עוגיות שוקולד צ`יפס חצי חצי

עוגיות שוקולד צ`יפס חצי חצי אלה עוגיות חמאה בשני צבעים עם תוספת שוקולד צ'יפס, במיוחד לאנשים שמתקשים להחליט מה בא להם יותר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

אם יש משהו שאני שונאת זה להחליט. קשה לי לבחור בין סגול לכתום (אז אני לובשת שחור), אני מתלבטת אם בא לי סרט או מסעדה (ובסוף נשארת בבית), ואני פשוט לא מסוגלת להחליט איזה נעליים הכי יפות בחנות (תירוץ מצוין לקנות שני זוגות).

יום אחד, כשלא הצלחתי להחליט איזה עוגיות שוקולד צ’יפס להכין - וניל או שוקולד, פשוט הכנתי את שתיהן ביחד - וכך נולדו להן עוגיות חצי חצי. עכשיו נשארה רק עוד החלטה אחת קטנה: תה או קפה ליד (אולי שוקו?).

מצרכים

בצק

תערובת בהירה

תערובת כהה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מכינים את שתי התערובות ומצננים: מחלקים את הבצק ל-2 קערות באופן שווה. לקערה אחת מוסיפים קמח ושוקולד צ’יפס מריר ומערבבים היטב.
  4. לקערה שנייה מוסיפים קקאו ושוקולד צ’יפס לבן ומערבבים היטב. אפשר לעצב את העוגיות מיד, אבל עדיף להעביר את שתי התערובות למקרר לשעה-שעתיים (כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול).
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות. בידיים רטובות מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים בקוטר 3 ס”מ. מצמידים כל זוג כדורים (בצבעים שונים) ומגלגלים מעט (בעדינות! תוך שמירה על הדוגמא) ליצירת כדור אחד גדול.
  6. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (שופטים לפי שולי התערובת הבהירה, כמובן). מצננים מעט ומגישים.
  7. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    נאיה

    האם צריך להמיס ט. החמאה לפני?

      תמר שורצברד

      אין צורך, אבל החמאה צריכה להיות מאוד רכה ולכן כדאי להוציאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody