עוגת גבינה אפויה גבוהה, אוורירית ולא נסדקת של קרין גורן

קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-25 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במי ברז עד 1/2 הגובה, או לפחות 3-2 כוסות. מפרידים את הביצים.
  2. מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן. עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות להתמוססות הסוכר, וטורפים לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.
  4. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
  5. מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה בעזרת הפלטה.
  7. ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה כדי לעזור לו להתקרר) ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).
  8. מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.

הערות

  • אל תיבהלו מהשינויים בגובה: העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (137)

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה (:

      Avatar
      טל

      העוגה נאפת בתוך המים או מעל?

      Foody team
      Foody team

      מעל. את העוגה מניחים על תבנית יבשה. בתחתית התנור מניחים עוד תבנית עם 2-3 כוסות של מים רותחים. בהצלחה.

    Avatar
    אורה

    איזה תבנית אני צריכה לעורה הזאת? ראיתי רשום 24ס”מ צריך התבנית צריכה להיות גבוהה? או תבנית רגילה 24ס”מ זה מספיק?

      Foody team
      Foody team

      תבנית אפייה רגילה בקוטר 24 תספיק. בהצלחה (:

      Foody team
      Foody team

      הכוונה לכוס מדידה אוניברסלית בנפח של 240 מ”ל. לא כוס חד פעמית.

    Avatar
    אלון פרי

    האם ניתן להחליף 3/4 כוס סוכר שנכנס לגבינות בדבש? זה פשוט מתאים לרוח החג

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיר סוכר בדבש. על כל כוס סוכר יש להשתמש ב-3/4 כוס דבש. בהצלחה!

    Avatar
    נופית נחום

    לגבי הגבינה לבנה- קניתי של 9 אחוז (לא שמתי לב ל5 אחוז) האם זה קריטי??

      Foody team
      Foody team

      לא קריטי. בהצלחה.

    Avatar
    סתיו

    במידה ורוצים להוסיף תחתית בצק פריך או ביסקווטים זה אפשרי ?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי להוסיף שכבה של בצק פריך ולאפות אותו מעט לפני שמוסיפים את המלית (שימו לב שלא יהיו “חורים” בחיבור בין התחתית לשולי התבנית כדי שהמלית לא תיזל החוצה מהתבנית). בהצלחה (:

    Avatar
    ירדן

    שלום, יש לי תבנית רינג של 28 ס”מ, יותר נמוכה בגובה, זה בסדר? כמו כן יש לי מיקסר ידני, האם זה יעבוד גם לעשות עוגה זו? תודה

      Foody team
      Foody team

      ברינג 28 העוגה לא תצא גבוהה (ויתכן שגם זמן האפייה יתקצר) קצת קשה “לשחק” עם עוגות גבינה כי האפייה שלהן מאד רגישה… אפשר להשתמש במיקסר ידני (:

    Avatar
    מירב

    הכנתי תעוגה בסיר גחנון שימנתי מלא כמו שאמרת איך אפשר לחלץ אותה לא שמתי נייר אפיה

      Foody team
      Foody team

      אפשר לעבור בזהירות על דפנות העוגה ולחלץ או פשוט להשאיר אותה בתבנית ולהגיש ישירקות מהתבנית. בהצלחה.

    Avatar
    Ildi Sharon Gutman Askapa

    בזכותך הצלחה לי העוגה , לא ידעתי שלא אמורה לאפות על טורבו .

      Foody team
      Foody team

      נהדר! כיף לשמוע!

      Avatar
      ענת שרויה

      הכנתי את העוגה בסיר ג’חנון 24 שמנתי ב20 גר מרגרינה יצאה גבוהה טעימה האורחים שלי אמרו יותר טעים מהקונדטוריה

    Avatar
    ריקה

    העוגה נפלאה, תפחה לגובה מדהים אך דיי ירדה בהמשך. מה ההמלצות למנוע זאת?

      Foody team
      Foody team

      ישנן מספר סיבות לנפילה של עוגות גבינה לכן מומלץ להקפיד על הכללים הבאים: 1. לשמן היטב את תחתית התבנית ודפנות התבנית עד למעלה. 2. לחמם היטב את התנור ולהכניס את העוגה לכמה דקות ראשונות בחום גבוה ורק אחכ להוריד את הטמפ של התנור ולהמשיך באפייה ארוכה (לפי הרשום במתכון) בשום שלב אין לפתוח את התנור. 3. בהקצפת יש לשמור על קצף יציב ותפוח גם כשמוסיפים את יתר הרכיבים ולקפל בתנועות עדינות ככל הניתן בכדי לא לפגוע בקצף. 4. לא לאפות בתנור בתוכנית טורבו. בהצלחה (:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody