עוגה לפסח של מרינה רוזנגרטן

תכירו עוגה לפסח של מרינה רוזנגרטן - עוגת מוס שוקולד עשירה, גבוהה, מרשימה וחגיגית, בלי טיפה של קמח. מתאימה גם לנמנעים מגלוטן
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

בעוגת המוס הזו אין טיפה אחת של קמח, אבל ביצים לעומת זאת לא חסרות…

שימו לב גם להצעת הקישוט של מרינה (לגרסת פרווה ניתן להחליף את החמאה בקישוט במרגרינה בטעם חמאה, ואת השוקולד הלבן בשוקולד לבן פרווה).

מצרכים

עוגה

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים. קוצצים אגוזים.
  2. ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי (סיר קטן הממוקם מעל סיר עם מים רותחים) תוך כדי ערבוב.
  3. בקערת המערבל, מקציפים את החלבונים ו-2/3 כוס מתוך הסוכר, עד קבלת קצף יציב.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את המרגרינה, החלמונים והסוכר שנותר. מוסיפים לתערובת החלמונים את השוקולד המומס ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
  5. מעבירים לתערובת את קצף החלבונים ומאחדים פנימה בתנועות קיפול.
  6. יוצקים מחצית מהתערובת המוכנה לתבנית (את יתרת התערובת שומרים במקרר) ואופים כ-20 דקות.
  7. יוצקים מעל העוגה האפויה את התערובת שנותרה. מקררים את העוגה במקפיא לפחות 4 שעות, להתייצבות המוס.
  8. מקשטים: על אש קטנה ממסים בסיר את השוקולד הלבן עם החמאה. מצננים מעט.
  9. מכניסים את תערובת השוקולד לשקית זילוף ומזלפים ממרכז העוגה בתנועות סיבוביות צורה של שבלול. אם בא לכם אפשר במקום זה לכתוב “חג שמח” “פסח כשר” או כל דבר אחר.
  10. כ-30 דקות לפני ההגשה, מעבירים למקרר. העוגה במיטבה כשהיא קפואה למחצה.

הערות

  • לגרסת פרווה ניתן להחליף את החמאה בקישוט במרגרינה בטעם חמאה, ואת השוקולד הלבן בשוקולד לבן פרווה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody