עוגת חתונה ב-4 קומות

קבלו מתכון של עוגת חתונה ב-4 קומות שמורכבת מעוגות שוקולד פרווה ב-4 גדלים: 26 ס"מ, 22 ס"מ, 18 ס"מ, 10 ס"מ, שתוכלו להכין בבית לגמרי לבד
קבלו מתכון של עוגת חתונה ב-4 קומות שמורכבת מעוגות שוקולד פרווה ב-4 גדלים: 26 ס"מ, 22 ס"מ, 18 ס"מ, 10 ס"מ, שתוכלו להכין בבית לגמרי לבד
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

העוגה המרשימה שבתמונה מורכבת מעוגות שוקולד פרווה ב-4 גדלים: 26 ס”מ, 22 ס”מ, 18 ס”מ, 10 ס”מ.

כדי למלא את ארבע התבניות תצטרכו להכין את מתכון העוגה הבא 3 פעמים. אני ממליצה לא להכין את כל הכמות בבת אחת, אתם תתחילו להסתבך עם קערות וערבובים.

זמן האפייה של כל תבנית משתנה – שימו לב שהתבנית הקטנה תהיה מוכנה בשליש מהזמן של התבנית הגדולה! ואם קומה אחת של עוגה מספיקה לכם – הכינו רק כמות אחת של עוגת השוקולד ואפו בתבנית בקוטר 26.

עוגות שוקולד
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי שוקולד פרווה (כמות לציפוי עוגת קומות. אם מכינים רק קומה אחת משתמשים ב-1/3 מהציפוי)


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגות: מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים לתבנית ואופים ב-160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
  2. מכינים את הציפוי: מחממים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה (מרגרינה מוסיפים רק כשמסירים מהאש, אם משתמשים).
  3. מרכיבים ומקשטים: מיישרים בסכין את החלק העליון של כל עוגה ומניחים את העוגות אחת על השנייה (הכי קל אם הן חצי קפואות. אפשר לייצב בעזרת מקלות בייגלה שנועצים בעוגות במרכז.
  4. מרפדים את התחתית בנייר כסף לניקוי זריז של הטפטופים ומוזגים את הציפוי על 4 הקומות, מלמעלה. מניחים לו להתקשות מעט ומסירים את נייר הכסף.
  5. מצמידים בהיקף כל קומה נשיקות מרנג קטנות ומפזרים בעדינות עם כפית את סוכריות הכסף צמוד למרנג. מניחים בובת חתן כלה מלמעלה.

 

הערות

  • כדי להכין עוגת חתונה תצטרכו גם בובת חתן-כלה ובסיס קרטון עגול גדול ועבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (36)

Avatar

    Avatar
    ליאור תורגמן

    אני רוצה עוגה חלבית, במה להחליף את המים?

      Avatar
      קרין גורן

      חלב

    Avatar
    רעות

    מה עושים אם אין לי קמח תופח? יש לי רק רגיל.

      Avatar
      קרין גורן

      מחליפים בקמח רגיל ומוסיפים אבקת אפייה

הצג עוד

קטגוריות