עוגת גבינה פירורים מעלפת של קרין גורן

עוגת גבינה פירורים מדהימה וקלה מאוד להכנה עם בסיס פריך, מלית גבינה עשירה ורכה במיוחד בניחוח וניל עם תוספת של שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים פריכים וזהובים
עוגת גבינה פירורים מדהימה וקלה מאוד להכנה עם בסיס פריך, מלית גבינה עשירה ורכה במיוחד בניחוח וניל עם תוספת של שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים פריכים וזהובים
  • קרין
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

את העוגה הזו פיתחתי בלי לשים לב. בכל פעם שהייתי מכינה את המתכון הרגיל (והנהדר) שלי לעוגת גבינה פירורים, הייתי עושה בו שינוי קטנטן. רק אחרי תקופה ארוכה הבנתי שבעצם נוצרה כאן גרסה חדשה ושנוצרה עוגת גבינה פירורים פשוט מעלפת, שאני אוהבת לא פחות (ואולי אפילו יותר). יש בה הרבה יותר פירורים פריכים מלמעלה, יותר פודינג וניל במלית, לייצוב ומתיקות, וגם תוספת של שמנת חמוצה במלית שנותנת נגיעה של חמצמצות שמזכירה לי וגת גבינה פירורים של פעם.

מצרכים להכנת עוגת גבינה פירורים

מצרכים להכנת עוגת גבינה פירורים


בסיס עוגת גבינה פירורים

מלית גבינה


אופן הכנה

  1. בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  3. לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
  4. לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
  5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
  7. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  8. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  9. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
  10. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  11. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

 

רוצים להכין עוגת גבינה ושוקולד לבן בלתי נשכחת? לחצו כאן!

עוגת גבינה באסקית של קרין גורן

מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן

קל ומרשים: עוגת סופלה גבינה של קרין גורן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (391)

Avatar

    Avatar
    בר רבינוביץ

    במידה ואין מעבד מזון, באיזה דרך רצוי להכין את הבצק? ניתן ללשוש ביד?

      Avatar
      קרין גורן

      כן, אין בעיה

    Avatar
    מדהים מדהים

    הכנו את העוגה בשבועות, יצאה מדהימהההה, קלה להכנס, מדוייקת, השארנו במקרר כמעט 24 שעות, מדהימההההה כולם עפו עליה ונגמרה ממש ממש מהר.

      Avatar
      קרין גורן

      איזה כיף לקרוא! תודה!

    Avatar
    נריה

    העוגה טעימה אבל מתוקה בטירוףףף

      Avatar
      קרין גורן

      אפשר להוריד מעט מכמות הסוכר אם מתוק מידי 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות