עוגת גבינה פירורים מעלפת

עוגת גבינה פירורים מדהימה וקלה מאוד להכנה עם בסיס פריך, מלית גבינה עשירה ורכה במיוחד בניחוח וניל עם תוספת של שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים פריכים וזהובים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

את העוגה הזו פיתחתי בלי לשים לב. בכל פעם שהייתי מכינה את המתכון הרגיל (והנהדר) שלי לעוגת גבינה פירורים, הייתי עושה בו שינוי קטנטן. רק אחרי תקופה ארוכה הבנתי שבעצם נוצרה כאן גרסה חדשה ושנוצרה עוגת גבינה פירורים פשוט מעלפת, שאני אוהבת לא פחות (ואולי אפילו יותר). יש בה הרבה יותר פירורים פריכים מלמעלה, יותר פודינג וניל במלית, לייצוב ומתיקות, וגם תוספת של שמנת חמוצה במלית שנותנת נגיעה של חמצמצות שמזכירה לי עוגת גבינה פירורים של פעם.

מצרכים להכנת עוגת גבינה פירורים

בסיס עוגת גבינה פירורים

  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/3
    כוס או 70 גרם סוכר לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 4 חלמונים L

מלית גבינה

  • 2
    מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1
    גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%

אופן הכנה

  1. בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  3. לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
  4. לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
  5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
  7. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  8. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  9. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
  10. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  11. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    דליה לוי

    שאלתי האם אפשר להכין בתבנית יותר גדולה 26 או 28 תודה רבה

      תמר שורצברד

      אפשר להגדיל לתבנית 28 ולהוסיף 30% כמויות למצרכים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody