עוגת כדורי שוקולד

עוגת כדורי שוקולד מושלמת ללא אפייה עם תחתית שעשויה מתערובת כדורי שוקולד, שכבה של קרם שוקולד מתוק ומעליה עיטור של אבקת קקאו
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

חשבתי מה אפשר להכין מתערובת כדורי השוקולד שיהיה מיוחד וחגיגי יותר וכך נולד לו המתכון הבא - עוגת כדורי שוקולד! התחתית של העוגה עשויה מתערובת כדורי שוקולד, מעליה שכבה של קרם שוקולד מתוק ומעליה- אבקת קקאו. עוגת כדורי שוקולד מטריפה ומשגעת שילדים מתעלפים עליה!

מצרכים להכנת עוגת כדורי שוקולד

תערובת כדורי שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים תחתית עוגת כדורי שוקולד: שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
  2. שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
  4. מלית: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
  5. מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה.
  6. שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה. חותכים לריבועים ומגישים.

הערות

  • אפשר להכין את העוגה בתבנית קפיצית בקוטר 25 ס"מ עם תחתית זכוכית.
  • משתמשים בחבילה קטנה של פתי בר, 30 עוגיות.
  • אפשר להחליף את המייפל בדבש.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

Avatar

    Avatar

    אפשר לשים במקום פודינג שוקולד לווניל

      Avatar
      Foody Foody

      אין בעיה.

    Avatar

    האם ניתן לשים במקום הקקאו כקישוט , קרם גנאש(שמנת ושוקוד מריר מומס)?

      Avatar
      Foody Foody

      אין בעיה.

    Avatar

    יכול להתאים להוסיף בייגלה שומשום לתחתית לטוויסט של ניגוד וקראנץ?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח! נשמע מגניב לאללה וגם ייתן קצת מליחות. מקסים!

    Avatar

    האם אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, בתבנית 28 והיא תצא מעט יותר גבוהה. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody