גלידת שוקולד בלי מכונת גלידה

תמיד רציתם לדעת איך מכינים גלידת שוקולד בלי מכונת גלידה? הסוד נמצא בתוספת אלכוהול שמעכב קיפאון ותורם למרקם חלק וקטיפתי של הגלידה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

סוד המרקם של גלידת השוקולד הזו, שמכינים ללא מכונה מיוחדת, טמון בשילוב של רסק בננות ושל ליקר אלכוהולי (שמעכב קיפאון). ליקר האייריש קרים תורם גם לטעם הנפלא של הגלידה, וקישוטים של שוקולד מגורר, פקאן סיני ובננה צ’יפס משלימים את הרושם.

מצרכים

גלידה

  • 1
    מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף אייריש קרים
  • 2 בננות גדולות

קישוט

  • שוקולד מריר
  • פקאנים מסוכרים
  • בננה צ’יפס

אופן הכנה

  1. קוצצים גס שוקולד ופקאנים.
  2. בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מכניסים את השוקולד למעבד מזון ומוזגים עליו את השמנת החמה מהסיר.
  3. ממתינים דקה, ובינתיים מקלפים וחותכים את הבננות באופן גס.
  4. מעבדים את השוקולד והשמנת המתוקה לתערובת חלקה, מוסיפים את חתיכות הבננה וטוחנים שנית לתערובת חלקה.
  5. מוסיפים אייריש קרים וטוחנים עוד כמה שניות.
  6. מעבירים את התערובת לקופסה אטומה, סוגרים ומקפיאים לפחות 4 שעות.
  7. לפני ההגשה מפזרים מעל שוקולד מגורר (הכי יפה ליצור “תלתלים” בקולפן ירקות), בננה צ’יפס ופקאן סיני.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    גלעד ב.

    לא כתוב במתכון כמה אייריש קרים צריך.

      מערכת Foody

      צודק, תוקן!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody