עוגת מייפל בחושה של קרין גורן

עוגת מייפל בחושה וקלה להכנה - נהדרת לאירוח או סתם ככה ליד הקפה. היא פרווה, חגיגית, טעימה ומתוקה, וגם אפשר לאפות אותה בתבנית מיוחדת למראה מרשים במיוחד
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים להכנת עוגת מייפל

עוגת מייפל

זילוף מעל

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה בעזרת תרסיס השמן. מרתיחים את המים בקומקום.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית. מוסיפים את סירופ המייפל ומקציפים קצרות לאיחוד.
  3. מוסיפים לאט את השמן תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים לאט עד שאין גושים.
  5. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את המים הרותחים בבת אחת ובזהירות, ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 55 דקות, עד להזהבה.
  7. מצננים, מחלצים, מזלפים את המייפל מעל ומגישים.

 

עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו

עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן

מאפינס בננה וחמאת בוטנים ללא גלוטן

טארט טאטן חבושים

הערות

  • אפשר לשדרג את העוגה בתוספת של 1 כוס שברי אגוזי פקאן ולקבל עוגת מייפל ופקאן.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (34)

Avatar

    Avatar
    מיטל

    גם אני בעד המתכון הקודם של עוגת המייפל שלך…זה שיש בו מייפל רק בזילוף הסופי…היה פשוט מושלם!!!

    Avatar
    איילת

    עוגה מושלמת, טעימה קלה להכנה ,תודה:-)

    Avatar
    נעומי

    שלום, האם אפשר לעשות את אותו מתכון ב – 3תבניות אינגליש קייק או בתבנית אלומיניום גדולה אחת מרובעת?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, כמות הבלילה תספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק

      Avatar
      גלית ביטון

      אין לי מקסר העוגה תצא אפויה כמו שצריך?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להקציף עם מטרפה ידנית וקצת שרירים ;-).
      בלי הקצפה בכלל המרקם של העוגה יהיה שונה

    Avatar
    מיזי כהן

    רשמתם במתכון “מוסיפים את כוס המים הרותחים” אבל במרכיבים כוס מים ללא ציון הטמפרטורה… אז מים בטמפרטורה רגילה או רתחים?

      Avatar
      Foody Foody

      מים רותחים. תודה על ההערה, נתקן

    Avatar
    ישראל

    יצא מעוולה. הוספתי כפית וחצי קינמון , ופקאנים קצוצים גס למעלה. הורדתי רבע כוס סוכר. השינויים היו בול. עוגה מעולה.

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, ולהוסיף 2 כפיות אבקת אפיה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

עם קלאסיקה לא מתווכחים! עוגת מייפל היא אחת העוגות הכי פופולריות שיש, ולא בכדי. היא עסיסית, מתוקה, קלה מאוד להכנה והכי טעימה שיש. קבלו מתכון קל ומהיר לעוגה שאי אפשר להפסיק ליישר. עוגת מייפל בחושה שמכינים בקערה אחת ואחרי האפייה יוצקים עליה סירופ מייפל שהופך אותה לממכרת במיוחד. נהדרת לאירוח, לימי הולדת (כשרוצים לגוון את עוגת השוקולד המסורתית) או סתם ליד הקפה של אחרי הצהריים. עוגת מייפל היא התשובה!