בניצה

שמעתם פעם על בניצה, ואין לכם מושג מה זה? מדובר בפשטידה בולגרית עשירה במילוי יוגורט וגבינה מלוחה שמכינים בקלי קלות על בסיס דפי פילו מוכנים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

בצק

  • 1 חבילה בצק פילו קפוא

מלית

  • 200 גרם חמאה
  • 4 ביצים L
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 ליטר יוגורט יווני 7%
  • 1
    קובייה או 300 גרם גבינה בולגרית

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. ממיסים את החמאה.
  2. מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
  3. משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
  4. חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
  5. אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody