עוגת גבינה פירורים מעלפת של קרין גורן

עוגת גבינה פירורים מדהימה וקלה מאוד להכנה עם בסיס פריך, מלית גבינה עשירה ורכה במיוחד בניחוח וניל עם תוספת של שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים פריכים וזהובים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

את העוגה הזו פיתחתי בלי לשים לב. בכל פעם שהייתי מכינה את המתכון הרגיל (והנהדר) שלי לעוגת גבינה פירורים, הייתי עושה בו שינוי קטנטן. רק אחרי תקופה ארוכה הבנתי שבעצם נוצרה כאן גרסה חדשה ושנוצרה עוגת גבינה פירורים פשוט מעלפת, שאני אוהבת לא פחות (ואולי אפילו יותר). יש בה הרבה יותר פירורים פריכים מלמעלה, יותר פודינג וניל במלית, לייצוב ומתיקות, וגם תוספת של שמנת חמוצה במלית שנותנת נגיעה של חמצמצות שמזכירה לי עוגת גבינה פירורים של פעם.

מצרכים להכנת עוגת גבינה פירורים

בסיס עוגת גבינה פירורים

מלית גבינה

אופן הכנה

  1. בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  3. לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
  4. לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
  5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
  7. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  8. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  9. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
  10. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  11. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

    כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות כאן:

    בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

    קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות

    עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן

    ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים

    קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד

    בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה

    סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים

    פשטידת תירס ב-10 דקות

    כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

    קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!

    עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    רבקה שרעבי

    עוגה מושלמת!!!!!!!!!

תגובות (122)

    Avatar
    אורלי רודיטי

    אין בסופרים שמנת מתוקה , קניתי שמנת לבישול 15% , אפשר להמיר ?אייך ?

    Avatar
    דינה טרנר

    החלפתי מוצרים במקום שמנת מתוקה הוחלפה בשמנת צמחית סמקום סוכר הוחלף ב”כמו סוכר”, העוגה נאפתה בהתאם להוראות ויצאה, מתוקה ו, לא מורגש התחליף, טעים ברמות.ברמות.

    Avatar
    יעל

    אחלה שלל עוגה.והעיקר לא מתוקה מידי!!

    Avatar
    Lilach Aronstein

    האם אפשר להחליף את האינסטנט במשהו? לא אוהבת את הטעם

      Foody team
      Foody team

      מומלץ להיצמד למתכון כפי שהוא כדי שהטעמים ייצאו זהים 🙂 בהצלחה!

    Avatar
    Ravit Shaltiel

    מבאס, העוגה לא התייצבה, בדיעבד, הייתי צריכה להוסיף עוד קופסא של אינסטנט פודינג, חבל שבמתכון כתוב אחת…

    Avatar
    עידית

    אין לי אפשרות לגבינה לבנה.. אפשר גבינת מסקרפונה במקום?

      Foody team
      Foody team

      אפשר 🙂

    Avatar
    אליס סממה

    נוהל כל שבועות היא מככבת

    Avatar
    מורן עמירה

    הכמויות מתאימות לשתי תבניות אינגליש ח”פ?

    Avatar
    יפה גוטמן

    האם ניתן בתבנית קפיצית 26?

    Avatar
    ח

    עוגה טעימה אבל ממש מתפרקת.אכזבה גדולה.למי שעדיין רוצה לנסות חובה לשים משהו שייצב אותה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody