עוגת אלפחורס – עוגת שכבות בטעם ריבת חלב וקוקוס

טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    10 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    18

אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ריבת חלב מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות.

מצרכים להכנת עוגת אלפחורס

תחתית בצק עוגת אלפחורס

ציפוי תחתית

מוס שוקולד לבן וקוקוס

ציפוי וקישוט

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. ממיסים את החמאה.
  2. מכינים תחתית עוגת אלפחורס: בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד. מצננים קלות.
  3. מורחים 1/2 צנצנת ריבת החלב על תחתית הבצק ומפזרים את הקוקוס מעל. מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
  4. מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורת החדר.
  5. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים את הקוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד. משטחים את המוס בתבנית ומעבירים למקפיא ללילה.
  6. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את ריבת החלב והחלב כ-1/2 דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
  7. מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (67)

    Avatar
    נועה

    מה לעשות אם הקרם יצא לי נוזלי מידי?

      Foody team
      Foody team

      אם הכוונה למוס, אל דאגה, הוא מתייצב במקפיא (:

    Avatar
    שלי

    התבנית בסרטון נראית גבוהה מהתבנית הסטנדרטית. אכן?

      Foody team
      Foody team

      אכן מעט יותר גבוהה מתבנית סטנדרטית.

    Avatar
    מיכל

    היי אני רוצה להכין עוגיות מהבצק שנשאר. חוץ מלקרר את הבצק יש עוד משהו צריך לעשות?

      Foody team
      Foody team

      אכן כדאי לקרר את הבצק ואז לקרוץ ממנו עוגיות. בהצלחה (:

      Foody team
      Foody team

      משום שיש לקרר את המוס לילה שלם במקרר לצורך התייצבות. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ריבת חלב מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות. כמה דקות עבודה והיא שלכם.