עוגת אלפחורס – עוגת שכבות בטעם ריבת חלב וקוקוס

טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
טייק אוף על העוגייה הדרום אמריקאית המפורסמת - עוגת אלפחורס, עוגת שכבות מוס חגיגית ומושחתת בטעמי ריבת חלב, קוקוס ושוקולד לבן
  • קרין
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ממרח רפאלו מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות.

מצרכים להכנת עוגת אלפחורס

מצרכים להכנת עוגת אלפחורס


תחתית בצק עוגת אלפחורס

ציפוי תחתית

מוס שוקולד לבן וקוקוס

ציפוי וקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. ממיסים את החמאה.
  2. מכינים תחתית עוגת אלפחורס: בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד. מצננים קלות.
  3. מורחים 1/2 צנצנת ריבת החלב על תחתית הבצק ומפזרים את הקוקוס מעל. מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
  4. מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורת החדר.
  5. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים את הקוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד. משטחים את המוס בתבנית ומעבירים למקפיא ללילה.
  6. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את ממרח הרפאלו והחלב כ-1/2 דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
  7. מקשטים במעגל של קוקוס ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).

    רוצים להכין את המתכון? כל מוצרי המזווה המתוק שבמתכון מחכים לכם כאן! איזה כיף!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (128)

Avatar

    Avatar
    תמר

    היי הבצק יצא לי נוזלי… למה ? אפשר לשפר אותו או לזרוק?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להוסיף עוד קצת קמח

הצג עוד

קטגוריות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אוהבים עוגיות אלפחורס? קבלו את גרסת העוגה! עוגת אלפחורס חגיגית ומרשימה במיוחד שמורכבת מבסיס עוגיית אלפחורס ענקית, מוס שוקולד לבן וקוקוס וציפוי ריבת חלב מושחת שנוזל על הדפנות. עוגת אלפחורס נהדרת לאירוח, ימי הולדת ואירועים מיוחדים שמכינים בקלי קלות. כמה דקות עבודה והיא שלכם.