עוגת גבינה אפויה גבוהה, אוורירית ולא נסדקת של קרין גורן

קרין גורן מכינה עוגת גבינה אפויה, גבוהה ואוורירית במיוחד, שלא נסדקת ולא צונחת. מלכת שבועות הבלתי מעורערת
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-25 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במי ברז עד 1/2 הגובה, או לפחות 3-2 כוסות. מפרידים את הביצים.
  2. מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן. עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות להתמוססות הסוכר, וטורפים לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.
  4. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, כף כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס, ולא “עננים” יבשים.
  5. מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות לאיחוד.
  6. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מיישרים את פני הבלילה בעזרת הפלטה.
  7. ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה כדי לעזור לו להתקרר) ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).
  8. מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.

הערות

  • אל תיבהלו מהשינויים בגובה: העוגה תופחת במהלך האפייה ובמהלך הצינון יורדת חזרה לגובה המקורי.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

Avatar

    Avatar

    העוגה ניסדקה מאוד..מה עשיתי לא נכון?

      Avatar
      Foody Foody

      היי יוליה, לסדקים בעוגת גבינה יש הרבה סיבות אפשריות. יכול להיות שהתנור היה חם מדי והעוגה עלתה מהר מדי, יכול להיות שהתבנית לא הייתה משומנת היטב והעוגה נדבקה קצת לדפנות, ולפעמים זה פשוט קורה 🙂 בפעם הבאה, אם נוצרים סדקים, תמיד אפשר להכין ציפוי של שמנת חמוצה ולהסתיר אותם.

      Avatar
      Foody Foody

      לא, משום שעוגת גבינה טובה חייבת גם גבינה שמנה שתורמת ליציבות ולקרמיות.

    Avatar

    אם התבנית העגולה שלי לא מספיק גבוהה האם אני יכולה להגביה אותה באמצעות נייר אפייה ולשמן אותו ?

    Avatar
    ציפורה עשור

    העוגה יצאה ממש ממש טעימה, אבל נסדקה למרות ששימנתי היטב את התבנית, יתכן בגלל ששמתי את התנור על טורבו?

      Avatar
      Foody Foody

      מאוד יכול להיות. מוטב לאפות באפייה רגילה שבה החום מבוקר יותר ועולה בהדרגה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody