טריקולד

טריקולד זו עוגת מוס שוקולד מפורסמת ללא אפייה שמורכבת משלוש שכבות בשלושה טעמי וצבעי שוקולד שונים ומעולים. עוגה שכל אחד ישמח לזלול
טריקולד זו עוגת מוס שוקולד מפורסמת ללא אפייה שמורכבת משלוש שכבות בשלושה טעמי וצבעי שוקולד שונים ומעולים. עוגה שכל אחד ישמח לזלול
  • קרין
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תחתית בראוניז

מוס שוקולד מריר

מוס שוקולד חלב

מוס שוקולד לבן

ציפוי


אופן הכנה

  1. מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני): מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים - חלב ולבן. שימו לב - משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם).
  2. מכינים את התחתית: ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס”מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז).
  3. מסיימים את הכנת המוסים: מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה. מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא. מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות.
  4. מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.
  5. מחזירים למקפיא ל 10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (123)

Avatar

    Avatar
    ריבי דאר

    מתכון אלוף! חוץ מהגנש למעלה שכל הפעמים יצא לי לא טוב כמה שהקפאתי הוא נמס וניהי נוזלי אולי כישמתי שוקלד חלבי ולא מריר? אחרת מה יכולה להיות הסיבה?

      Foody team
      Foody team

      תודה! לא יודעת, זה לא אמור לנזול גם בגרסה חלבית..

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody