קרין גורן מכינה עוגת יומולדת שילדים אוהבים

עוגה כושית שילדים אוהבים זו עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת האהובה והקבועה בהרבה משפחות וגני ילדים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה… בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים.

מתקבלת עוגה מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגה גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’).

מצרכים

עוגה

ציפוי

אופן הכנה

  1. טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
  2. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
  3. בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
  4. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.

שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!

הערות

  • אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (26)

    Avatar
    הודיה

    אפשר להמיר שמנת חמוצה במשהו אחר זה דחוף

    Avatar
    אורית

    היי, אני רוצה שהעוגה תהיה פרווה. במה אפשר להחליף את השמנת?

      Avatar
      מיכל

      במה אפשר להמיר שמנת חמוצה

    Avatar
    מיתר אסף

    כל פעם שאני מנסה להכין את העוגה הזו היא יוצאת סבבה מבחוץ אבל מפנים כביכול אפויה אמנם אבל מאוד רטובה ובלתי אכילה בטעם הסופי, ניסיתי לאפות יותר זמן וניסיתי להחליף לשלבים בתנור (תחתון ואחד מעליו), למישהו יש עצה מה לעשות? יש לציין שלא משתמשת בקמח תופח אלה בכוס קמח ללא גלוטן וכפית אבקת אפייה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody