הקוקוס האפויה (רצוי לייצב במקפיא 10 דקות לפני שממשיכים).
  6. מורחים את שאר הקצפת בעדינות מעל שכבת השוקולד.
  7. מעבירים לשעתיים למקרר, להתייצבות.
  8. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.6

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody