עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח - סופר-מרשימה וטעימה עם תחתית קוקוס אפויה ועסיסית, מוס שוקולד עשיר ומהיר הכנה וציפוי קצפת מתוק. ויש גרסת פרווה
עוגת שוקולד וקוקוס לפסח - סופר-מרשימה וטעימה עם תחתית קוקוס אפויה ועסיסית, מוס שוקולד עשיר ומהיר הכנה וציפוי קצפת מתוק. ויש גרסת פרווה
  • קרין
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

העוגה הזו סופר-מרשימה וטעימה בכל ימות השנה. בפסח היא יכולה לשמש קינוח חגיגי לשולחן החג, שאפשר להפוך לפרווה בקלות על ידי שימוש בשמנת צמחית. יש בה תחתית קוקוס אפויה (ועסיסית!), מוס שוקולד עשיר (ומהיר הכנה) וציפוי קצפת מתוק. כדי להכין את העוגה בגרסת פרווה בתור קינוח לליל הסדר – מחליפים את החמאה במרגרינה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית ומוודאים שהשוקולד המריר בו משתמשים אינו חלבי.

מצרכים

מצרכים


שכבת קוקוס

שכבת שוקולד

קצפת לשכבת השוקולד ולציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת הקוקוס ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס לקצף ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה (התחתית תתפח ותתייצב). מצננים.
  3. מתחילים בהכנת שכבת השוקולד: במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים ומחממים עוד 10 שניות במיקרוגל (כדי “לוודא הריגה” של החיידקים). מערבבים לאיחוד ומניחים בצד לצינון של 5 דקות.
  4. מכינים קצפת ומשתמשים בה גם לשכבת השוקולד וגם לציפוי: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה.
  5. מעבירים 1/2 מהקצפת לתערובת השוקולד הפושרת ומקפלים לתערובת אחידה. משטחים מעל תחתית הקוקוס האפויה (רצוי לייצב במקפיא 10 דקות לפני שממשיכים).
  6. מורחים את שאר הקצפת בעדינות מעל שכבת השוקולד.
  7. מעבירים לשעתיים למקרר, להתייצבות.
  8. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

    לעוד מתכונים טעימים ויצירתיים לפסח לחצו כאן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (34)

Avatar

      Foody team
      Foody team

      מחליפים את המחאה במחמאה או מרגרינה ואת השמנת המתוקה בקצפת צמחית

    Avatar
    גילי כברה

    היי עוגה מדהימה הכנתי מלאאאא פעמים ,אין אחד שלא אהב ,שאלתי היא כזו עלה לי רעיון להכין כקינוח אישי ,אם אני אופה בתבנית ואז חותכת ומעבירה לקוקטים אישיים ,זה יהרוס את התחתית?

      Foody team
      Foody team

      לדעתי יהיה פחות מוצלח, העוגה עלולה להתפורר

    Avatar
    Ofra Mokady

    האם הקפאה תפגע במרקם העוגה?

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר לעטוף את העוגה לאחר שהתקררה בניילון נצמד ולהקפיא. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody