עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה

עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה זו עוגה טעימה, יפה ופשוטה להכנה שמורכבת מבסיס שוקולד עשיר ללא קמח, מוס חלבה מפנק וקישוט שערות חלבה
עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה זו עוגה טעימה, יפה ופשוטה להכנה שמורכבת מבסיס שוקולד עשיר ללא קמח, מוס חלבה מפנק וקישוט שערות חלבה
  • קרין
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

זו עוגה שפיתחתי לספר החדש “סודות מתוקים 2”. טוב נו, “פיתחתי” – זו אולי קצת הגזמה… הכל התחיל מעוגת שוקולד בלי קמח שאני אופה תמיד בחום מאוד נמוך – ואז היא לא עולה בתנור, וגם לא צונחת לאחר האפייה. אבל פעם אחת התבלבלתי והכנסתי אותה לתנור חם והיא תפחה כמו סופלה – ולצערי גם שקעה כשהתקררה. צבטתי חתיכה וטעמתי – וגיליתי שלמרות הצורה המצ’וקמקת, הטעם היה פשוט מושלם. אז מילאתי את השקע במוס חלבה מהיר, קישטתי בשערות חלבה – והפכתי את הברווזונת המכוערת לסינדרלה אמיתית.

מצרכים

מצרכים


עוגת סופלה שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
  3. במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
  4. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה.
  5. מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
  6. משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה.
  7. מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
  8. לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
  9. שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (68)

Avatar

    Avatar
    peeravivit

    אחת העוגות הטעימות והנדרשות , תעשו אותה בדיוק כמו במתכון והיא מושלמת . לפעמים אני ממירה אותה לפרווה . במקום חמאה אני משתמש במרגרינה . ושמנת צמחית . טעימה באותה מידה 👌🏻

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה 🙂

      Foody team
      Foody team

      חום תחתון עליון

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody