עוגת ספירלה גבינה ושוקולד לפסח

קרין גורן מלמדת להכין עוגת ספירלה גבינה ושוקולד לפסח - אותה עוגת גבינה אפויה אהובה בשני צבעים וטעמים, אבל הפעם גם כשרה לפסח
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    8 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

את בסיס העוגה מכינים מעוגיות כשרות לפסח- ביסקוויטים (“פתי בר”) מיוחדים לפסח או עוגיות כשרות אחרות, שמופיעות בחנויות לקראת החג.

גיוונים:

  • לא אוכלים קטניות בפסח? וותרו על הקורנפלור בתערובת הלבנה (התערובת תהיה פחות סמיכה לכן חשוב לצקת את הטבעות בזהירות).
  • לא אוהבים קפה? וותרו על תוספת הקפה הנמס.
  • מעדיפים להכין ספירלת ריבת חלב ושוקולד לבן? החליפו את תערובת השוקולד המריר, השמנת והקפה בתערובת מ- 1/3 כוס (80 מ”ל) שמנת מתוקה מחוממת במיקרו + כף גדושה של אבקת קפה נמס + כוס ריבת חלב. טירפו את התערובת עם חצי ממלית הגבינה והמשיכו כרגיל ביצירת הטבעות.

מצרכים

תחתית

  • 150 גרם עוגיות ביסקוויט כשרות לפסח
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה

מלית

  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 6 ביצים L

תערובת שוקולד לבן

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/3
    כוס או 80 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1
    כף או 10 גרם קורנפלור

מלית שוקולד מריר

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ג שמנת מתוקה 38%
  • 1 כפית קפה נמס

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
  2. מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
  3. לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
  4. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
  5. מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך -הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
  6. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים כשהיא קרה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody