לחמניות חלב במילוי גבינה וביכורי ענבים

לחמניות חלב במילוי גבינה וביכורי ענבים אלה לחמניות שמרים רכות ונימוחות, פשוטות להכנה וסופר טעימות, עם גבינת ריקוטה וענבים עסיסיים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק

  • 3 1/2 כוסות קמח לבן
  • 25
    גרם או 1/2 קובייה שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס חלב פושר
  • 1 ביצה L
  • 1 חלמון L
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח דק

מלית

  • 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 1 חופן ענבים

זיגוג

  • 1 ביצה L
  • 1 כף מים
  • 1 כף סוכר לבן

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חלמון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 7-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק וקצת דביק. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מרכיבים, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. משטחים בידיים כל כדור לעיגול וממלאים בכף גבינת ריקוטה. מניחים מעל הגבינה 2-3 חצאי ענבים. אוספים את שולי הבצק מעל המלית ומהדקים לקבלת כדור. מניחים את הכדורים בתבניות משומנות, כשהתפר כלפי מטה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  4. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים סוכר גבישי (אפשר סוכר רגיל במקום) ואופים 15 דקות, עד שהלחמניות זהובות וריחניות. מצננים מעט ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody