עוגת מייפל בחושה

עוגת מייפל בחושה וקלה להכנה - נהדרת לאירוח או סתם ככה ליד הקפה. היא פרווה, חגיגית, טעימה ומתוקה, וגם אפשר לאפות אותה בתבנית מיוחדת למראה מרשים במיוחד
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים להכנת עוגת מייפל

עוגת מייפל

  • 4 ביצים M
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1 כוס סירופ מייפל
  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח תופח
  • 1
    כוס או 240 מ"ל מים
  • 1 תרסיס שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה בעזרת תרסיס השמן. מרתיחים את המים בקומקום.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית. מוסיפים את סירופ המייפל והשמן ומקציפים קצרות לאיחוד.
  3. מוסיפים לאט את השמן תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים לאט עד שאין גושים.
  5. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את המים הרותחים בבת אחת ובזהירות, ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 55 דקות, עד להזהבה.
  7. מצננים, מחלצים, מזלפים את המייפל מעל ומגישים.

הערות

  • אפשר לשדרג את העוגה בתוספת של 1 כוס שברי אגוזי פקאן ולקבל עוגת מייפל ופקאן.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (10)

    דבי

    שלום לך! אפשר בתבנית רגילה? תודה!

      מערכת Foody

      היי דבי, למה הכוונה ב”תבנית רגילה”?

    דבי

    ללא צורות (שיכילו את המיפל). תודה!

      מערכת Foody

      בוודאי! בכל תבנית בקוטר 24 או בשתי בתניות אינגליש קייק. בהצלחה!

    מיה יהב

    בבקשה תחזירו את המתכון של עוגת המייפל החלבית. היא ממש טובה

      מערכת Foody

      היי מיה, את המתכון הזה אפשר בקלות להפוך לגרסה החלבית המוכרת והאהובה: מחליפים את המים ב-200 מ”ל שמנת חמוצה+3 כפות חלב. בהצלחה!

    אתי

    אפשר להוסיף קוקוס לבלילה ובאיזו כמות?

      מערכת Foody

      בטח! 1/4 כוס קוקוס טחון

    מזל

    אפשר להמיר את המים בשמנת מתוקה פרווה?

      מערכת Foody

      בוודאי!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

עם קלאסיקה לא מתווכחים! עוגת מייפל היא אחת העוגות הכי פופולריות שיש, ולא בכדי. היא עסיסית, מתוקה, קלה מאוד להכנה והכי טעימה שיש. קבלו מתכון קל ומהיר לעוגה שאי אפשר להפסיק ליישר. עוגת מייפל בחושה שמכינים בקערה אחת ואחרי האפייה יוצקים עליה סירופ מייפל שהופך אותה לממכרת במיוחד. נהדרת לאירוח, לימי הולדת (כשרוצים לגוון את עוגת השוקולד המסורתית) או סתם ליד הקפה של אחרי הצהריים. עוגת מייפל היא התשובה!