עוגיות פרח ריבה

מתכונים פשוטים ונוסטלגיים הם החיים! תכירו את עוגיות פרח ריבה - עוגיות חמאה פריכות ומתוקות בצורת סנדוויץ', פשוטות להכנה, עם מרכז אדום של ריבה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

עוגיות

אופן הכנה

  1. מעבדים במעבד מזון קמח, מלח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית. מעבירים לקערה ומוסיפים חלב בהדרגה. לשים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה עד שעתיים למקרר, להתייצבות.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים לפרחים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מהשאריות מרדדים וקורצים שוב. קורצים את המרכז ממחצית הפרחים. אפשר לרדד שוב גם את השאריות האלה ושוב לקרוץ פרחים.
  3. אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים לחלוטין.
  4. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות מעל הפרחים עם החור במרכז. ממלאים את הפרחים השלמים בכפית ריבה. מרכיבים עוגייה עם אבקת סוכר (וחור) מעל כל תחתית עם ריבה לקבלת סנדוויץ’.
  5. שומרים בשכבה אחת בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (30)

    Avatar
    מיכל זוהר

    שקית אבקת סוכר זה 100 גר אז איך רשום 100 גר או 2 שקיות? משהו בכמויות לא ברור יצא לי בצק דביק מאוד אחרי הוספת החלב. מה לא בסדר? הכנתי הכל ידני בלי מעבד ובלי מיקסר לישה ידנית

      Avatar
      אננה

      צודקת – 2 שקיות זה 200 גר, זו הכמות הנכונה – אין צורך להוסיף את החלב – בקיצור הרבה טעויות במתכון פשוט מאוד

    Avatar
    דניאל

    איך אני מכינה את הצורה של הסהרונים זה קורצן? ואפשר מאותו בצק נכון?

    Avatar
    אורטל

    היי רציתי לדעת כמה אבקת סטכר צריך לשים 100 גרם או שתי שקיות אבקת סוכר לא מובן בכלל

      Foody team
      Foody team

      היי, יש להשתמש ב-100 גרם אבקת סוכר (או 2 שקיות בדרך כלל משקל שקית אחת הוא 50 גרם). בהצלחה!

    Avatar
    קארין

    כמה עוגיות יוצאות מהמתכון?

      Foody team
      Foody team

      היי, מתקבלות כ-25 עוגיות (סופיות, כלומר של 2 שכבות).

    Avatar
    הילית

    במה אפשר להחליף את החלב? אני רוצה פרווה

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף לחלב שקדים או סויה או שמנת צמחית. בהצלחה (:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody