טריקולד

טריקולד זו עוגת מוס שוקולד מפורסמת ללא אפייה שמורכבת משלוש שכבות בשלושה טעמי וצבעי שוקולד שונים ומעולים. עוגה שכל אחד ישמח לזלול
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

תחתית בראוניז

מוס שוקולד מריר

מוס שוקולד חלב

מוס שוקולד לבן

ציפוי

אופן הכנה

  1. מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני): מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים - חלב ולבן. שימו לב - משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם).
  2. מכינים את התחתית: ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס”מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז).
  3. מסיימים את הכנת המוסים: מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה. מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא. מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות.
  4. מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.
  5. מחזירים למקפיא ל 10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (59)

    Avatar
    יואב

    האם ניתן לשמור אותה שבוע וחצי/ שבועייםבמקפיא?תודה רבה 🙂

      Foody team
      Foody team

      אפשר גם אפשר (: בהצלחה!

    Avatar
    הדר

    האם אפשר להגיש את העוגה ביום הולדת או בארוע והיא לא תימס, כלומר שהיא תהיה כמה שעות בחוץ ולא תהרס? תודה רבה!!

      Foody team
      Foody team

      יש להוציא את העוגה מהמקפיא למקרר כשעה-שעה וחצי לפני ההגשה והיא תחזיק מעמד בחוץ (לא במזג אויר חם מדי…). בהצלחה!

    Avatar
    מרינה

    הבת שלי הכינה את העוגה.היא יצאה מאוד טעימה ויפה. הבעיה שתוך כדי חיתוך ושכבה העליונה ממש נמסה כשהיה היתה בחוץ רק כ-20 דקות. איך אפשר לשפר את הקאם שישאר יציב כמו בקונדיטוריה?

      Foody team
      Foody team

      הרכב 3 המוסים הוא אותו ההרכב כך שאם השניים התחתונים היו יציבים מספיק והעליון לא, סימן שהוא לא היה מספיק זמן בהקפאה. כדי לייצב את השכבה העליונה יש להשאיר את העוגה לפחות לילה במקפיא. בהצלחה.

    Avatar
    נופר

    היי, במתכון מצוין כי יש להשתמש ב3/4 מיכל שמנת מתוקה ולאחר מכן מצוין 3/4 כוס של שמנת מתוקה אז מה נכון מבינהם?

      Foody team
      Foody team

      בשלב ראשון משתמשים בחצי הכמות ששווה ל-3/4 כוס מסך כל השמנת (שזה מיכל וחצי).

    Avatar
    חופית שרון

    המלצה חמה על העוגה הזאת.. מאוד חששתי כי אין ג’לטין אבל עם שמנת איכותית ומקצועית העוגה גם לא חייבת להיות במקפיא.. יצא מעולה 😋😋

      Avatar
      שם

      מזה אומר שמנת איכותית?

      Foody team
      Foody team

      לא רשום שמנת איכותית(: שמנת מתוקה 38%.

      Foody team
      Foody team

      מיכל של 250 מ”ל.

    Avatar
    ניקול

    האם אפשר להשתמש בשמנת 25 אחוז?

      Foody team
      Foody team

      שמנת בעלת אחוזי שומן נמוכים לא תהפוך לקצפת החשובה כל כך למרקם המוס. לכן לא מומלץ להשתמש בשמנת מתוקה עם אחוזי שומן נמוכים. לציפוי הגנאש אפשר להשתמש בשמנת עם אחוזי שומן נמוכים יותר. בהצלחה!

    Avatar
    אפרת

    האם אפשר להוסיף אינסטינג פודינג וניל? אם כן כמה?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להוסיף אינסטנט פודינג וניל למתכון.

    Avatar
    אפרת

    השמנת המתוקה עם השוקולד הלבן לא נהיה קצפת אלא שכבה נוזלית.. למה?

      Foody team
      Foody team

      או שהשמנת המתוקה לא הוקצפה מספיק או שהשמנת הוקצפה יותר מדי והפכה לחמאה או שהשוקולד המומס היה חם מדי ופגם במרקם הקצפת. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody