טריקולד

טריקולד זו עוגת מוס שוקולד מפורסמת ללא אפייה שמורכבת משלוש שכבות בשלושה טעמי וצבעי שוקולד שונים ומעולים. עוגה שכל אחד ישמח לזלול
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

תחתית בראוניז

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 2 ביצים L
  • 2/3
    כוס או 120 גרם סוכר לבן
  • 4
    כפות או 40 גרם קמח לבן
  • 3
    כפות או 30 גרם אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח דק

מוס שוקולד מריר

  • 1 1/2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 200 גרם שוקולד מריר

מוס שוקולד חלב

  • 1 1/2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 200 גרם שוקולד חלב

מוס שוקולד לבן

  • 1 1/2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 200 גרם שוקולד לבן

ציפוי

  • 1/3
    כוס או 80 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 80 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני): מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים - חלב ולבן. שימו לב - משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם).
  2. מכינים את התחתית: ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס”מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז).
  3. מסיימים את הכנת המוסים: מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה. מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא. מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות.
  4. מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.
  5. מחזירים למקפיא ל 10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Stav Bitan

    האם רק 20 דקות מספיקות למוס בשביל לקפוא?

      תמר שורצברד

      הוא לא צריך להיות קפוא לגמרי, רק להתייצב מעט למען מריחת השכבה הבאה

    אילנה

    לא ייצא לי כמו שציפיתי ליום הולדת של הבת שלי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody