
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל4 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
את העוגה הזו פיתחתי בלי לשים לב. בכל פעם שהייתי מכינה את המתכון הרגיל (והנהדר) שלי לעוגת גבינה פירורים, הייתי עושה בו שינוי קטנטן. רק אחרי תקופה ארוכה הבנתי שבעצם נוצרה כאן גרסה חדשה ושנוצרה עוגת גבינה פירורים פשוט מעלפת, שאני אוהבת לא פחות (ואולי אפילו יותר). יש בה הרבה יותר פירורים פריכים מלמעלה, יותר פודינג וניל במלית, לייצוב ומתיקות, וגם תוספת של שמנת חמוצה במלית שנותנת נגיעה של חמצמצות שמזכירה לי עוגת גבינה פירורים של פעם.
מצרכים להכנת עוגת גבינה פירורים
בסיס עוגת גבינה פירורים
מלית גבינה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
אופן הכנה
- בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
- לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
- לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
- מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
- מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות כאן:
בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!
קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות
עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן
ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים
קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד
בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה
סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים
פשטידת תירס ב-10 דקות
כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין
קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!
עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
תגובות (193)
הי האם אפשר להחליף את שכבת הבצק ב300 גרם פירורו ביסקויטים ו100 גרם חמאה
כן, זה אפשרי, אבל התוצאה כמובן לא תהיה כמו בתמונה וגם לא יישאר בצק לפירורים שמלמעלה. בהצלחה!
יש לי תמיד שכבת נוזל בתבנית
היי, מומלץ לסנן את הגבינה לפני השימוש (אפילו בבד חיתול) כדי להפריד ממנה את הנוזלים. בהצלחה!
הכנתי ..עוגה מעולה
איזה כיף לשמוע! תודה רבה!
למה קשה להפריד את התחתית מהתבנית וזה לא משנה באיזו תבנית השתמשתי ,חד״פ פיירקס או נשלפת
היי, יש לשמן היטב את תחתית התבנית ולקמח קלות. בהצלחה!
קשה למצוא גבינה לבנה בחול .. המלצה לתחליף ?
גגבינת שמנת בטעם טבעי או מסקרפונה. בהצלחה!
הי. הכנתי באישי למשלוחי מנות. האם אפשר להקפיא? זה עד ליום ראשון הבא. ומתי להוציא מהפשרה? תודה. אגב עוגה פצצה!!!
לא מומלץ להקפיא עוגות גבינה. המרקם נפגע בהקפאה.
וואו! נראה פשוט מעולה 🙂
הכמויות מתאימות לשתי תבניות אינגליש ח”פ?
האם ניתן בתבנית קפיצית 26?
עוגה טעימה אבל ממש מתפרקת.אכזבה גדולה.למי שעדיין רוצה לנסות חובה לשים משהו שייצב אותה.
שימי שמנת חמוצה 27 אחוז.מחזיק פצצה עם שקף עוגה מדהימה.
אני השתמשתי בגבינת שמנת
וואו, פשוט מושלם חלק את האצבעות טעים בטירוף!!!
איזה כיף לשמוע! שיהיה שבוע מצוין!
אפשר לחלק את הכמויות לחצי ולהכין תבנית אינגליש קייק אחת?
היי, כן בהחלט(:
אין לי כוס מדידה. ניתן להשתמש בכוס חד”פ? ואיזה? חמה או קרה
כוס מדידה היא בנפח של 240 מ”ל. מומלץ למצוא כלי בנפח הזה ולעשות את המדידות לפיו. בהצלחה!
צריך לשים בתערובות גבינה גלטין או שאין צורך
יש לי רק שמנת מתוקה אחת במה אפשר להשתמש כתחליף לשניה?
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה אחת ולחלק את שאר רכיבי המלית ב-2 ואז העוגה תצא יותר נמוכה. בהצלחה!
אין ג’לטין במתכון זה.
אם אין לי מעבד מזון .איך אני יכולה לעשות את התחתית..את הבצק ??
אפשר להכין במיקסר עם ווגיטרה. בהצלחה!
האם אםשר לןןתר על אינטינג פודינג או מה אפשר במקום
לא כדאי לוותר על האינסטנט פודינג משום שהוא מכיל מעט חומר מייצב… בהצלחה!