עוגיות פרח ריבה

מתכונים פשוטים ונוסטלגיים הם החיים! תכירו את עוגיות פרח ריבה - עוגיות חמאה פריכות ומתוקות בצורת סנדוויץ', פשוטות להכנה, עם מרכז אדום של ריבה
מתכונים פשוטים ונוסטלגיים הם החיים! תכירו את עוגיות פרח ריבה - עוגיות חמאה פריכות ומתוקות בצורת סנדוויץ', פשוטות להכנה, עם מרכז אדום של ריבה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות


 

אופן הכנה

  1. מעבדים במעבד מזון קמח, מלח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית. מעבירים לקערה ומוסיפים חלב בהדרגה. לשים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה עד שעתיים למקרר, להתייצבות.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים לפרחים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מהשאריות מרדדים וקורצים שוב. קורצים את המרכז ממחצית הפרחים. אפשר לרדד שוב גם את השאריות האלה ושוב לקרוץ פרחים.
  3. אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים לחלוטין.
  4. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות מעל הפרחים עם החור במרכז. ממלאים את הפרחים השלמים בכפית ריבה. מרכיבים עוגייה עם אבקת סוכר (וחור) מעל כל תחתית עם ריבה לקבלת סנדוויץ’.
  5. שומרים בשכבה אחת בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (100)

Avatar

    Avatar
    חיה

    יש אפשרות להכניס למקפיא לחצי שעה 40 דקות במקום שעה שעציים במקרר

      Avatar
      קרין גורן

      כן

    Avatar
    נירה

    עוגיות מושלמות, הייתי מכינה אותן מלא ,אבל כיום משתדלת להוריד בסוכר. האם אפשר להוריד לחצי כמות סוכר ? תודה

      Avatar
      קרין גורן

      היי נירה, כן, אפשרי (אפשר גם להחליף בתחליף סוכר)

      Avatar
      ליאור

      היי קרין 🩷 משומה הבצק לא מתקשה לי.. והוא מתרכך נורא מהר ובלתי אפשרי לרדד אותו בכלל.. יודעת מה הסיבה אולי? היה במקרר כמה שעות ועדיין לא עזר.. 😵‍💫

      Avatar
      קרין גורן

      היי ליאור, חשוב שהחמאה בבצק תהיה קרה ולא רכה

    Avatar
    חנה

    היי, קודם כל תודה רבה! הכנתי את המתכון כמה פעמים. אחד המתכונים המעולים שתמיד כיף לחזור אליהם. העוגיות פריכות ומעולות. רוצה לשאול האם יש דרך לאפות את הריבה עם העוגיות על מנת שהריבה תצא קצת סטיקית כמו העוגיות של הסבתות שאופות עם הריבה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי חנה, תודה רבה על המילים הטובות. אפשר לעשות שקע בעוגיות ולשים ריבה לפני האפייה

      Avatar
      עזריה שוורץ

      היי אפשר לעשות את זה פרווה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי עזריה, כן, מחליפים את החמאה במחמאה, ואת החלב בחלב צמחי, כמו חלב סויה, שקדים או שיבולת שועל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות