כמו חופשה מפנקת באילת: עוגת גבינה חמה של בית מלון

עוגת גבינה חמה של בית מלון זו עוגת גבינה אפויה, טעימה ופשוטה להכנה, חתוכה לריבועים, ממש כמו זו שמגישים בתבנית ענקית בארוחות הבוקר בבתי מלון
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

העוגה שמזכירה לי את טעמו המתוק של החופש - עוגת גבינה חמה, חתוכה לריבועים, כמו זו שמגישים בתבנית ענקית בארוחות הבוקר בבתי מלון.

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. בקערה גדולה טורפים גבינה וסוכר ומניחים בצד ל-5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה (לא מקציפים!) ביצים.
  3. מעבירים כ-1/3 מהתערובת לקערה קטנה יותר. מוסיפים (לקערה הקטנה) אינסטנט פודינג, קמח וקורנפלור. טורפים היטב עד שכל הגושים נעלמים. מחזירים את התערובת מהקערה הקטנה לגדולה ומערבבים. מערבבים פנימה צימוקים, אם רוצים.
  4. מוזגים את תערובת הגבינה לתבנית משומנת ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה תפוחה בשוליים ויציבה כמעט לגמרי (מעט רוטטת כשמזיזים את התבנית). העוגה אמורה להישאר בהירה (רק מתחילה להזהיב).
  5. מצננים מעט עד שהעוגה חוזרת לנפחה המקורי ומתייצבת מספיק כדי לאפשר חיתוך (בין 10 דקות לחצי שעה, לפי הסבלנות שלכם).
  6. פורסים לריבועים, מקשטים במייפל, בסירופ שוקולד או בדבש ומגישים בתבנית לשולחן (ממש כמו בבית מלון).
  7. שומרים במקרר ומגישים מחומם.

    כל המתכונים הכי טעימים לחג השבועות - עוגות גבינה, חטיפי גבינה, פיצות…

    בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

    קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות

    עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן

    ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים

    קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד

    בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה

    סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים

    פשטידת תירס ב-10 דקות

    כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין

    קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!

    עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (11)

    Avatar
    שרה

    האם אפשר להכין תחתית של ביסקוויטים לעוגה הזאת? ואולי לעשות שכבות? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בהחלט להכין תחתית ביסקוויטים, רצוי להיעזר במתכונים של עוגות גבינה אפויות למתכון מדויק. שכבות פחות יעבדו בסוג העוגה הזה. בהצלחה!

    Avatar
    אנגלינה

    מה זאת אומרת 11/2 קג גבענה לבנה

      Avatar
      Foody Foody

      קילו וחצי

    Avatar
    אביגיל אלחדד

    בס”ד היי אם אני רוצה להפחית בכמויות בין קילו לחצי קילו גבינה איך אתנהל עם שאר המצרכים?תודה רבה!!

      Avatar
      Foody Foody

      מורידים משאר המצרכים בהתאם. אם את משתמשת בחצי מכמות הגבינה שבמתכון – אז בחצי כמות גם משאר המצרכים

      Avatar
      אביגיל אלחדד

      תודה,בביצים זה מובן פשוט הכמויות לא זוגיות אז שאלתי(:

      Avatar
      Foody Foody

      לחצי כמות:
      750 גרם גבינה
      150 גרם סוכר (3/4 כוס)
      3 ביצים
      1/2 חבילה פודינג וניל (40 גרם)
      20 גרם קמח לבן (2 כפות)
      20 גרם קורנפלור
      חצי כוס צימוקים

      Avatar
      Foody Foody

      בטח 🙂

    Avatar
    אלי גרבי

    קרין יקרה אפשר להשתמש בשמנת חמוצה 15 אחוז במקום הגבינה?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody