עוגיות חמסה

עוגיות חמסה אלה עוגיות מבצק חמאה פריך על בסיס חלב, פשוטות להכנה ומאוד טעימות, שאפשר לקשט בברכה כתובה או קישוט סוכר פשוט ומהמם
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

עוגיות מבצק חמאה פריך על בסיס חלב. אם רוצים לקשט בברכה כתובה מוותרים על פיזור הסוכר לפני האפייה. אחרי האפייה והקירור מעטרים את העוגיות המוכנות בג’לי עם צבע מאכל, שמיועד לכתיבה (להשיג בחנויות מתמחות).

מצרכים

בצק

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם קמח לבן
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/4 כוס חלב 3%

קישוט

  • סוכר לבן

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
  2. מנפים קמח ומלח. מוסיפים חלב יחד עם 1/2 כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה, כדי לקבל מרקם נוח לעבודה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
  6. קורצים בעזרת חותכן חמסה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים סוכר מעל ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody