עוגת גבינה אפויה גבוהה, אוורירית ולא נסדקת של קרין גורן

קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
  • קרין
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-25 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

מצרכים

מצרכים


עוגה


 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במי ברז עד 1/2 הגובה, או לפחות 3-2 כוסות. מפרידים את הביצים.
  2. מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן. עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות להתמוססות הסוכר, וטורפים לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.
  4. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
  5. מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה בעזרת הפלטה.
  7. ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה כדי לעזור לו להתקרר) ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).
  8. מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.

 

הערות

  • אל תיבהלו מהשינויים בגובה: העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (258)

Avatar

    Avatar
    רוני

    שכחתי את הקמח ויצאה עוגה מהממת !! פעם ראשונה שלא נסדקה ,תודה

      Avatar
      קרין גורן

      יפה! תודה על השיתוף

    Avatar
    שני ויצמן

    חייבת לציין שתמיד מכינה רק את העוגה הזאת והיא מושלמת אני מקבלת עליה ים של מחמאות לחה עסיסית וגבוהה

      Avatar
      קרין גורן

      כיף לקרוא, שני!

    Avatar
    לי

    היי הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות היא יצאה דחוסה במרקם גלעיני לא טעימה ונאלצתי לזרוק לפח , במקרה גם דודה שלי הכינה את העוגה וגם לה העוגה היתה לא אכילה בצה טעינו ? עקבנו אחרי ההוראות

      Avatar
      קרין גורן

      היי לי, מצטערת לקרוא שכך יצא. מקווה שהאפייה הבאה תהיה מוצלחת יותר. ממליצה לעבור על שלבי ההכנה ולבדוק אם משהו התפספס. העוגה אמורה לצאת כמו שצריך 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות