בניצה

שמעתם פעם על בניצה, ואין לכם מושג מה זה? מדובר בפשטידה בולגרית עשירה במילוי יוגורט וגבינה מלוחה שמכינים בקלי קלות על בסיס דפי פילו מוכנים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

בצק

מלית

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. ממיסים את החמאה.
  2. מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
  3. משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
  4. חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
  5. אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    סיון

    אפשר להחליף את היוגורט במשהו? לאיזו תבנית זה מתאים ?

      Avatar
      Foody Foody

      בניצה מכינים עם יוגורט 🙂
      אפשר להחליף בשמנת חמוצה או ריוויון אבל אז זה לא יהיה בניצה.
      תבנית בגודל 25X35

    Avatar
    סימה בת עמי

    חבל שלא רשמת מה עושים עם החמאה. רשמת אותה כחלק מהמלית. כל הפשטידה יצאה נוררית ונוזלית. מציעה לך להקפיד!!!

    Avatar
    Galastel

    החמאה היא כדי למרוח את הפילו, נכון? או שהיא באמת מעורבבת לתוך המלית?

      Foody team
      Foody team

      200 גרם חמאה משמשים למלית. מעבר לכך מומלץ לשמן מעט גם את עלי הפילו, במיוחד בשכבה העליונה. בהצלחה(:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody