
-
מרכיבים11
-
הכנה 35 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת ריבת חלב חגיגית ויפה המשדכת שני טעמים שאני מאוד אוהבת – שוקולד וריבת חלב. שכבת הבסיס היא עוגת שוקולד וביסקוויטים (וגם קצת ריבת חלב) ללא אפייה – מזכירה קצת את כדורי השוקולד של פעם; מעליה מכינים שכבת מוס ריבת חלב בקלי קלות (עם פודינג ריבת חלב). מצפים את העוגה בשוקולד, ואם כל זה לא מספיק – מקשטים אותה בפסים של ריבת חלב.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים לעוגת ריבת חלב
מצרכים לעוגת ריבת חלב
שכבת שוקולד, פתי בר וריבת חלב
-
250 גרם פתי בר וניל
-
200 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כוס ריבת חלב
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
שכבת מוס ריבת חלב
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות ריבת חלב
ציפוי
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד מריר
קישוט
-
2 כפות ריבת חלב

אופן הכנה
- מכינים את שכבת השוקולד, הביסקוויטים וריבת החלב: ממיסים יחד שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה (בסיר על אש קטנה או במיקרוגל). מסירים מהאש ומצננים 5 דקות.
- שוברים גס את הביסקוויטים, מערבבים פנימה ומשטחים את התערובת בתבנית משומנת.
- מכינים את מוס ריבת החלב: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה ופודינג ריבת חלב לקרם יציב (אם משתמשים בפודינג וניל + ריבת חלב, מקציפים את השמנת והפודינג לקרם יציב ומוסיפים את ריבת החלב לקראת סוף ההקצפה).
- משטחים מעל תערובת השוקולד. מעבירים למקפיא לשעה, להתייצבות.
- מכינים את הציפוי ומקשטים: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה (מטלטלים בעדינות את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני השטח).
- שמים את ריבת החלב לקישוט בשקית ניילון קטנה וגוזרים פתח קטן בשפיץ. מזלפים פסים של ריבת חלב על ציפוי השוקולד. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים-שלוש, לפני ההגשה.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את שכבת השוקולד, הביסקוויטים וריבת החלב: ממיסים יחד שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה (בסיר על אש קטנה או במיקרוגל). מסירים מהאש ומצננים 5 דקות.
- שוברים גס את הביסקוויטים, מערבבים פנימה ומשטחים את התערובת בתבנית משומנת.
- מכינים את מוס ריבת החלב: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה ופודינג ריבת חלב לקרם יציב (אם משתמשים בפודינג וניל + ריבת חלב, מקציפים את השמנת והפודינג לקרם יציב ומוסיפים את ריבת החלב לקראת סוף ההקצפה).
- משטחים מעל תערובת השוקולד. מעבירים למקפיא לשעה, להתייצבות.
- מכינים את הציפוי ומקשטים: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה (מטלטלים בעדינות את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני השטח).
- שמים את ריבת החלב לקישוט בשקית ניילון קטנה וגוזרים פתח קטן בשפיץ. מזלפים פסים של ריבת חלב על ציפוי השוקולד. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים-שלוש, לפני ההגשה.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (26)
אם מכינה בתבנית מלבנית, האם הכמות מתאימה לחד”פ בינוני או ענק?
לחד”פ בינוני כן, לענק לא – יש צורך להכפיל כמויות.
האם הכמויות משתנות בתבנית עגולה 26?
כן, אחרת העוגה תיצא נמוכה. כדאי להוסיף בין 25% ל-50% מהמסה
האם ניתן לשים ממרח אחר במקוםריבת חלב? ואם כן האם זה יהיה באותם כמויות?
כן, אותה הכמות. אפשר למשל לנסות נוטלה לטעם שוקולדי