עוגת גבינה פירורים מעלפת של קרין גורן

עוגת גבינה פירורים מדהימה וקלה מאוד להכנה עם בסיס פריך, מלית גבינה עשירה ורכה במיוחד בניחוח וניל עם תוספת של שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים פריכים וזהובים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

את העוגה הזו פיתחתי בלי לשים לב. בכל פעם שהייתי מכינה את המתכון הרגיל (והנהדר) שלי לעוגת גבינה פירורים, הייתי עושה בו שינוי קטנטן. רק אחרי תקופה ארוכה הבנתי שבעצם נוצרה כאן גרסה חדשה ושנוצרה עוגת גבינה פירורים פשוט מעלפת, שאני אוהבת לא פחות (ואולי אפילו יותר). יש בה הרבה יותר פירורים פריכים מלמעלה, יותר פודינג וניל במלית, לייצוב ומתיקות, וגם תוספת של שמנת חמוצה במלית שנותנת נגיעה של חמצמצות שמזכירה לי עוגת גבינה פירורים של פעם.

מצרכים להכנת עוגת גבינה פירורים

בסיס עוגת גבינה פירורים

מלית גבינה

אופן הכנה

  1. בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  3. לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
  4. לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
  5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
  7. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  8. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  9. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
  10. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  11. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

    כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות כאן:

    בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

    קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות

    עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן

    ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים

    קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד

    בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה

    סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים

    פשטידת תירס ב-10 דקות

    כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

    קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!

    עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    רבקה שרעבי

    עוגה מושלמת!!!!!!!!!

תגובות (193)

Avatar

    Avatar
    נעמה רוט

    הי האם אפשר להחליף את שכבת הבצק ב300 גרם פירורו ביסקויטים ו100 גרם חמאה

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי, אבל התוצאה כמובן לא תהיה כמו בתמונה וגם לא יישאר בצק לפירורים שמלמעלה. בהצלחה!

    Avatar
    נאוה תמיר

    יש לי תמיד שכבת נוזל בתבנית

      Foody team
      Foody team

      היי, מומלץ לסנן את הגבינה לפני השימוש (אפילו בבד חיתול) כדי להפריד ממנה את הנוזלים. בהצלחה!

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה!

    Avatar
    Tsila Dauki

    למה קשה להפריד את התחתית מהתבנית וזה לא משנה באיזו תבנית השתמשתי ,חד״פ פיירקס או נשלפת

      Foody team
      Foody team

      היי, יש לשמן היטב את תחתית התבנית ולקמח קלות. בהצלחה!

    Avatar
    מיכל

    קשה למצוא גבינה לבנה בחול .. המלצה לתחליף ?

      Foody team
      Foody team

      גגבינת שמנת בטעם טבעי או מסקרפונה. בהצלחה!

    Avatar
    יוכי לוי

    הי. הכנתי באישי למשלוחי מנות. האם אפשר להקפיא? זה עד ליום ראשון הבא. ומתי להוציא מהפשרה? תודה. אגב עוגה פצצה!!!

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להקפיא עוגות גבינה. המרקם נפגע בהקפאה.

    Avatar
    מורן עמירה

    הכמויות מתאימות לשתי תבניות אינגליש ח”פ?

    Avatar
    יפה גוטמן

    האם ניתן בתבנית קפיצית 26?

    Avatar
    ח

    עוגה טעימה אבל ממש מתפרקת.אכזבה גדולה.למי שעדיין רוצה לנסות חובה לשים משהו שייצב אותה.

    Avatar
    בתאל

    שימי שמנת חמוצה 27 אחוז.מחזיק פצצה עם שקף עוגה מדהימה.

    Avatar
    נעמה שמאיוו

    וואו, פשוט מושלם חלק את האצבעות טעים בטירוף!!!

    Foody team
    Foody team

    איזה כיף לשמוע! שיהיה שבוע מצוין!

    Avatar
    שיר

    אפשר לחלק את הכמויות לחצי ולהכין תבנית אינגליש קייק אחת?

    Avatar
    מירב

    אין לי כוס מדידה. ניתן להשתמש בכוס חד”פ? ואיזה? חמה או קרה

    Foody team
    Foody team

    כוס מדידה היא בנפח של 240 מ”ל. מומלץ למצוא כלי בנפח הזה ולעשות את המדידות לפיו. בהצלחה!

    Avatar
    מור חסן

    צריך לשים בתערובות גבינה גלטין או שאין צורך

    Avatar
    מיטל

    יש לי רק שמנת מתוקה אחת במה אפשר להשתמש כתחליף לשניה?

    Foody team
    Foody team

    אפשר להשתמש בשמנת מתוקה אחת ולחלק את שאר רכיבי המלית ב-2 ואז העוגה תצא יותר נמוכה. בהצלחה!

    Avatar
    שירן

    אם אין לי מעבד מזון .איך אני יכולה לעשות את התחתית..את הבצק ??

    Foody team
    Foody team

    אפשר להכין במיקסר עם ווגיטרה. בהצלחה!

    Avatar
    Lior Naim

    האם אםשר לןןתר על אינטינג פודינג או מה אפשר במקום

    Foody team
    Foody team

    לא כדאי לוותר על האינסטנט פודינג משום שהוא מכיל מעט חומר מייצב… בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody