מדלן בננה

מדלן הן עוגיות צרפתיות מפורסמות, רכות ועסיסיות, בגרסה הזאת הן מובאות בצורת קונכיה ובטעם בננה עדין, שמכינים בתבנית יפה שעל שמה הן קרויות - תבנית מדלן
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 1/4
    כוסות או 250 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים L
  • 3
    גדולות או 300 גרם בננות
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון טחון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מועכים בננות במזלג למחית גסה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים בננות ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון. מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. ממלאים תבנית מדלנים משומנת בתרסיס שמן בתערובת.
  5. אופים 15-20 דקות, עד שהמדלנים קפיציים למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). זהירות לא לייבש באפיית יתר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody