טריקולד

טריקולד זו עוגת מוס שוקולד מפורסמת ללא אפייה שמורכבת משלוש שכבות בשלושה טעמי וצבעי שוקולד שונים ומעולים. עוגה שכל אחד ישמח לזלול
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

תחתית בראוניז

מוס שוקולד מריר

מוס שוקולד חלב

מוס שוקולד לבן

ציפוי

אופן הכנה

  1. מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני): מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים - חלב ולבן. שימו לב - משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם).
  2. מכינים את התחתית: ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס”מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז).
  3. מסיימים את הכנת המוסים: מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה. מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא. מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות.
  4. מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.
  5. מחזירים למקפיא ל 10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (35)

    Avatar
    קורל

    האם ניתן לעשות גרסה כזאת לפסח? מה לשנות על מנת שהתחתית לא תהיה מקמח רגיל

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן או בקמח מצה

    Avatar
    מעיין

    כל כך התאמצתי בסוף רק השכבת בראוניז ועוד שכבת מוס מריר החזיקה וכל שאר העוגה נשפכה לא יודעת מה עשיתי לא בסדר

      Avatar
      טלי כהן

      בעוגה אין מייצבים או פודינג או גלטין חייב אחד משניהם ברור שהיא תיפול שזה רק שוקלד ושמנת

    Avatar
    אוראל

    הכנתי את העוגה כמו במתכון בדיוק.

    Avatar
    אוראל

    הכנתי את העוגה *בדיוק* כמו במתכון .

    Avatar
    אוראל

    1. היא טעימה בטירוף 2. היא לא עומדת יציב לבד. 3. הבסיס יצא לי מאוד קשה למרות שאפיתי למשך עשר דקות . 4. המוס שוקולד מריר אחרי 4 שעות במקרר קפא והייתי צריכה לחמם 30 שניות במיקרו כדי שאוכל להקציף אותו.

      Avatar
      אתי

      יציבות תלויה בקצפת, האם היתה מספיק יציבה?

      Avatar
      אתי

      כמו כן, המוס צריך 4 שעות קירור ולא הקפאה “מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם)”

    Avatar
    ספיר אגא

    היי עשיתי בדיוק לפי המתכון אבל העוגה נמסה שלי בהפשרה היא החזיקה עד השוקולד מריר מה עשיתי לא בסדר?

    Avatar
    נירית

    ממש מבאס. פעם ראשונה שעוגה של קרין ככה לא מצליחה. מההכנה היה נראה לי שלא תחזיק מעמד במקרר ותנזל..

      Foody team
      Foody team

      היי נירית, מצטערים לקרוא 🙁
      עברת בקפידה על כל שלבי המתכון?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody