עוגת סופלה שוקולד עם מוס שוקולד לבן
עוגת סופלה שוקולד עשירה ונימוחה עם הפתעה מתוקה של מוס שוקולד לבן באמצע. השוקולדיות של הסופלה יחד עם האווריריות של המוס יוצרים מנה מושלמת!
עוגת סופלה שוקולד עשירה ונימוחה עם הפתעה מתוקה של מוס שוקולד לבן באמצע. השוקולדיות של הסופלה יחד עם האווריריות של המוס יוצרים מנה מושלמת!
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
6 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
300 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
מוס שוקולד לבן
-
1 1/2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
4 כפות ממרח שוקולד לבן
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- ממיסים בקערה במיקרוגל שוקולד, חמאה ושמנת.
- מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
- מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה נסדקת בהיקף והיא יציבה בלחיצה קלה (היא תהיה רכה מאוד אבל ספוגית ולא נוזלית).
- מצננים ולא נבהלים כשהעוגה שוקעת במרכז.
- מקציפים שמנת ופודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח שוקולד לבן ומקציפים לאיחוד בלבד.
- משטחים בשקע העוגה. שומרים את העוגה עטופה במקרר ולפני ההגשה מסדרים קישוטים מעל.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- ממיסים בקערה במיקרוגל שוקולד, חמאה ושמנת.
- מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
- מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה נסדקת בהיקף והיא יציבה בלחיצה קלה (היא תהיה רכה מאוד אבל ספוגית ולא נוזלית).
- מצננים ולא נבהלים כשהעוגה שוקעת במרכז.
- מקציפים שמנת ופודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח שוקולד לבן ומקציפים לאיחוד בלבד.
- משטחים בשקע העוגה. שומרים את העוגה עטופה במקרר ולפני ההגשה מסדרים קישוטים מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)