עוגת אלפחורס – עוגת שכבות בטעם ריבת חלב וקוקוס

טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    10 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    18

אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ריבת חלב מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות.

מצרכים להכנת עוגת אלפחורס

תחתית בצק עוגת אלפחורס

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 1 ביצה L
  • 2 חלמונים L
  • 1 1/2
    כוסות או 210 גרם קורנפלור
  • 1/2
    כוס או 70 גרם קמח לבן
  • 1/2
    כף או 5 גרם אבקת אפייה

ציפוי תחתית

  • 1/2
    קופסה או 165 גרם ריבת חלב
  • 2 כפות קוקוס טחון

מוס שוקולד לבן וקוקוס

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/4
    כוס או 60 מ"ל חלב 3%
  • 3
    מיכלים או 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1
    כוס או 240 מ"ל חלב 3%
  • 1
    חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1
    כוס או 85 גרם קוקוס טחון

ציפוי וקישוט

  • 1/2
    קופסה או 165 גרם ריבת חלב
  • 2
    כפות או 30 מ"ל חלב 3%
  • 2 כפות קוקוס טחון

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. ממיסים את החמאה. שוברים את השוקולד לקוביות.
  2. מכינים תחתית עוגת אלפחורס: בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד. מצננים קלות.
  3. מורחים 1/2 צנצנת ריבת החלב על תחתית הבצק ומפזרים את הקוקוס מעל. מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
  4. מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורת החדר.
  5. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים את הקוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד. משטחים את המוס בתבנית ומעבירים למקפיא ללילה.
  6. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את ריבת החלב והחלב כ-1/2 דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
  7. מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ריבת חלב מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות. כמה דקות עבודה והיא שלכם.