טריקולד

טריקולד זו עוגת מוס שוקולד מפורסמת ללא אפייה שמורכבת משלוש שכבות בשלושה טעמי וצבעי שוקולד שונים ומעולים. עוגה שכל אחד ישמח לזלול
טריקולד זו עוגת מוס שוקולד מפורסמת ללא אפייה שמורכבת משלוש שכבות בשלושה טעמי וצבעי שוקולד שונים ומעולים. עוגה שכל אחד ישמח לזלול
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
עוגות מוס ושכבות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


מוס שוקולד מריר

מוס שוקולד חלב

מוס שוקולד לבן

ציפוי


אופן הכנה

  1. מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני): מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים - חלב ולבן. שימו לב - משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם).
  2. מכינים את התחתית: ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס”מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז).
  3. מסיימים את הכנת המוסים: מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה. מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא. מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות.
  4. מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.
  5. מחזירים למקפיא ל 10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (235)

Avatar

    Avatar
    שולי

    למה נשבר לי המוס כבר פעם שלישית שאני מכינה גנאש וכמה שניות אחרי ההקצפה עם השמנת הוא נשבר לי

      Avatar
      קרין גורן

      היי שול, האם מהירות ההקצפה גבוהה?

    Avatar
    לירון רונן

    היי, הכנתי את העוגה היום לפי השלבים. רק מחר אגיש אותה. להוציא אותה מהמקפיא מחר, שעתיים לפני ההגשה? או להקפיא עכשיו ל-10 דקות ולהוציא למקרר עד ההגשה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי לירון, מומלץ להקפיא ולהפשיר במידה ומגישה יום אחרי. מקווה שיצא לך טוב

    Avatar
    מלי

    האם אפשר להוציא את הבסיס בראוניז מהתבנית ואז להניח את השקף בצורת עיגול על הבסיס ואח”כ למלאות בשמנת? האם השקף יחזיק את השמנת או שהעוגה תקרוס? תודה רבה

      Avatar
      קרין גורן

      הי מלי. לא רצוי להוציא מהתבנית לפני שמוסיפים את הקרם, השקף לא יחזיק בלי משהו שייצב אותו. לשים את השקף בתוך התבנית אחרי האפייה, ולהסיר את התבנית רק אחרי שהקרם התייצב במקרר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות