עוגת מייפל בחושה

עוגת מייפל בחושה וקלה להכנה - נהדרת לאירוח או סתם ככה ליד הקפה. היא פרווה, חגיגית, טעימה ומתוקה, וגם אפשר לאפות אותה בתבנית מיוחדת למראה מרשים במיוחד
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים להכנת עוגת מייפל

עוגת מייפל

זילוף מעל

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה בעזרת תרסיס השמן. מרתיחים את המים בקומקום.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית. מוסיפים את סירופ המייפל ומקציפים קצרות לאיחוד.
  3. מוסיפים לאט את השמן תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים לאט עד שאין גושים.
  5. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את המים הרותחים בבת אחת ובזהירות, ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 55 דקות, עד להזהבה.
  7. מצננים, מחלצים, מזלפים את המייפל מעל ומגישים.

הערות

  • אפשר לשדרג את העוגה בתוספת של 1 כוס שברי אגוזי פקאן ולקבל עוגת מייפל ופקאן.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (20)

Avatar

    Avatar

    שלום לך! אפשר בתבנית רגילה? תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      היי דבי, למה הכוונה ב”תבנית רגילה”?

    Avatar

    ללא צורות (שיכילו את המיפל). תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי! בכל תבנית בקוטר 24 או בשתי בתניות אינגליש קייק. בהצלחה!

    Avatar

    בבקשה תחזירו את המתכון של עוגת המייפל החלבית. היא ממש טובה

      Avatar
      Foody Foody

      היי מיה, את המתכון הזה אפשר בקלות להפוך לגרסה החלבית המוכרת והאהובה: מחליפים את המים ב-200 מ”ל שמנת חמוצה+3 כפות חלב. בהצלחה!

    Avatar

    אפשר להוסיף קוקוס לבלילה ובאיזו כמות?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח! 1/4 כוס קוקוס טחון

    Avatar

    אפשר להמיר את המים בשמנת מתוקה פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי!

    Avatar

    מוסיפים את כל כוס המייפל לבלילה? או חלק ואת השאר מזלפים מעל?

      Avatar
      Foody Foody

      את כל הכוס מוסיפים לבלילה, ומזלפים רק מעט מייפל מעל העוגה המוכנה. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר עם מיקסר ידני, כי יש להקציף היטב את הביצים והסוכר. בהצלחה!

    Avatar

    אפשר חצי כוס מייפל או בכלל להמיר בסילאן? ( לא מתה על מייפל)

      Avatar
      Foody Foody

      היי, היות שמדובר בעוגת מייפל, ממליצים פשוט להכין מתכון עוגה אחר 🙂

    Avatar
    Reuth Matalon

    השמן מופיע פעמיים במתכון. בסעיף 2 ו-3.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על ההערה, תיקנו את המתכון

    Avatar

    אפשר להחליף את הסוכר בסילאן? או לפחות לצמצם את הכמות שלו? מחפשים משהו קצת יותר בריא…

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, אין שום בעיה להחליף

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

עם קלאסיקה לא מתווכחים! עוגת מייפל היא אחת העוגות הכי פופולריות שיש, ולא בכדי. היא עסיסית, מתוקה, קלה מאוד להכנה והכי טעימה שיש. קבלו מתכון קל ומהיר לעוגה שאי אפשר להפסיק ליישר. עוגת מייפל בחושה שמכינים בקערה אחת ואחרי האפייה יוצקים עליה סירופ מייפל שהופך אותה לממכרת במיוחד. נהדרת לאירוח, לימי הולדת (כשרוצים לגוון את עוגת השוקולד המסורתית) או סתם ליד הקפה של אחרי הצהריים. עוגת מייפל היא התשובה!