עוגת חתונה ב-4 קומות

קבלו מתכון של עוגת חתונה ב-4 קומות שמורכבת מעוגות שוקולד פרווה ב-4 גדלים: 26 ס"מ, 22 ס"מ, 18 ס"מ, 10 ס"מ, שתוכלו להכין בבית לגמרי לבד
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

העוגה המרשימה שבתמונה מורכבת מעוגות שוקולד פרווה ב-4 גדלים: 26 ס”מ, 22 ס”מ, 18 ס”מ, 10 ס”מ.

כדי למלא את ארבע התבניות תצטרכו להכין את מתכון העוגה הבא 3 פעמים. אני ממליצה לא להכין את כל הכמות בבת אחת, אתם תתחילו להסתבך עם קערות וערבובים.

זמן האפייה של כל תבנית משתנה - שימו לב שהתבנית הקטנה תהיה מוכנה בשליש מהזמן של התבנית הגדולה! ואם קומה אחת של עוגה מספיקה לכם - הכינו רק כמות אחת של עוגת השוקולד ואפו בתבנית בקוטר 26.

מצרכים

עוגת שוקולד פרווה עסיסית (כמות אחת. לעוגת קומות יש להכין 3 כמויות)

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס אבקת קקאו
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כוס מים רותחים

ציפוי שוקולד פרווה (כמות לציפוי עוגת קומות. אם מכינים רק קומה אחת משתמשים ב-1/3 מהציפוי)

  • 2
    קופסאות שימורים או 800 מ"ל חלב קוקוס
  • 800 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם מרגרינה

קישוט

  • בייגלה
  • נשיקות מרנג
  • סוכריות בצורת לבבות

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגות: מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים לתבנית ואופים ב-160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
  2. מכינים את הציפוי: מחממים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה (מרגרינה מוסיפים רק כשמסירים מהאש, אם משתמשים).
  3. מרכיבים ומקשטים: מיישרים בסכין את החלק העליון של כל עוגה ומניחים את העוגות אחת על השנייה (הכי קל אם הן חצי קפואות. אפשר לייצב בעזרת מקלות בייגלה שנועצים בעוגות במרכז.
  4. מרפדים את התחתית בנייר כסף לניקוי זריז של הטפטופים ומוזגים את הציפוי על 4 הקומות, מלמעלה. מניחים לו להתקשות מעט ומסירים את נייר הכסף.
  5. מצמידים בהיקף כל קומה נשיקות מרנג קטנות ומפזרים בעדינות עם כפית את סוכריות הכסף צמוד למרנג. מניחים בובת חתן כלה מלמעלה.

 

הערות

  • כדי להכין עוגת חתונה תצטרכו גם בובת חתן-כלה ובסיס קרטון עגול גדול ועבה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody