עוגיות מקרון שוקולד

עוגיות מקרון שוקולד אלה עוגיות סנדוויץ' צרפתיות מפורסמות ללא גלוטן על בסיס שקדים טחונים, שידרשו מכם הרבה תשומת לב ויחס, אבל יתגמלו ובענק
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

אמורים לבטא את השם “מקרו” (עם אף סתום ומבטא כאילו אכלתם משהו חמוץ), אבל אני קוראת להן בחיבה “מקרוֹנים” (כמו הספגטי). איך שלא תקראו להם, חשוב שתעקבו אחרי ההוראות בדיוק. לי זה לקח המון ניסיונות, קורס אחד בצרפתית ותפילה קטנה - עד שהגעתי למתכון ביתי של מקרונים שמצליחים בכל פעם בצורה אחידה. לכם נשאר רק לעקוב אחרי המתכון באופן מדויק. מקרונים מושלמים? בקרוב אצלכם!

מצרכים

אופן הכנה

  1. מנפים במסננת אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו (שימו לב - משתמשים במסננת ולא בנפה של קמח - החורים שלה קטנים מדי למעבר השקדים). אם כמות שאריות השקדים גדולה מכף - משלימים את החסר עם עוד אבקת שקדים מסוננת.
  2. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית (לא גבוהה!) בערך דקה, עד שהקצף נראה כמו בועות סבון. מוסיפים סוכר בהדרגה, כף שטוחה בכל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. מקציפים עוד דקה בערך אחרי סיום הוספת הסוכר - הקצף אמור להיות לבן בוהק ויציב אבל עדיין רך כמו קרם (מזכיר קצף גילוח).
  3. מעבירים את הקצף לקערה שטוחה ורחבה (כדי להקל על הקיפול) ומוסיפים את תערובת אבקות הסוכר, השקדים והקקאו. מערבבים בתנועות קיפול בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת אחידה. בהתחלה ייראה לכם שיש המון חומרים יבשים על מעט קצף, אבל אחרי דקה של קיפול התערובת תתחיל להתאחד ולהיות דייסתית ודביקה - וזה בדיוק המרקם המבוקש. לקראת סיום הקיפול מוסיפים (רק אם רוצים) צבע מאכל אדום (להדגשת הגוון החום אחרי האפייה).
  4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה (בקוטר 10-12 מ”מ) ומזלפים עיגולים בקוטר של 4 ס”מ בערך, באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. העיגולים ישתטחו לשלוליות וזה בסדר.
  5. מניחים בצד לחצי שעה-שעה, עד שהעוגיות מתייבשות מעט ואינן דביקות למגע. לקראת סיום זמן המנוחה, מחממים תנור ל-160 מעלות.
  6. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, קריספיות למגע בחוץ ועדיין רכות בפנים (אפשר לפתוח אחת כדי לוודא) היזהרו מאפיית יתר.
  7. מצננים את העוגיות מעט ומפרידים מנייר האפייה. מרכיבים סנדביצ’ים עם ממרח שוקולד ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (24)

Avatar

    Avatar
    מיאל

    האם אפשר לוותר על הקקאו? צריך להוסיף משהו במקום?

    Avatar
    אפרת

    אני חוששת להכין לפי התגובות נירא שזה קשה אפשר סרטון ליראות איך זה יוצא וזה יותר מובן עם סרטון תודה אפרת

      Foody team
      Foody team

      למתכון המקרונים לא מצורף סרטון הכנה…

    Avatar
    יפית ברקוביץ

    המתכון שלך יוצא לי מושלם. כמו כל המתכונים שלך שאני מכינה. רוצה לפי המתכון הזה להכין בצבעי מאכל שונים. אז מורידה את הקקאו וכמה מוסיפה אבקת שקדים או אבקת סוכר כדי להגיע למרקם שלך פה? ואז להוסיף צבע מאכל? כי ניסיתי מהרשת מתכונים של מקרונים ורודים ולא הגעתי לתוצאה של המקרונים המדהימים שלך פה

      Foody team
      Foody team

      אפשר להוריד את אבקת הקקאו מהמתכון מבלי להוסיף אבקת שקדים וסוכר. את צבע המאכל יש להוסיף לקצף הביצים אך רצוי לא לקפל את הצבע יותר מדי לקצף כי הוא עלול להשבר ואז המקרונים יצאו שטוחים מדי. בהצלחה!

    Avatar
    א פ

    יש אפשרות להוסיף סרטון? כי יש לי אינטרנט חסום ולא נפץח לי היוטיוב תודה

      Foody team
      Foody team

      לצערנו אין למתכון זה סרטון כרגע. מקוים להשלים בהקדם סרטון מתאים.

      Foody team
      Foody team

      חשוב רק ליופי של הצבע, כי אבקת קקאו לבד לא עושה את העבודה עד הסוף.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody