קרין גורן מכינה עוגת יומולדת שילדים אוהבים

עוגה כושית שילדים אוהבים זו עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת האהובה והקבועה בהרבה משפחות וגני ילדים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה… בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים.

מתקבלת עוגה מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגה גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’).

מצרכים

עוגה

ציפוי

אופן הכנה

  1. טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
  2. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
  3. בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
  4. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.

שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!

הערות

  • אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (47)

Avatar

    Avatar
    עינת

    היי ,שנים שאני מכינה את העוגה ,היא תיפחת יפה בתנור וכשאני מוציאה היא נופלת ונהיית ממש ממש נמוכה, מה אני עושה לא נכון???

      Foody team
      Foody team

      היי, יכול להיות שהבעיה היא באפייה עצמה. ראשית כדאי לאפות בתוכנית אפייה רגילה (חום עליון ותחתון ולא בתוכנית טורבו). אפשר לאפות בטמפ’ מעט נמוכה יותר (160-170 מעלות) למשך זמן ארוך יותר כדי שהעוגה תאפה באופן שווה יחסית בכל חלקיה ובמרכזה, לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה ולא לוותר על שלב הקיסם לקראת סוף האפייה. הפירורים על הקיסם אמורים לצאת יבשים… או בלי בכלל. אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור, כדאי להניח אותה בעדינות על רשת להצטננות (מבלי לתת לה מכה כשמניחים אותה על הרשת) ולהתפלל ((: בהצלחה רבה !!!

    Avatar
    ספיר

    שלום,האם ניתן להמיר שמנת חמוצה במים רותחים?

      Foody team
      Foody team

      שלום רב, לצערינו במתכון זה לא ניתן להחליף את השמנת החמוצה במים רותחים. אפשר להמיר ביוגורט צמחי (אם הכוונה היא להמיר לפרווה). בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody