בניצה

שמעתם פעם על בניצה, ואין לכם מושג מה זה? מדובר בפשטידה בולגרית עשירה במילוי יוגורט וגבינה מלוחה שמכינים בקלי קלות על בסיס דפי פילו מוכנים
שמעתם פעם על בניצה, ואין לכם מושג מה זה? מדובר בפשטידה בולגרית עשירה במילוי יוגורט וגבינה מלוחה שמכינים בקלי קלות על בסיס דפי פילו מוכנים
  • קרין
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. ממיסים את החמאה.
  2. מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
  3. משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
  4. חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
  5. אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    זויה ליבובית

    היום נסיתי להכין ולא יצא לי טעים, הפשטידה יצאה רטובה גם אחרי 20 דקות אפיה ולא טעימה.. השתמשתי ביוגורט 6.5%.. מבחינת הטעם, הרגשתי את הסודה ומשהו בבלילה של היוגורט היה במרקם לא נעים..

      Foody team
      Foody team

      מצטערת לשמוע שלא אהבת

    Avatar
    לירון שרם

    האם אפשר להשתמש בגבינת כנען?

      Foody team
      Foody team

      כן

    Avatar
    מיטל זימן

    האם אפשר לוותר על הסודה לשתייה?

      Foody team
      Foody team

      אם אין סודה לשתייה הפעם אז אפשר לוותר, אבל לא לוותר בפעם הבאה. התוצאה הרבה יותר טובה. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody