עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה

עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה זו עוגה טעימה, יפה ופשוטה להכנה שמורכבת מבסיס שוקולד עשיר ללא קמח, מוס חלבה מפנק וקישוט שערות חלבה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

זו עוגה שפיתחתי לספר החדש “סודות מתוקים 2”. טוב נו, “פיתחתי” - זו אולי קצת הגזמה… הכל התחיל מעוגת שוקולד בלי קמח שאני אופה תמיד בחום מאוד נמוך - ואז היא לא עולה בתנור, וגם לא צונחת לאחר האפייה. אבל פעם אחת התבלבלתי והכנסתי אותה לתנור חם והיא תפחה כמו סופלה - ולצערי גם שקעה כשהתקררה. צבטתי חתיכה וטעמתי - וגיליתי שלמרות הצורה המצ’וקמקת, הטעם היה פשוט מושלם. אז מילאתי את השקע במוס חלבה מהיר, קישטתי בשערות חלבה - והפכתי את הברווזונת המכוערת לסינדרלה אמיתית.

מצרכים

עוגת סופלה שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
  3. במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
  4. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה.
  5. מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
  6. משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה.
  7. מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
  8. לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
  9. שומרים במקרר ומגישים קר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    chavy .

    אוכמניות במקום חלבה

תגובות (30)

    Avatar
    מרלן

    איפה דרך ההכנה לסופלה השוקולד

      Avatar
      Foody Foody

      סעיפים 1 עד 4 הם אופן הכנת הסופלה

    Avatar
    טעיםם

    במקום ממרח חלבה שמתי כ6 כפות ריבת אוכמניות טבעית ויצא בצבע סגול מושלםם לקשוט זילפתי קצת ריבה

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע מושלם!

    Avatar
    Mor cherhi

    היי קרין, אם רוצים לעשות את העוגה פרווה, האם ניתן להשתמש בקרם/נוזל קוקוס במקום השמנת?

      Avatar
      Foody Foody

      קרם קוקוס קר מאוד

    Avatar
    מאיה

    רשמת שאת הסופלה מכינים בחום נמוך. אם אני רוצה להכין סופלה על איזה חום ולכמה זמן להכניס לתנור?

      Avatar
      Foody Foody

      160 מעלות

    Avatar
    רעות

    כתבת שניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואת השמנת בקרם קוקס. מהם היחסים? 150 גרם שמן קוקוס ו125 מ”ל קרם בסופלה, ו250 מ”ל קרם במוס? תודה מראש, רעות

    Avatar
    נועה

    אם אינלי פודינג יש אפשרות להמיר במשהו אחר?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody