עוגת גבינה אפויה גבוהה, אוורירית ולא נסדקת של קרין גורן

קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-25 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במי ברז עד 1/2 הגובה, או לפחות 3-2 כוסות. מפרידים את הביצים.
  2. מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן. עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות להתמוססות הסוכר, וטורפים לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.
  4. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
  5. מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה בעזרת הפלטה.
  7. ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה כדי לעזור לו להתקרר) ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).
  8. מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.

הערות

  • אל תיבהלו מהשינויים בגובה: העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (159)

Avatar

    Avatar
    כרמית כהן

    היי, אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור אם כן מה הכמות תודה

      Foody team
      Foody team

      מאחר ובמצרכים יש כבר קורנפלור, החלפת הקמח בעוד קורנפלור עלולה להיות מורגשת בטעם. הקמח תפקידו לייצב מעט ולספוג את נוזלי הגבינה. אפשר לנסות לוותר לגמרי על הקמח ולהוסיף עוד 1-2 כפות קורנפלור במקום (ולא עוד חצי כוס). בהצלחה!

    Avatar
    אושרת

    היי, בשלב הראשון שמנמיכים את התנור ל 150 פתחתי את דלת התנור כפי שכתוב ואני מגלה שהעוגה ממש באמצע יש שקע ענק ובצדדים גבוה..למה?

      Foody team
      Foody team

      מאחר ויש שינויי טמפ’ בין תנורים שונים, כדאי בפעם הבאה להכניס את העוגה בחום גבוה (כפי שמצוין במתכון וכפי שנשמע שעשית) ולהמתין כמה דקות נוספות עד שהעוגה תופחת (גם באמצע). רק אחכ להנמיך את חום התנור ולהמשיך באפייה (“מכת” החום הראשונית הכרחית לתפיחת העוגה). בהצלחה רבה!

    Avatar
    שמרית אלוש

    האם אפשר לאפות את עוגת הגבינה הנל בתבנית של עוגת התפוזים העגולה עם הרגליים שהופכים אותה????

      Foody team
      Foody team

      רצוי לאפות בתבנית עגולה ללא “חור” באמצע. עוגות גבינה הן מאד רגישות לשינויי טמפ’ ואפייה ובתבנית מסוג זה החום מתפזר באופן שונה ועלול לפגום בתוצאה.

    Avatar
    חנן

    שלום . במה אפשר להחליף את הגינת שמנת 30%

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף בגבינת מסקרפונה או בגבינה שמנה אחרת. בהצלחה!

    Avatar
    ליפז

    אני לצפות את העוגה בציפוי שוקולד פררו רושה או שוקולד מריר ?

      Foody team
      Foody team

      אפשר לצפות את העוגה בשכבה דקה של גנאש או ציפוי אחר ורק כאשר העוגה קרה לחלוטין (רצוי אפילו אחרי לילה במקרר). בהצלחה(:

    Avatar
    ריקי

    הכמתי את העוגה בדיוק לפי המתכון.מרגרינה מרוחה היטב ובנדיבות ועדין נהיה לי קרעים למעלה.מדוע?

      Foody team
      Foody team

      עוגות גבינה נוטות להסדק בחלקן העליון בגלל אפייה לא מדויקת. רצוי לשים את התבנית בבן מארי (את תבנית העוגה בתוך תבנית עם קצת מים, בלי שהמים כמובן יגעו בתערובת של העוגה) לאפות תחילה בחום גבוה (220 מעלות) ואז להוריד את הטמפ’ לאפייה ממושכת. אין להפעיל את התנור על תוכנית טורבו אלא על חום עליון ותחתון בלבד. בהצלחה!

    Avatar
    הדר ימיני

    מעולםםםם לא יצאה לי עוגה כל כך מושלמתת!! לא נסדקה לא התרסקה ! הוספתי גרידת לימון ושמנת מתוקה במקום גבינת שמנת שלא היתה ואת קערת הגבינות שהיט כל הלילה במסננת עם נייר סופג,עירבבתי גם במיקסר יצא מהמםםם לקטלוג!! את אלופה חולה על המתכונים שלךךךך מלכה!

      Foody team
      Foody team

      את אלופה ומלכה! כל הכבוד!!!

    Avatar
    עמית אביבי

    היי.אני מכינה את העוגה באופן קבוע.היא מושלמת!!

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף! תודה רבה (:

    Avatar
    עמית אביבי

    היי.אפשר עם קמח ללא גלוטן?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ במתכון זה להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן.

    Avatar
    תהילה אביטן

    רציתי לדעת כמה זמן (הכי הרבה) שהעוגה יכולה להשאר במקרר(שלמה-בלי לפתוח אותה)

      Foody team
      Foody team

      עוגת גבינה תשמור על טעמה הטרי והטעים יומיים במקרר בתנאי שהיא לא נחתכה ונשמרה בכלי אטום (המונע ריחות וטעמי מקרר…). תהנו (:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody