עוגת אלפחורס – עוגת שכבות בטעם ריבת חלב וקוקוס

טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ממרח רפאלו מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות.

מצרכים להכנת עוגת אלפחורס

מצרכים להכנת עוגת אלפחורס


תחתית בצק עוגת אלפחורס

ציפוי תחתית

מוס שוקולד לבן וקוקוס

ציפוי וקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. ממיסים את החמאה.
  2. מכינים תחתית עוגת אלפחורס: בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד. מצננים קלות.
  3. מורחים 1/2 צנצנת ריבת החלב על תחתית הבצק ומפזרים את הקוקוס מעל. מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
  4. מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורת החדר.
  5. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים את הקוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד. משטחים את המוס בתבנית ומעבירים למקפיא ללילה.
  6. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את ממרח הרפאלו\באונטי והחלב כ-1/2 דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
  7. מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (206)

Avatar

    Avatar
    יעל

    היי קרין ,שמנת מתוקה להקצפה 32% זה בסדר?

      Avatar
      קרין גורן

      הי יעל. כן, זה בסדר גמור

    Avatar
    מירי

    היי האם ניתן לוותר על הציפוי?

      Avatar
      קרין גורן

      הי מירי, כן ניתן.

    Avatar
    רות

    אם אני מכינה את העוגה כמה ימים מראש , כדאי לשמור אותה במקפיא או במקרר ? ואם כדאי לשמור אותה במקפיא אז כמה זמן מראש כדאי להוציא אותה מהמקפיא בשביל שתיהיה ראויה לאכילה …?

      Avatar
      קרין גורן

      אם זה יום אחד, אז במקרר. אם יותר, אז במקפיא, ולהוציא את העוגהל מקרר להפשרה לילה לפני.

הצג עוד

קטגוריות

אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ריבת חלב מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות. כמה דקות עבודה והיא שלכם.