עוגת פירמידה לוטוסית

עוגת פירמידה לוטוסית זו עוגת ביסקוויטים פשוטה להכנה בטעם קרמל, שמכינים ללא אפייה וללא תבנית מ-5 מרכיבים בלבד. הכי פשוט וטעים שיש
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

למרות המשחקים הגיאומטריים, העוגה הזו לא באמת מסובכת להכנה. היא פשוט עוגת ביסקוויטים טעימה מאוד (בזכות ממרח קרמל בקרם וגם בציפוי), שלא דורשת תנור או אפילו תבנית (כי מרכיבים אותה על מגש). אני רק ממליצה בחום לצפות בסרטון ולראות את כל השלבים בעיניים לפני תחילת העבודה… רוצים להכין את העוגה דווקא בגרסת פרווה/ טבעונית? החליפו את השמנת המתוקה בשמנת צמחית ואת החלב בחלב קוקוס.

מצרכים

  • 2
    מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 2
    כוסות או 480 מ"ל חלב 3%
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 צנצנת ממרח לוטוס
  • 1
    חבילה או 250 גרם פתי בר שוקולד

אופן הכנה

  1. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, אינסטנט פודינג ו-2 כפות ממרח לוטוס לקרם רך (שימו לב: שומרים כוס חלב לטבילת העוגיות, וכוס ממרח לוטוס לציפוי).
  2. מניחים על משטח העבודה יריעת נייר אלומיניום ומרססים בשמן. מסדרים במרכז היריעה 3 טורים צמודים של 6 ביסקוויטים, טבולים טבילה קצרה בחלב. מורחים במחצית הקרם. מכסים ב-3 טורי ביסקוויטים טבולים בחלב.
  3. סוגרים לפירמידה כמודגם בסרטון (מכניסים את הידיים מתחת לנייר האלומיניום, משני הצדדים, מרימים את שני טורי הביסקוויטים שבצדדים ומקפלים כך שיפגשו באמצע). עוטפים ומקפיאים שעתיים.
  4. מחממים במיקרוגל ממרח לוטוס. מסירים את נייר האלומיניום שעוטף את העוגה ומניחים אותה רשת (את משטח העבודה שמתחת כדאי לרפד בניילון נצמד, לקליטת הטפטופים).
  5. מוזגים את הממרח החם על העוגה לציפוי. מעבירים בזהירות למגש. מגישים מיד או שומרים במקרר ומגישים קר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody