עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה

עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה זו עוגה טעימה, יפה ופשוטה להכנה שמורכבת מבסיס שוקולד עשיר ללא קמח, מוס חלבה מפנק וקישוט שערות חלבה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

זו עוגה שפיתחתי לספר החדש “סודות מתוקים 2”. טוב נו, “פיתחתי” - זו אולי קצת הגזמה… הכל התחיל מעוגת שוקולד בלי קמח שאני אופה תמיד בחום מאוד נמוך - ואז היא לא עולה בתנור, וגם לא צונחת לאחר האפייה. אבל פעם אחת התבלבלתי והכנסתי אותה לתנור חם והיא תפחה כמו סופלה - ולצערי גם שקעה כשהתקררה. צבטתי חתיכה וטעמתי - וגיליתי שלמרות הצורה המצ’וקמקת, הטעם היה פשוט מושלם. אז מילאתי את השקע במוס חלבה מהיר, קישטתי בשערות חלבה - והפכתי את הברווזונת המכוערת לסינדרלה אמיתית.

מצרכים

עוגת סופלה שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
  3. במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
  4. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין. כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה.
  5. מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
  6. משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה.
  7. מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
  8. לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
  9. שומרים במקרר ומגישים קר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    רוני מלכה

    עוגה מטריפה שאני מכינה כבר שנים. איך אני הופכת את המוס חלבה למוס שוקולד?

      Avatar
      Foody Foody

      במקום ממרח חלבה שמים כמות זהה של ממרח שוקולד

    Avatar
    הילה יפרח

    העוגה מדהימה אבל למה באתר החדש הורדתם את התמונות שמראות השבלים בהכנת העוגה

    Avatar
    עדי

    אפשר להכין מראש ולהקפיא? אם כן, איזה חלקים בעוגה?

      Avatar
      Foody Foody

      מכינים את כל העוגה מלבד הקישוט ומקפיאים. לפני ההגשה, מעבירים למקרר ל-3-4 שעות ומקשטים ממש לפני שאוכלים. בהצלחה!

    Avatar
    רחלי מגנזי

    יש אפשרות להפוך את המתכון לפרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      במקום חמאה – שמן קוקוס
      במקום שמנת מתוקה – קרם קוקוס או שמנת צמחית

    Avatar
    רוני מרום

    יש אפשרות להחליף את הסוכר בממתיק אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      לא בעוגה הזו, הסוכר חשוב גם למרקם

    Avatar
    אלה שר

    היי, כמה זמן אפשא לשמור את העוגה(עם הקישוטים) במקרר? אפשר להכין היום ולשמור לחג? תודה.

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין עד 3 ימים מראש, רק לדאוג לעטוף היטב בניילון נצמד

    Avatar
    דנה

    אפשר להמיר את ממרח החלבה בטחינה גולמית?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בטחינה גולמית מעורבבת עם מעט דבש או סוכר להמתקה

    Avatar
    נועה

    אם אין לי ממרח חלבה, רק חלבה יש אפשרות להכין את הממרח?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין ממרח חלבה מטחינה גולמית ודבש

      Avatar
      Foody Foody

      1 מיכל = 250 מ”ל
      1/2 מיכל = 125 מ”ל

    Avatar
    חיה

    במה אפשר להחליף אינסטנט פודינג?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשמיט, המוס יצא קצת יותר רך. במקום זה להוסיף כף אבקת סוכר וחצי כפית תמצית וניל

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody