בסבוסה סולת

עוגת סולת אוורירית שנמסה בפה היא הוכחה שעוגת פרווה בפחות מ-10 מרכיבים יכולה להיות טעימה. רוצו לאפות בסבוסה סולת חלומית
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

עוגה

  • 6 ביצים M
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 1
    כוס או 240 מ"ל מים
  • 2
    כוסות או 320 גרם סולת
  • 1
    כוס או 140 גרם קמח תופח
  • 1 תרסיס שמן קנולה

סירופ

  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 2
    כוסות או 480 מ"ל מים
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית בתרסיס השמן.
  2. מכינים את העוגה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות. מוסיפים את השמן והמים תוך כדי ההקצפה.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הסולת והקמח התופח ומקציפים לאט לאיחוד.
  4. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים 35 דקות, או עד שפני העוגה משחימים.
  5. מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר על אש בינונית את הסוכר והמים במשך 10 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך. אפשר לתבל בלימון. מצננים.
  6. מוזגים את הסירופ מעל העוגה החמה. מצננים שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.

הערות

  • מיץ הלימון בסירופ אופציונלי

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody