גלידת שוקולד בלי מכונת גלידה

תמיד רציתם לדעת איך מכינים גלידת שוקולד בלי מכונת גלידה? הסוד נמצא בתוספת אלכוהול שמעכב קיפאון ותורם למרקם חלק וקטיפתי של הגלידה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

סוד המרקם של גלידת השוקולד הזו, שמכינים ללא מכונה מיוחדת, טמון בשילוב של רסק בננות ושל ליקר אלכוהולי (שמעכב קיפאון). ליקר האייריש קרים תורם גם לטעם הנפלא של הגלידה, וקישוטים של שוקולד מגורר, פקאן סיני ובננה צ’יפס משלימים את הרושם.

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים גס שוקולד ופקאנים.
  2. בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מכניסים את השוקולד למעבד מזון ומוזגים עליו את השמנת החמה מהסיר.
  3. ממתינים דקה, ובינתיים מקלפים וחותכים את הבננות באופן גס.
  4. מעבדים את השוקולד והשמנת המתוקה לתערובת חלקה, מוסיפים את חתיכות הבננה וטוחנים שנית לתערובת חלקה.
  5. מוסיפים אייריש קרים וטוחנים עוד כמה שניות.
  6. מעבירים את התערובת לקופסה אטומה, סוגרים ומקפיאים לפחות 4 שעות.
  7. לפני ההגשה מפזרים מעל שוקולד מגורר (הכי יפה ליצור “תלתלים” בקולפן ירקות), בננה צ’יפס ופקאן סיני.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    גלעד ב.

    לא כתוב במתכון כמה אייריש קרים צריך.

      Avatar
      Foody Foody

      צודק, תוקן!

    Avatar
    מרים

    מה התחליף לאייריש קרים? בעייתי לי מבחינת כשרות

      Foody team
      Foody team

      האלכוהול הוא מרכיב מאוד קריטי במתכון ולכן לא מומלץ לוותר עליו
      ולנסות מתכון אחר 🙂

    Avatar
    כרמל גוטליב קמחי

    יש אפשרות להחליף את הבננות בפרי אחר?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להוסיף פירות יער, קוביות של פירות עונתיים שאוהבים או אגוזים ושקדים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody